Ege Postası
Geri

Büyükşehir’de varan 2:İZENERJİ’den sonra İZELMAN da…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz hafta bağlı firmalardan İZENERJİ’nin grev kararını duyurmasının ardından, İZELMAN da grev eylem kararını askıya çıkardı. Sendikaların önerdiği yüzde ücret artışı önerisi karşısında Büyükşehir Belediyesi’nden henüz somut bir adım gelmezken, peşi sıra gelen grev kararları ile birlikte önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler ise merakla bekleniyor.
Büyükşehir’de varan 2:İZENERJİ’den sonra İZELMAN da…
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Haziran 2013 Salı 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kritik önem taşıyan ve ulaşım alanında çalışan işçilerin de örgütlü olduğu firmalarından İZELMAN’da sular durulmuyor. Geçtiğimiz aylarda taşeron krizini mahkeme kararı ile son anda atlatan belediye firmasında, toplu iş sözleşmeleri sürecinde yaşanan tıkanma sebebi ile grev kararı alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen eylem sonrasında grev kararını askıya çıkaran sendika, burada yaptığı basın açıklaması ile yine çarpıcı mesajların altına imza attı.

SARI’DAN EMEKÇİLERE: ALANLARA İNİP HAKKINIZI ARAYIN


DİSK ve Genel-İş Sendikası yöneticilerinin tam kadro katıldığı eyleme, “Köle değil işçiyiz”, “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atılırken, çevrede emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. İZELMAN’da çalışan 6 bin 500 personelin örgütlü bulunduğu DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası adına söz alan 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, eyleme destek veren kitlenin sayıca az olmasından yakınarak, “Herkes yanındaki arkadaşından sorumludur. Sizlere çağrım bir dahaki sefere daha kalabalık şekilde alanlara inmeniz. Facebook başında dedikoduyu bırakıp alanlara inin. Taleplerinizin yerine getirilmesini istiyorsanız, alanlara inip hakkınızı arayın” diye çağrıda bulundu. Genel-İş Genel Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Konca ise sözleşmelerin bu rakamlarla tamamlanmasının mümkün olmadığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na ücretlerin makul seviyelere çekilmesi çağrısında bulundu.

BAŞKAN KOCAOĞLU’NA SESLENDİLER

Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Fikret Ocak hazırlanan ortak basın metnini okuyarak şunları kaydetti; “Bizler İzmir’de yaşayan kentlimize hizmetin aracı olan Genel-İş üyeleriyiz. Her alanda sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacı ile gece gündüz çalışmaktayız. Gelinen bu aşamada yoksulluk sınırının 3 bin 27 lira olduğu, açlık sınırının bin 70 lira olduğu bir dönemde bize teklif edilen yüzde 6, yüzde 8 ve yüzde 10 rakamlarının gerçeklerle örtüşmediği tüm kamuoyunca bilinmektedir. Tekliflerimizin çok uç noktada olmadığı, çok uzağa gitmeden, cepherimizde biten toplu iş sözleşmelerinin en düşük yüzde 17, en yüksek yüzde 25 olarak imzalandığı bir gerçekliktir. Biz İZELMAN çalışanları olarak, kendi içimizdeki ücret farklılıklarının ve sosyal haklar konusunda eşitliğin sağlanması taleplerimizi dile getiriyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz başlıca ücreti hak ettiğimize inanıyoruz” dedi.

“SÖZLEŞMELER MASA BAŞINDA TAMAMLANSIN”

1 No’lu Şube Başkanı Ocak, sözleşmelerin masa başında tamamlanmasını talep ettiklerini yineleyerek, “Bu konuda mücadelemizi vermeye devam ediyoruz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyoruz. Bizim sendikal bakışımız, her ne kadar örgütlü büyütmek ve sosyal haklarımız için mücadele vermekse, toplumun da önümüze koyduğu görev ve sorumluluklardan kaçmayacağımızı, dün olduğu gibi bugün de, yarın da haklı taleplerimizi haykırmak için alanlarda ve meydanlarda olacağız” dedi ve sözlerine son verdi.

ÇALIŞANLAR SAKAL BIRAKACAK, ŞOFÖRLER SERBEST KIYAFET


DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı kendisine eşlik eden sendika temsilcileri ile beraber, İZELMAN’a ait grev eylem kararını belediye kapısını asarak, geçen hafta grev kararını alan 3 bin 500 İZENERJİ personeli ve 6 bin 500 İZELMAN çalışanının fiili olarak eylem kararına başladığını ve sakal bırakacaklarını duyurdu. Sarı ayrıca, 60 günlük grev sürecinde kent içi ulaşımda görev alan otobüs şoförlerinin de serbest kıyafetle çalışacağını bildirdi. Grev kararının askıya çıkması ile birlikte bir süre daha alkışlarla ve şarkılar eşliğinde eyleme devam eden emekçiler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası