Ege Postası
Geri

CHP Bornova 'dostluk, dayanışma ve barış' dedi

CHP İzmir’de ilçe örgütü ve belediye arasında ‘koordinasyon eksikliği’ eleştirilerinin en çok yapıldığı ilçelerin başında gelen Bornova’da örgüt dostluk dayanışma ve barış yemeğinde bir araya geldi. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin konuşmasında iktidarı hedef alırken parti içi mesajlarda verdi. Gecenin hareketi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’dan geldi. Kürsünün bulunduğu yerde yeterli ışık olmaması nedeniyle konuşma metnini okumakta zorluk çeken İlçe Başkanı Fatma Doğru’nun imdadına yetişen Sındır, cep telefonunun ışığını Doğru’nun konuşma metninin üzerine tutarak adeta ‘sorun yok dayanışma var’ mesajı verdi. Sındır konuşmasında da , “Aramızda kırgınlık küskünlük dargınlık lüksümüz olmadığını belirtip, parti içinde aday adayları yarışı olsa da birlikte partimizi her şeyin üstünde tutma anlayışıyla CHP’ye sahip çıkarak beraber yürümemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Bornova 'dostluk, dayanışma ve barış' dedi
Haberler / Yerel Politika
23 Ağustos 2013 Cuma 21:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Bornova İlçe Örgütü dostluk dayanışma ve barış yemeğinde bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen yemekli organizasyona CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Hülya Güven, Musa Çam, İl Başkanı Ali Engin, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru,Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı Birol Soylu, il yöneticileri , ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri,partili muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.


KESKİN: GÖMLEK DEĞİŞTİRECEĞİM DİYE GELDİ…
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin konuşmasına iktidarı hedef alarak başladı ve, “ Cumhuriyet tarihinin en sistemli planlı kuşatmasıyla karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma Partisi işbaşına geldiği günden buyana kararlarında tasarruflarında zamana göre rota değiştirerek hedefine ulaşmaya çalışmaktadır. Çete yöntemleri uygulamaktadır. Gömlek değiştireceğim diye geldi ama sistemden her gün bir tuğla çekmeye başladı. İleri demokrasi dedi, demokrasinin hak adalet hukuk ayağını boşlukta bıraktı. Türkiye’deki yolsuzluklar hukuksuzluklar arttı. Yargı mekanizması siyasal iktidarın şubesi haline geldi. Medyayı da müfreze koluna dönüştürdü. İktidarın başı toplumu bizden sizden diye parçaladı. Olumsuzluklardan kurtulmak için ülkenin köklü bir değişime ihtiyacı var. Yüzünü topluma dönmüş toplumun isteklerini kendisine ilke seçmiş bir silkinişe ihtiyaç var.Sosyal demokrasi dara düşmüş toplumların sorunları çözmek noktasında işlevini hep yapmıştır.CHP toplumun kılcal damarlarına kadar uzanan örgütüyle ülkedeki değişimi gerçekleştirecek birikime sahiptir “ ifadelerini kullandı.



PARTİLİLERE MESAJ
Keskin konuşmasının sonunda parti içi mesajlar verdi şunları söyledi; “ Parti içinde kimsenin bir başkasını dışlamaya hakkı yoktur. Herkesin parti içinde demokratik haklarını kullanma hakkı vardır. Hiçbir partili bu haklara dudak bükerek bakmamalı. Bu yemekten aynı bütünlükle çıkmak zorundayız. Hepinize sesleniyorum;uzatın ellerinizi sarılın birbirinize ve haykırın yaşasın insanca barış içinde yaşama hedefimiz,yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyeti bize emanet eden insanlar, yaşasın CHP…”



DOĞRU KONUŞTU SINDIR IŞIK TUTTU
CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, konuşmasında “Yerel yönetimler genel iktidara giden yolda önemlidir. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Halka kan kusturanlar bilsin ki CHP’liler olarak tek bir yürek parçasıyız. Kararlı cesur ve inançlıyız” ifadelerini kullandı. Kürsünün bulunduğu yerde yeterli ışık olmaması nedeniyle konuşma metnini okumakta zorluk çeken Doğru’nun imdadına Bornova Belediye Başkanı Sındır yetişti. Sındır oturduğu yerden kalkıp kürsüye giderek cep telefonunun ışığını Doğru’nun konuşma metninin üzerine tuttu.


SINDIR: KÜSKÜNLÜK DARGINLIK LÜKSÜMÜZ YOK

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır,konuşmasında belediyenin yaptığı hizmetleri anlattı, parti içine yönelik mesajlar verdi. Sındır, “ Uzun zamandır birbirimizi görememiş olmanın coşkusu var. Ülkenin dört bir yanında Kurtuluş Mücadelesine benzer bir mücadeleyi heyecanla sürdürüyoruz. Bornova’da da bu mücadelenin iktidar olma CHP’nin temel değerlerine sahip çıkmanın en güzel örneklerini veriyoruz.İktidar olmak iktidar gücünü ele geçirmek değil CHP’nin değerlerini yeniden tesis etmek, halkın refahını arttırmak yüceltmektir. Yerel yönetimler olarak bizler örgütün halkın gücünü arkamıza alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık politikalarının ortaya koyduğu sıkıntıları çözmek halkın en temel sağlık ihtiyaçlarını daha fazla vermek adına eksikleri kapatma çalışmalarımız var. Eğitim sorunlarını da yerel de çözebilmek adına belediyeler olarak kendi uygulamalarımızla destek oluyoruz. İzmir’in en çok yatırım yapan belediyesi olma gururuyla yol alıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın yerel ve sonraki genel seçimlerde iktidar uzakta değil çok yakınımızda.Aramızda kırgınlık küskünlük dargınlık lüksümüz olmadığını belirtip, parti içinde aday adayları yarışı olsa da birlikte partimizi her şeyin üstünde tutma anlayışıyla 'her şeyden önce insan' diyerek CHP’ye sahip çıkarak beraber yürümemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası