Ege Postası
Geri

Büyükşehir işçileri taşerona karşı ayakta

Son günlerde TBMM’de görüşülen taşeron yasa taslağı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayacak olan kritik ihale süreci öncesinde taşerona karşı yeni bir eylem süreci başlatan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ilk eylem için adres olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni seçti. Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan bine yakın sendikalı çalışan taşerona karşı tek yürek olma sözü verirken, başlattıkları mücadele sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “İşçiye sahip çık” çağrısında bulundu.
Büyükşehir işçileri taşerona karşı ayakta
Haberler / İzmir
3 Temmuz 2014 Perşembe 16:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden olan İZENERJİ personelinin yanı sıra ESHOT, İZSU, İZELMAN, İZULAŞ, İZBETON çalışanlarının da destek verdiği eylem Konak Pier önünden başlayan yürüyüşle start aldı. Ellerinde taşeron sisteme karşı hazırladıkları pankartlar ve “Taşerona geçit vermeyeceğiz” sloganları eşliğine yürüyen yüzlerce çalışan, DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube tarafından düzenlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
TAŞERON YASASINA KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI
“Değerli mücadele arkadaşlarım” diyerek sözlerine başlayan DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, torba yasa kapsamında hayata geçirilmeye çalışan yeni taşeron yasasının işçi sınıfına büyük zarar verdiğini ve çalışanların kazanılmış haklarının elinden alınacağını belirterek, “Müjde denilen yasasının aslı, taşeron uygulamasını sınırlamayı değil, taşeronu genişletmeyi planlıyor. Taşeron sistemini yaygınlaştıracak bu tür düzenlemelere ve torba yasaya karşı direnmek zorundayız” dedi.
 


KOCAOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNDULAR
“Taşeron sitemi yasaklansın” sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Şanlı, iş kazları ve iş güvenliği konusundaki eksiklere değinerek Soma’daki maden faciasının mevcut durumun en büyük örneği olduğunu kaydetti. Şanlı sözlerinin devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan kritik hizmet alım ihalesi sürecine de değinerek, “Taşeron sistemi, ucuz iş gücü, iş cinayetleri, örgütsüz çalışma koşulları demektir. Taşeron sitemi kesinlikle yasaklanmalı .herkese güvenceli çalışma koşulları sağlanmalıdır. Önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir  Belediyesi’nde ihale süreci başlamaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin taşerona son verdik söylemine sahip çıkmasını istiyor ve sözlerinin arkalarlında durmaya davet ediyoruz. Başkan Aziz Kocaoğlu’nu emekten yana durmaya ve mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz. Biz ekmeğimize göz koyanlara geçit vermeyeceğiz. İş yerlerimize taşeronu sokmayacağız. Ekmeğimize uzanan elleri de kıracağımızı belirtmek istiyoruz. Biz haklarımızı için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“TAŞERONU İŞYERLERİMİZE SOKMAYACAĞIZ”
Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı konuşmasına şöyle son verdi: “Taşeronlaşmaya, esnek ve güvencesiz çalışamaya izin vermeyeceğimizi tıpkı bugün alanlarda gösterdiğimiz gibi sonraki eylemlerimizde de göstereceğiz. İşimize, ekmeğimize onurlu şekilde sahip çıkacağız ve mücadelemiz  yükselerek devam edecek. Biz onurlu işçi arkadaşlarımızı, onurlu şekilde mücadele etmeye sahip çıkıyoruz. Soma’da olanları gördük. Adam gibi bir direniş yok. Sizler sokağa çıkacaksınız, hak arayacaksınız. Bundan sonra emeği katledilenler olarak, sokağa çıkıp mücadele edeceğiz. Biz küsmeyeceğiz, yorulmayacağız, alanlarda mücadele edeceğiz. Yapmamız gereken bu mücadeleye dün olduğu gibi sarılacağız.
 
İŞÇİ EYLEMİNE DE POLİS BARİKATI
“Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları eşliğinde sona eren basın açıklamasının ardından olaysız şekilde eyleme son veren belediye çalışanları ve bine yakın sendika üyesi eylem sonrasında halaylar çekerek günü noktaladı. Diğer yandan, dün akşam saatlerinde gerçekleşen Madımak Olaylarını Anma yürüyüşünde sendika üyelerinin de arasında bulunduğu kitleye yönelik polis müdahalesini kınayan işçilerin eylemi sırasında çevik kuvvet birimlerinin alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve Konak Meydanı girişinde TOMA’larla barikat kurduğu gözlendi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası