Ege Postası
Geri

Ve Hasan Tahsin körfeze indi: İlk sefer Kocaoğlu'ndan

Körfez filosuna yeni katılan Hasan Tahsin Arabalı Vapuru’nun ilk seferini düzenlenen görkemli törenin ardından gerçekleştirdi. Bostanlı Vapur İskelesi’nde Ankara’ya seslenen bir süredir dile getirdiği ÇED çağrısını yineleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Körfez projemizde hiçbir hata, hiçbir eksik yok. Siyasi irade süreci engelliyor” dedi. Ve Hasan Tahsin körfeze indi
Ve Hasan Tahsin körfeze indi: İlk sefer Kocaoğlu'ndan
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ekim 2015 Cumartesi 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bostanlı Vapur İskelesi’nde gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye bürokratları, gemilerin yapımını üstlenen yüklenici firma ÇEKSAN temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
 

DENİZ ULAŞIMINA 500 MİLYON TL YATIRIM
Körfez filosunda yapılan revizyon ve deniz ulaşımına yönelik yatırımları özetleyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir bir deniz kenti. Körfezi ile büyümüş, 8 bin 500 yıldır körfezi ile ayakta kalmış bir kenttir. Biz bir müddet körfeze arkamızı döndük. Kentlerin tarihinde birçok inişler çıkışlar var. ama İzmir gibi bir kent mutlaka ve mutlaka bu tozlanmışlığını atıp ileriye yürümek zorundaydı. Körfez filosunu yenilerken yapılan siyasi manipülasyon bizim işimizi bir buçuk sene kadar geciktirdi. 15 tane yolcu gemimizin 7 tanesi geldi, çalışıyor. Kalan 8 tanesi de üç ay ara ile gelecek. 2017 yılının ortalarında tüm yeni gemilerimiz gelmiş olacak. Denizi verimli kullanmak için iskele sayımızı arttırmak ve özellikle Mavişehir’de yeni bir iskele yapmamız gerekiyor. Yeni arabalı vapurlarımızın ikincisi Şubat ayında, gibi sonuncusu da Eylül gibi gelecek” dedi. Başkan Kocaoğlu ayrıca, 15 yeni gemi alımı için 400 milyon lira, 3 yeni feribot için de 82 milyon lira olmak üzere yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.


 
“RAPORDA EKSİK YOK, SİYASİ ENGEL VAR”
Görevi süresince İzmir’in altyapı ve ulaşımına yönelik yatırımlara ağırlık verdiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, yüzülebilir körfez projesi için devam eden ÇED sürecine değinerek şöyle devam etti: “Bir büyük hayalimiz daha var. dünyada artık kentleri, devletleri farklı konular öne çıkartıyor. Bugünkü yaşadığımız süreçte çevre yatırımları, temiz hava, temiz çevre, temiz su, temiz gıda, temiz toprağı koruyarak ön plana çıkmanız gerekiyor. Biz 11 yıldır bıkmadan bunu gerçekleştiriyoruz. Körfez için bir sıçrama noktası olacak ve körfezin canlılığının artması, körfezde yüzebilmek için bir proje hazırladık. Bu projede şu anda ÇED sürecinde. Eksikler olduğu söyleniyor. ÇED raporunda eksik yok, siyasi irade var. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa hazırlattığı ÇED dosyasında hiçbir eksik, hiçbir hata yok. Sadece ötelemek için gerekçeler var. Siyasi irade bu rapor çıksın dediği anda bir imza ile yürürlüğe girecektir. Bu rapor çıktığında liman büyüyecek, körfez temizlenecek, evimize en yakın mesafeden denize girip yüzeceğiz.”  


 
AKPINAR’DAN TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Biz bu geminin körfeze çık yakışacağına inanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanına teşekkür ediyoruz. Ulaşım deyince Türkiye’de akla ilk olarak İzmir geliyor. Hem modern, hem ucuz, hem de konforlu ulaşım imkanlarını sunduğunuzdan ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Demokrasi barış ve özgürlüğe daha çok ihtiyacımız olan bir süreçte bu töreni gerçekleştiriyoruz. Hasan Tahsin ismi bağımsızlığımız, deniz de özgürlüğümüzü temsil etmektedir. Ege’den barışın ve kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz. Özgürlük ve barışın kenti İzmir’den geçen hafta bugün gerçekleşen katliamda yitirdiklerimizi anıyoruz” şeklinde konuştu.



 
KÖRFEZE TAZE KAN GELDİ!
Yüklenici firma ÇEKSAN tarafından yapımı üstlenilen üç gemiden ilki olan Hasan Tahsin arabalı vapuru 79 metre boyunda ve 17.40 metre eninde, 450 yolcu ve 71 araç, 10 motorsiklet ve 10 bisiklet taşıma kapasitesine sahip. Çevreci özellikleri ile dikkat çeken yeni feribot ayrıca, İzmir’deki eski arabalı yolcu gemilerine göre yüzde 30 yakıt tasarruflu ve çok daha hızlı. Mevcut gemilerin hızı 9-10 knot iken, yeni arabalı yolcu gemileri 14 knot hızında. Böylelikle sefer süreleri kısalarak sefer sayıları ve taşınan araç sayısı da arttırılacak. Ayrıca yılda 480 bin olan yolcu sayısının, yeni araba vapuru ile 800 bine çıkması hedefleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası