Ege Postası
Geri

Büyükşehir'in kültür-sanat devrimi bürokrasiye takıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti kültür sanat başkenti yapma hedefiyle yola çıktığı yeni dönemde çokseslilik sağlayacak ve farklı kültürleri buluşturacak beklenen atılım henüz gerçekleşmezken, sayısız proje de rafta kalarak bürokrasiye takıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun seçimlerin hemen ardından kadroda bir dizi değişikliğe gitmesiyle başlayan kültür sanat hamlesi de beklentileri karşılamazken, dünyaca ünlü sanatçılara ve konserlere ev sahipliği yapan İzmir’de son dönemdeki durağanlık göze çarpıyor.
Büyükşehir'in kültür-sanat devrimi bürokrasiye takıldı
Haberler / İzmir
24 Eylül 2014 Çarşamba 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERİSİ- Yerel seçimlerin ardından yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında kadro şemasını yeniden şekillendiren ve yeni “A Takımı”nda birçok yeni isme yer veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kenti kültür sanat başkenti yapmak ve bu alandaki hareketliliği arttırmak amacıyla yaptığı hamleler bürokrasinin azizliğine uğradı. Son olarak İzmir'deki Aleviler'in önde gelen kuruluşlarından biri olan Evrensel Alevi Bektaşi Birliği'nin Ekim ayında yapılacak “Muharrem-Matem Oruçları” ve “Aşure Kurban Tığlama Etkinliği” için cemevi olarak da hizmet veren Çiğli Kültür Merkezi'ni kullanmak için Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı başvurunun üç ay süresince yanıtsız kalması ile kültür sanat alanında gündeme gelen bürokratik kriz farklı soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
 
 

KÜLTÜR SANATTA BEKLENEN ATILIM GELMEDİ
Önümüzdeki beş yılda kültür sanatta devrim niteliğinde birçok girişimin altına imza atmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sanatı ve sanatçıyı desteklemek üzere Şehir Tiyatroları kurulması, Flarmoni Orkestrası kurulması, “Sanat TIR”ları oluşturulması ve İzmir’i çekim merkezi yapacak birçok yeni yatırım yapılmasına yönelik projeleri ve hedefleri henüz hayata geçmezken, alanda yaşanan durağanlık ise gözlerden kaçmadı. Ulusal ve uluslararası birçok festival, konser ve çalıştay ve etkinliğe ev sahipliği yapan, Kerem Görsev, Fahir Atakoğlu, İdil Biret, Fazıl Say, Berlin Flarmoni Orkestrası, New York Flarmoni Orkestrası gibi birbirinden ünlü isimlere ve topluluklara ev sahipliği yapan İzmir’de son dönemde yaşanan bu durgunluk “Sanatta fetret devri” olarak da nitelendirilmeye başladı.
 


ATAMALAR DA FAYDA ETMEDİ
Özellikle Başkan Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Eski Şefi İbrahim Yazıcı’yı kültür-sanat danışmanlığına getirmesiyle  birlikte çıta yükselirken, yaşanan aksaklıklar ve gecikmeler ise kültür sanat alanında beklenen hamlelerin gelmesini de engelledi. İzmirliler ise geçmiş dönemde hayata geçen geniş çaplı organizasyonlar ve konserlere bu dönemde hasret kaldı. Kültür ve sanat danışmanı Yazıcı’nın hayata geçirmek istediği projelerin de gecikmeye uğradığı ve bürokrasiye takıldığı öğrenilirken, yaşanan bu durum ise uzman kadronun eksikliğine bağlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası