Ege Postası
Geri

Büyükşehir’den dezavantajlı yurttaşlar için eylem planı atağı

Karabağlar’da yaptığı koordinasyon toplantısında ilçenin ihtiyaçlarını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yaşlı, engelli, yoksul yurttaşlar ile çocuklara yönelik eylem planları geliştireceklerini, bu projelerde ilçe belediyeleri ile koordineli çalışacaklarını belirtti.
Büyükşehir’den dezavantajlı yurttaşlar için eylem planı atağı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2024 Pazartesi 20:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’in ilçelerinde yaptığı koordinasyon toplantılarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu kez Karabağlar’daydı. Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın ev sahipliğinde düzenlenen koordinasyon toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ve Genel Sekreter Yardımcıları Çağatay Güç, Ertuğrul Tugay, Prof. Dr. Pınar Okyay, Şükran Nurlu ve Zeki Yıldırım, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu, İzmir Planlama Ajansı Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi bürokratları katıldı.

Eylem planları geliştirilecek

Yaşlılar, engelliler, yoksullar ve çocuklar için eylem planlarının önemini aktaran Başkan Tugay, “Örneğin İleri Yaş Eylem Planı’nı tüm şehirde geliştirelim istiyoruz. Yaş ortalaması yüksek bir şehiriz. Karabağlar’da da emekli nüfus oldukça fazla. 500 bin civarında engellisi olan bir şehiriz. Pek çok ağır engellinin de kent olanaklarından ilgi beklediğini düşünüyoruz. Bu yurttaşlar için çalışma yapmamız lazım. Örneğin parkların yaşlıların ve engellilerin hesaba katılarak yapılması lazım. Bu konuyu ihmal etmeyelim. Yoksulluk yaşayan insanların beslenme, barınma, sağlık sorunları ile ilgilenmemiz lazım. Bunu birlikte yapalım. Ayrıca sağlık alanında çalışalım. Alzheimer gibi hastalıklara karşı ortak çalışmalar yürütebiliriz. Toplum sağlığı çerçevesinde madde bağımlılığı, psikoloji ile ilgili çalışmalar yapılacak. Veterinerlik hizmetleri ile ilgili de koordinasyon içinde olmalıyız. Kısırlaştırma çalışmaları ile ilgili yol haritasını beraber oluşturmalıyız” dedi.

“Her konuyu konuşmaya hazırız”

Koordinasyon toplantılarının önemine değinen Başkan Tugay “Koordinasyon toplantılarımızın amacı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlantılı olduğunu düşündüğünüz konularla ilgili bizi bilgilendirmeniz, bizim de yaptığımız ve yapmayı düşündüğümüz çalışmalarla ilgili bilgi aktarmamız. Yılda iki kez bir araya gelelim ve konuşmamız gereken konuları konuşalım istiyoruz. Bize ilettiğiniz her konuyu konuşmaya hazırız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak temel belediyecilik hizmetlerine odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Temizlik, ilaçlama, ulaşım, altyapı gibi konuların yanı sıra genel bakışımızda da Körfez temizliği, kentsel dönüşüm gibi konular, öncelikli çalışmamız gereken konular. Daha iyi bir sistemi kurmak için neler yapabiliriz, bunları konuşmalıyız” diye konuştu.

Karabağlar’ın ihtiyaçları ve sorunları konuşuldu

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ise ilçede ulaşım, kentsel dönüşüm ve ilaçlama konularının önem taşıdığını belirterek kaçak hurdacılar, moloz dökümü ve mobilya atıkları konusunda da değerlendirme ve çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Toplantıda ayrıca trafiğe açılacak yollar, kurban kesim yerleri, park, meydan ve sosyal tesis projeleri, dere taşkınlarına karşı yapılacak çalışmalar ile sinek ve haşereye karşı yapılan ilaçlama uygulamaları da değerlendirildi. İlaçlama çalışmaları çerçevesinde, Karabağlar ilçesi özelinde üç ekipten oluşan 35 personelin belirlenen 22 bin 135 noktada ilaçlama yaptığı ifade edildi. Başkan Tugay, sinek şikayetinin yoğun olduğu bölgelere öncelik verilmesi talimatında bulundu. ESHOT ve İZSU özelinde ilçenin ihtiyaçları da toplantı kapsamında değerlendirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası