Ege Postası
Geri

Diş hekimlerinden yönetmelik protestosu

Sağlık Bakanlığı'nın özel ağız diş sağlığı kuruluşuları hakkında yönetmeliğin değiştirilmesi için hazırladığı taslak İzmir Diş Hekimleri Odası tarafından protesto edildi.
Diş hekimlerinden yönetmelik protestosu
Haberler / İzmir
24 Eylül 2014 Çarşamba 13:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Alpöz ve yönetim kurulu üyeleri yapılmak istenen değişiklik sonrasında serbest çalışan diş hekimlerinin mesleğini yapamayacak duruma geleceğini iddia etti. Alpöz, "Taslak hazırlanırken Türk Diş Hekimleri Birliği ve diş hekimleri odalarından görüş dahi alınmaması tam bir fiyaskodur. Tıpta uygulanmaya başladıkları, hekimi, sermayenin açtığı özel hastanelerde maaşlı çalışan kişi durumuna getirme amacına yönelik hazırlanan bu taslakta amaç çok net ve açıktır. Ne acıdır ki, Sağlık Bakanlığın'da masa başında bunu uygulamaları kaleme alan kişilerin etrafında meslektaşlarımızda mevcuttur ve kendilerinden bu konuda hiç ses çıkmamaktadır. Mesleğimizi çok tehlikeli sınıfa dahil eden zihniyet, çöken maden ocaklarında ve inşaatlarda aynı duyarlılığı gösterememektedir. Kendi kliniğinde hasta bakmak, özel çalışmak isteyen meslektaşlarımızı en doğal hakları olan bu durumdan alıkoymak için türlü denetim ve kontrol mekanizmaları her şekilde gündemde tutulmakta ve bıktırma ve yıldırma taktiği uygulanmaktadır" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası