Ege Postası
Geri

Çiğli Belediye Başkanı Arslan'dan Yamanlar müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar Dağı eteklerinde kurmayı planladığı katı atık bertaraf ve dönüşüm tesisi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kent gündemini uzun süre meşgul eden ve çeşitli tartışmalara yol açan tesisle ilgili başlayan ÇED sürecinde kurumların tamamı olumlu görüş sunarken, sadece DSİ sakıncalı bulduğu hususların giderilmesini istedi. Flaş gelişmeyi, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan meclis toplantısında duyurdu. Çiğli Belediye Başkanı Arslan'dan Yamanlar müjdesi
Çiğli Belediye Başkanı Arslan'dan Yamanlar müjdesi
Haberler / İzmir
7 Ocak 2016 Perşembe 20:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci devam eden Yamanlar Çöp Tesisi Projesi hakkındaki son gelişmeler hakkında bilgi veren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ocak ayının son belediye meclis toplantısında hem Çiğli halkını, hem de İzmir'i yakından ilgilendiren tesisle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmek istediği en önemli çevre yatırımlarından bir tanesi olan ve Ankara'dan onay beklenen projeyle ilgili sürecin hızla ilerlediğine dikkat çeken Başkan Arslan, Harmandalı'nda faaliyet gösteren vahşi atık depolama tesisinin ise yakın süreçte kapatılacağını duyurdu.

SADECE DSİ TEREDDÜTLÜ RAPOR SUNMUŞ
Arslan, “Çöp sorunu noktasında bir müjdem var. Yamanlar'da düşünülen yer için ilgili bütün kurumlar olumlu rapor sunmuşlar. Bir tek Devlet Su İşleri'nin (DSİ) tereddütlü raporu oluşmuş. Katı Atık Dairesi tereddütleri giderecek yeni bir rapor hazırlayıp sunmuş. İnşallah hazırlanan rapor sonucunda onlardan da olumlu haber gelirse bu iş bitti gibi...Kısa zamanda olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Çöpü Çiğli'den atarsak bizim için en büyük mutluluk olur” dedi. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Mecliste denetim komisyonu seçimi yapıldı. CHP Grubu Hüseyin Gündüz, Haluk Özgür, Halis Alkan, Meltem Ergün'ü, AK Parti Grubu Mesut Demirkaya'yı önerdi. Kapalı zarf usulü yapılan oylama sonunda 5 isim denetim komisyonuna seçildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası