Ege Postası
Geri

CHP Bayraklı Aday Adayı Mustafa Karaman’dan mesajlar

AK Parti’den CHP’ye geçen Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karaman, Seçime Doğru programına katılarak, CHP’ye geçme ve CHP’den Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı olma gerekçelerini ve aday olarak gösterilmesi durumunda neler yapacağını Refik Pak'a anlattı. CHP Bayraklı Aday Adayı Mustafa Karaman’dan mesajlar
CHP Bayraklı Aday Adayı Mustafa Karaman’dan mesajlar
Haberler / Yerel Politika
24 Aralık 2018 Pazartesi 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-TV 35 ve Egepostası ortak yayınına katılan CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Karaman, aday olarak gösterilmesi durumunda Bayraklı’nın en büyük sorunu olan kentsel dönüşüm başta olmak üzere çok sayıda projeyi hayata geçirmek istediğini söyledi.

Bayraklı’da büyükşehir ile birlikte çarpık kentleşmenin olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek istediğini belirten CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Karaman, vatandaşın talepleri doğrultusunda zemin etütleri yapılan bölgelerde planlamaların yapılmasının ardından 13 katlı dikey yapılaşmayla kentsel dönüşüm yapılabileceğini söyledi.

GECEKONDULAR BAYRAKLI’YA YAKIŞMIYOR

Karaman, kentsel dönüşüm sorununun Bayraklı’nın kanayan yarası konumunda olduğunu kaydederek, “Bayraklı’daki en büyük problem kentsel dönüşüm. Bu bizim kanayan yaramız durumunda. Bayraklı’nın sırtlarında ev yokmuş eskiden. Her seçimde bir kat bir kat arttırılmış. Şu anda da çarpık kentleşme yoğun olarak var. 2010 yılında Bayraklı Belediye Başkanımız  Hasan Karabağ, kentsel dönüşüme el atmak istedi. 3 bin 200 ev var. Soyum sopum orada benim de. Hala çözülemedi. Sokaklarda gezdiğimiz zaman, vatandaşlarla bir araya geldiğimizde, siyasetin içine girdin, sen de bu bölgede yetiştin, niye yapmıyorsunuz diyorlar. Büyükşehir belediye başkanımız kim olursa iyi bir ekip olarak çalışmaya hazırım. Önümüzü açacağını biliyorum. Kendim de orada yaşıyorum. Zemin etütleri de yapıldı. 13 kata kadar rahat bir şekilde önü açılabilir denmişti. Planlamalar da müsaade ederse sosyal donatı ve yeşil alanların olduğu bir dönüşüm olabilir. 48 yılım buralarda geçti. Buranın insanları bunu hak ediyor. Büyükşehir ile birlikte hareket edilecek. Bankalarla görüşerek ucuz kredi sağlayabiliriz. Vatandaşların talepleri dikkate alınacak. Ada bazlı çalışma yapılacak. Bayraklı’nın önünün açılması gerekiyor. Gecekondular Bayraklı’ya yakışmıyor” diye konuştu.

BAYMAR ADLI MARKETLERLE BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİR VE…

Bayraklı’da işsizliğin çok yoğun ve dar gelirli ailelerin fazla olduğunu vurgulayan CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Karaman, sanayi sitesi ve Baymar adlı marketler kurarak istihdam olanağı yaratabileceklerini dile getirerek, “Tansaş ve Bormar’lar vardı. Baymar kuracağız. Devlet kim diye soruyor. Devlet belediye. Başkan başkanlığını yapmazsa, merkezi hükümet imkan sağlamazsa vatandaş ne yapacak, kime gidece? Bayraklı’da birçok alışveriş merkezi var. bu marketlere alışverişe gidiyoruz. 24 mahallede ikişer üçer tane Baymar adlı market zinciri açarsak Bayraklılı hemşehrilerimizden bin kişiye iş imkanı sağlanabilir” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Karadeniz’den İzmir’e göç etmiş bir ailenin çocuğuyum. Reçber bir aileden geliyorum. 1971 Bayraklı doğumluyum. 90 yıl önce İzmir’e gelmişiz. 1971’den bu yana Bayraklı’da yaşıyorum. Siyasete atılmam evlenmem de Bayraklı’da oldu. Bayraklı’nın çocuğuyum, gecekondu çocuğuyum. 2008 yılında mevcut başkan Hasan Karabağ vardı. Eski bir dernekçiyim. Kalabalık bir aileyiz. Mustafa Ciritoğlu yerine İsmail Sarı ismi çıktı. Bize yakın geldi. Onunla beraber AK Parti’de siyasete başladık. 2017 yılına kadar sürdü. İlçe başkan yardımcılığı da yaptım. Bayraklı insanıyım. Kendimi ifade etme konusunda CHP’nin bana daha uygun olduğunu zaman içerisinde anladım. 2017’de istifa ettim. Mevcut başkan Hasan Karabağ ile beraber siyaset yapıyorum. Bayraklı belediye meclis üyeliği görevim de sürüyor.

O DÖNEM İSMAİL SARI’YI DESTEKLEMİŞTİK, PARTİ OLARAK BAKMAMIŞTIK

1993 yılından bu yana dernekçilik yapıyorum. Bayraklı’da her kesimden insanı görebilirsiniz. Baba kökenimiz Giresun olduğu için derneğimizi kurduk. 2011 yılından bu yana dernek başkanlığı yapıyorum. Ege Karadeniz Fedarasyonu’nu rahmetli Mehmet Niyazoğlu ile beraber yönettik. Allah rahmet eylesin. Gecekonduda yaşayan biriyim. Hayatım hep ticaret olarak geçti. Mahallemizden bir tanesi aday olmuştu, Bayraklı’yı bizden biri yönetsin diye düşündüğümüz için, parti değil kişiyi önceleyip AK Partili İsmail Sarı’nın yanında yer almıştık. AK Parti ya da CHP olarak bakmamıştık. Mustafa Ciritoğlu’nun yerine Hasan Karabağ abimiz geldi. 2017’de kendimizi ifade edemediğimizi görünce, yolumuz buraya kadar deyip CHP’ye geçtim.

BAYRAKLI’DA EN BÜYÜK PROBLEM KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bayraklı’daki en büyük problem kentsel dönüşüm. Bu bizim kanayan yaramız durumunda. Bayraklı’nın sırtlarında ev yokmuş eskiden. Her seçimde bir kat bir kat arttırılmış. Şu anda da çarpık kentleşme yoğun olarak var. 2010 yılında Bayraklı Belediye Başkanımız  Hasan Karabağ, kentsel dönüşüme el atmak istedi. 3 bin 200 ev var. Soyum sopum orada benim de. Hala çözülemedi. Sokaklarda gezdiğimiz zaman, vatandaşlarla bir araya geldiğimizde, siyasetin içine girdin, sen de bu bölgede yetiştin, niye yapmıyorsunuz diyorlar. Büyükşehir belediye başkanımız kim olursa iyi bir ekip olarak çalışmaya hazırım. Önümüzü açacağını biliyorum. Kendim de orada yaşıyorum. Zemin etütleri de yapıldı. 13 kata kadar rahat bir şekilde önü açılabilir denmişti. Planlamalar da müsaade ederse sosyal donatı ve yeşil alanların olduğu bir dönüşüm olabilir. 48 yılım buralarda geçti. Buranın insanları bunu hak ediyor. Büyükşehir ile birlikte hareket edilecek. Bankalarla görüşerek ucuz kredi sağlayabiliriz. Vatandaşların talepleri dikkate alınacak. Ada bazlı çalışma yapılacak. Bayraklı’nın önünün açılması gerekiyor. Gecekondular Bayraklı’ya yakışmıyor.

ÇARPIK KENTLEŞME NEDENİYLE ULAŞIM SIKINTISI DA VAR

Çarpık yapılaşma nedeniyle ulaşım sıkıntısı da var. Bazı sokaklara araç giremiyor. Planlamaları düzeltirsek ulaşım sorununu da çözeriz. İstimlak gereken yerlerde istimlak yapacağız. İtfaiye, ambulansın giremediği yerler var. Kooperatif bazlı oluşumlar yapabiliriz. Sadece belediye bunu çözemez.

SANAYİ SİTESİ KURARAK İSTİHDAM ALANI DA YARATABİLİRİZ

Sanayi sitesi Bayraklımızın en büyük sorunlarından birisi. Lakaköy, Doğançay bölgelerinde olabilir diye düşünüyorum. Gençlerimizin bir mesleği yok. İşsizlik had safhada. Neden sanayi sitemiz olması? Okuyamayan çocuklarımız için bir istihdam olanı olabilir kuracağımız sanayi sitesi.

BAYRAKLI’DA BAYMAR MARKETLERİ KURARAK…

Tansaş ve Bormar’lar vardı. Baymar kuracağız. Devlet kim diye soruyor. Devlet belediye. Başkan başkanlığını yapmazsa, merkezi hükümet imkan sağlamazsa vatandaş ne yapacak, kime gidece? Bayraklı’da birçok alışveriş merkezi var. bu marketlere alışverişe gidiyoruz. 24 mahallede ikişer üçer tane Baymar adlı market zinciri açarsak Bayraklılı hemşehrilerimizden bin kişiye iş imkanı sağlanabilir. Ayda 300 lira alışveriş yaptığını farz edelim, insanların ekonomisine de katkı değil m? Son dönemde basında Ovacık Belediyesi yapabiliyor da Bayraklı Belediyesi mi yapamayacak bun? İlçenin en büyük sorunu da istihdam ve işsizlik sorunu. Belediyemiz  de gelir elde eder, en az bin kişi de istihdam edilir. Bunu başarırsak tarihe geçeriz.

MODERN ÇOK KATLI PAZAR YERLERİ YAPACAĞIZ

Pazaryerlerinin konumu tartışmalı. Anadolu kökenliyiz. Pazarlara alışığız. Pazara ne zaman gitsem, ya yağmurda çamurda pazarcı arkadaşlarımız da sıkıntı yaşıyor. Pazara gelenler ha keza öyle. Biz diyoruz ki Pazar yerlerinin üstünün kapatılması lazım. Saç aksanla kapatmak yetmez. Katlı Pazar yerleri olmalı. Otoparkın da olduğu yerler yapmalıyız. Modernize etmeliyiz. Pazarcılar elektrik bulmakta bile zorlanıyor. Üstünde spor salonları olsa. Devasa olması gerekmiyor. Bin, bin beş yüz metrekarelik küçük pazaryerleri de olabilir. alt taraflarında kreş açabiliriz, düğün salonu alanları olabilir. hem esnaf hem vatandaşımız açısından iyi olur.

BAYRAKLI’YA HASTANE ŞART

Bayraklı’nın en büyük sorunlarından biri de sağlık. Hastane sorunumuz var. Tepecik’e gittik hep hastane için. Merkezi hükümet şehir hastanesi yapıyor ama 8 yıldır sürüyor. Ne zaman biter bilemiyorum. Özel teşvikle hastaneler yapılmasını istiyorum. Yaşlılar için huzurevleri olabilir. Huzurevi türünde sosyal aktivitelerde bulunabileceği yerler kurulabilir. Bayraklı’da aşırı miktarda ailelerin birbirinden ayrılma durumu var. Ekonomik sıkıntı nedeniyle boşanma fazla. Modernize Pazar yerlerinde kadınları ürettikleri satılabilir.

ORMAN BAKANLIĞINDAN 49 YILLIĞINA YER TAHSİSİ İSTEYİP…

Bayraklı’da 8 bin 500 yıllık Smyrna var. Orman Bakanlığımızdan belediye olarak 49 yıllığına yer tahsisi isteyeceğiz. Karagöl’e kadar birleşen doğal alanımız var. Ormanımız yok ama. Bungalov tipi evler, oteller yapabiliriz. Doğal sporlarının yapılabileceği yerler olabilir. Cengizhan’ın tepesi tamamen dağ. Ama gidilebilecek konumda değil.

İZBAN NEDEN YERALTINA ALINMADI'

Bayraklı’da mükemmel bir sahilimiz var. İZBAN bizim için Çin Seddi konumunda. Dünyanın en mükemmel körfezine sahibiz. Harika bir körfez var. Bahçelievler’den itibaren İZBAN yeraltına iniyor. Neden Bayraklı’da olmadı İZBA? Kimseyi suçlamıyorum ama hata. Büyükşehirden ve bakanlıktan yardım alacağız. İZBAN yeraltına alınmalıydı'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası