Ege Postası
Geri

CHP Bayındır'dan flaş açıklama: 17 taşınmaz haczedildi

Bayındır Belediyesi’nin 70 milyon TL’lik borç sebebiyle 17 taşınmazın haczedildiğini açıkladı. Konuya ilişkin meclis kararı yayımlayan CHP Bayındır İlçe Başkanlığı açıklamasında, "Şimdi ise Aralık Ayı Bayındır Belediye Meclis kararından görüleceği gibi yaklaşık 70 milyonluk SGK borcu için 17 belediye taşınmazı teminat olarak gösterilerek HACZEDİLMİŞTİR. Söz konusu borç ödenmediği takdirde SGK müdürlüğü malların satabilecektir. Bu satışlara Bayındır Belediyesi tarafından itirazda bulunulmayacağının muvafakatı verilmiştir" dedi.
CHP Bayındır'dan flaş açıklama: 17 taşınmaz haczedildi
Haberler / Yerel Politika
29 Aralık 2023 Cuma 13:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Bayındır İlçe Başkanlığı Bayındır Belediyesi'nin 70 milyonluk SGK borcu sebebiyle 17 taşınmazın haczedildiğine ilişkin meclis kararını yayımladı. CHP Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bayındır Belediyesinin ve Belediye Şirketinin kaynakları geçen 5 yılda israf edilmiştir. Belediye borçları artık hacze dönüşmüştür. Bu meclis kararı iflasın belgesidir" ifadeleri yer aldı. 

CHP Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 

"Geçen ay Bayındır Belediyesine ait şirketin SGK borçlarının ödenmemesinden dolayı Bayındır Belediyesine haciz geldiğini belirtmiştik. Bilgi kaynağımızda belediye meclis kararıydı. Söz konusu haber Bayındır Belediye Başkanı tarafından yalanlanmış ve haciz olmadığı belirtilmişti. Haciz varsa belgeyle ıspatlansın denilmişti.

Şimdi ise Aralık Ayı Bayındır Belediye Meclis kararından görüleceği gibi yaklaşık 70 milyonluk SGK borcu için 17 belediye taşınmazı teminat olarak gösterilerek HACZEDİLMİŞTİR. Söz konusu borç ödenmediği takdirde SGK müdürlüğü malların satabilecektir. Bu satışlara Bayındır Belediyesi tarafından itirazda bulunulmayacağının muvafakatı verilmiştir.

Söz konusu 70 milyonluk SGK borcu 2018 Nisandan 2023 Eylül ayı borcudur. 6 yıllık SGK borcunun 5 yılı kendi dönemleridir. Bu borç 36 takside bağlanmış ve kendi dönemlerinde borcun sadece 3 taksidi yani yaklasık 6 milyonu ödenecektir. Kalan 64 milyonluk borç gelecek döneme kalmıştır.

Bayındır Belediyesinin ve Belediye Şirketinin kaynakları geçen 5 yılda israf edilmiştir. Belediye borçları artık hacze dönüşmüştür. Bu meclis kararı iflasın belgesidir. Gelecek dönem kazandığımızda ilk işlerimizden biri Belediye şirketinden kim huzur hakkı aldıysa borcuda onun ödemesini takip olacaktır. Konunun takipçisiyiz. "

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası