Ege Postası
Geri

Büyükşehir'in Alsancak'taki tabela operasyonu yarım kaldı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Alsancak ve Konak arasında İzmir İlan Reklam Yönetmeliği'ne uygun olmayan reklam tabelalarını kaldırmak için operasyon düzenlendi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde başlayan ve zaman zaman esnafla zabıta arasında gerginlik yaşanan operasyon esnafın tabelaları kendisinin sökmesi için 11 Ocak pazartesi gününe kadar süre verilmesiyle yarıda kaldı. Büyükşehir'in Alsancak'taki tabela operasyonu yarım kaldı
Büyükşehir'in Alsancak'taki tabela operasyonu yarım kaldı
Haberler / İzmir
8 Ocak 2016 Cuma 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Büyükşehir Belediyezi Zabıta Ekipleri 6 ay önce bilidirimini yaptıkları ve ceza yazdıkları İzmir İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne uygun olmayan tabelaları kaldırmak için bugün harekete geçti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin Talatpaşa Bulvarı'na çıkan kesiminden başlayan operasyonda ilk üç apartmanın altındaki işyerlerinin uygun olmayan tabelaları söküldü.



Ancak, zabıtalar ile esnaf arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bazı esnaf tabelaları kendilerinin kaldırması için ek süre isterken, bazıları ise nasıl bir tabela koyacaklarına dair kendilerine yol gösterilmediğini söyledi. Bazı esnafın zabıtaya direnmesi üzerine sivil polis ekipleri de geldi. Ancak, daha sonra esnafa 11 Ocak pazartesi gününe kadar tabelaları kendilerinin sökmesi için süre verildi. (DHA)



6 AY ÖNCE TEBLİĞ EDİLDİ
Zabıta ekipleri  uygulamanın kanuna uygun olduğunu belirterek, "Ölçüleri, yazım şekli uygunsuz olan tabelaların kaldırılması için bize yazı gönderildi. Bu uygulama kapsamında kriterlere uymayan işletmelere 6 ay önce tebliğ edildi. Konuyla ilgili encümen kararı çıktı, yasal hukuki anlamda hiçbir açık bırakılmadan işlemler yapıldı.   Bunun üzerinden 6 ay sonra söküm işlemi başladı” dedi.



KENT ESTETİĞİ İÇİN YENİ DÜZENLEME
İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı kent estetiği hakkında yaptığı bir düzenleme kapsamında tabelalar Alsancak Vapur İskelesi’nden Konak Meydanı’na kadar olan yürüyüş yolu üzerinde etkili olacak. Düzenleme kapsamında yönetmeliğe aykırı olan bütün tabelalar sökülecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası