Ege Postası
Geri

CHP 91'inci kuruluş yıldönümünü kutladı: O isim yine muhalif!

​CHP İzmir Örgütü, partinin kuruluşunun 91’inci,İzmir’in kurutuluşunun da 92’inci yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mini törenle kutladı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, eski il başkanlarıyla birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törende olması ve ismi okunmasına rağmen eski İl Başkanı Kemal Karataş oralı olmadı ve yerinden kıpırdamadı.Karataş’ın partinin kuruluş yıl dönümünde de muhalif tavrını sürdürmesi partililerin “Emektar Başkan'a yakışmıyor”yorumları yapmasına neden oldu.
CHP 91'inci kuruluş yıldönümünü kutladı: O isim yine muhalif!
Haberler / Yerel Politika
9 Eylül 2014 Salı 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Örgütü, partinin  kuruluşunun 91’inci ,İzmir’in kurtuluşunun 92’inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda mini bir tören gerçekleştirdi. Törene, İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Ali Engin, eski il başkanları, ilçe belediye başkanları, gençlik kolları başkanı, kadın kolları başkanı ve çok sayıda partili katıldı.


KARATAŞ ORALI OLMADI
Törendeki tüm eski il başkanları çelenk koymak için isim isim davet edildi.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, eski il başkanları Sedat Akman, Ekrem Bulgun, Tacettin Bayır ve Hilmi Değirmenci ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.Törende olmasına ve ismi okunarak davet edilmesine rağmen eski İl Başkanı Kemal Karataş, oralı olmadı ve yerinden kımıldamadı.Yerel seçim sürecinde Konak Belediye Başkan aday adayı olan Karataş, uzun süredir parti içi muhalif çıkışlarıyla dikkat çekiyordu. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakın bir isim olan Karataş’ın partinin kuruluş yıl dönümünde muhalif tavrını sürdürmesi partililerin “ yakışık almadı” yorumları yapmasına neden oldu.



ENGİN'DEN PARTİ İÇİ MESAJLAR

Törende bir konuşma yapan İl Başkanı Ali Engin, parti içi önemli mesajlar verdi.Partinin kuruluş yıl dönümü ve İzmir’in kurtuluşunu kutlayarak sözlerine başlayan Engin, “ Geçen yıl İzmir’de çok görkemli ve coşkulu bir kutlama yapmıştık. Partimizin vizyonunu, misyonunu halka anlattık. Bütün örgüte teşekkür ederim. Bu yıl da coşkuyla heyecanla gelecek vizyonuyla 91inci yılını kutluyoruz partimizin kuruluşunun… CHP  yüz yıllarca ayakta kalacak ve ülkemize hizmet edecek buna yürekten inanıyoruz. CHP’ye  inanmayan bölünecek olarak gören herkes yanılacaktır. CHP hiçbir vatandaşının değerleriyle inancıyla etnik kökeniyle ilgilenmez. Her yurttaş bizim gözümüzde eşittir bunun bilinmesi ve topluma anlatılması lazım. Çünkü bizim yandaş havuz medyamız yok çok uyanık olmamız ve birbirimize dayanışma içinde olmamız lazım. Bu kurultayda karalı ve bilinçli mesajlar vererek her kesiminden oy alacak bir hal aldığını görebiliyorum. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2015’te  başbakan olacağına ve partimizin iktidar olacağına inanıyoruz. Her CHP’linin çalışmasını inanmasını istiyorum. İnanmayanlara bir şey demiyorum ama hepimizin inanması lazım.  Bizim birbirimize sıkı sıkıya sarılmamız lazım. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. CHP’de barış olursa Türkiye’de barış olacak. Onun için parti içi barış ve kardeşliği güçlendirmemiz lazım ki Türkiye barış ve kardeşlik olsun”dedi.



CHP OLMASAYDI IŞİD DUA EDİYORDU!
Engin ayrıca, “AKP milletvekilliği yapan bir zat Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuran’ı gizlediğini camileri kapattığını söylüyordu. Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı, onun kurucusu, onun genel başkanı olmasaydı bugün camiler kiliseye çevrilmişti. Bazı cahillere buradan ısrarla şunu söylüyorum; CHP olmasaydı bugün camilerde IŞİD’ciler dua ediyor ve vaaz veriyordu. Bu provokatörlere meydanı bırakmamız lazım daha yakın temas kurumamız lazım” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası