Ege Postası
Geri

CHP Bornova’da 'disiplin' krizi... İduğ'dan açıklama: Yetki ilçede değil!

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova eski Belediye Başkanı Mustafa İduğ hakkında disiplin soruşturması başlattığını açıklamıştı. Çapın’a eski başkan İduğ’dan yanıt geldi. Mustafa İduğ, “Savunmaya gerek yok. Ben belediye başkanı olduğum sürede konuşma yaptım. Beni disipline veremez çünkü yetki ilçe yönetiminde değil. Belediye başkanlarını disipline verme yetkisi Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) tüzük bu şekilde. Ayrıca suç duyurusunda bulunacağız. Her şey hazır.” dedi.
CHP Bornova’da 'disiplin' krizi... İduğ'dan açıklama: Yetki ilçede değil!
Haberler / Yerel Politika
4 Nisan 2024 Perşembe 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP Bornova’da başlayan kriz devam ediyor.

Seçim öncesi belediye başkan adayı Ömer Eşki, katıldığı Bornova Pir Sultan Abdal Kültür Derneği programında, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u hedef alarak bazı iddialarda bulunmuştu.

Eşki yaptığı konuşmada, “70 milyona fidan alınıyor, kasadaki parayı bitirmek için…” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Mustafa İduğ da basın açıklaması yaparak iddialara cevap vermiş, fidan alımlarının tutarının 70 milyon TL değil, 9 milyon TL, belediyenin her yıl rutin alım miktarı olduğunu belgeleri ile ortaya koymuştu. İduğ ayrıca “Ya gelir, herkesin önünde özür diler ya da konuyu yargıya taşıyacağım” diyerek tazminat davası açacağını söylemişti.

Seçim öncesi patlak veren kriz tarihi seçimin ardından yeniden alevlendi.

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, eski belediye başkanı Mustafa İduğ'u basın toplantısında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını açıkladı.

İlçe Başkanlığı tarafından eski başkan İduğ’dan, 7 gün içinde savunma yapması istenirken, İduğ’un savunma yapmadığı takdirde ilçenin, 7 günün sonunda toplanacağı ve İduğ’un dosyasını il başkanlığına sevk edeceği ifade edildi.

İDUĞ: DİSİPLİN VERME YETKİLERİNDE DEĞİL!

Bu gelişme üzerine Mustafa İduğ ise “Ben belediye başkanı olduğum dönemde hakkımda bazı iddialarda bulundular. İftira attılar. 70 milyonluk fidan aldığım söylendi. Ancak 9 milyonluk fidan alımı yapıldı. Bunu da faturalarla ibraz ettik. Özür dilemelerini bekledim. Dilemezlerse suç duyurusunda bulunacağımı belirttim. Avukatlarım gerekli başvuruları yaptı. O gün orada o konuşma yapılırken, İlçe Başkanı Ertürk Çapın sessiz kalmıştı. Ben o açıklamayı yaparken, belediye başkanıydım. Sözümün arkasındayım. Dolayısıyla Tüzükte açık, beni disipline veremez. Yetki parti üst yönetiminde… Beni ancak Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edebilir. İl ve ilçenin yetkisinde değil. Savunma yapmama bile gerek yok. Gerekli belgeleri MYK ve genel başkanımıza gönderiyorum.” dedi.

 

CHP Bornova'da kazan kaynadı: İduğ hakkında disiplin soruşturması
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası