Ege Postası
Geri

Karabağlar'da Helil Kınay dönemi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yüzde 46,31 oy alarak Karabağlar Belediye Başkanı seçilen Helil Kınay dönemi resmen başladı.
Karabağlar'da Helil Kınay dönemi başladı
Haberler / Yerel Politika
4 Nisan 2024 Perşembe 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nden yüzde 46,31 oy alarak Karabağlar Belediye Başkanı seçilen Helil Kınay dönemi resmen başladı.

Bugün Karabağlar Belediye hizmet binasında Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın yeni belediye başkanı Kınay'a görevi devretti. 

"BEN SANA HAKKIMI HELAL EDİYORUM" 

Muhittin Selvitoplu’nun konuşması esnasında bir yurttaş, ‘Size hakkımı helal etmiyorum. 25 yıldır namuslu çalışan bir işçiydim’ dedi. Selvitopu ise yanıt olarak “Benim sana hakkım helal olsun sen etmesen de” diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından konuşmasına devam eden Selvitopu, “Ben Karabağlar’da yaşayan 500 bin insan adına bu görevi yaptım. Kimsenin belediyede ayrıcalıklı bir konumda olmasına fırsat vermedim. Olması gereken bu. Belediyede çalışan bin 600 arkadaşımız var. Herkese aynı mesafede olduk. İşini gücünü takip edene sahip çıktık. Karabağlar’ın beş kuruşunun hesabını yaptık. Karabağlar’da 500 bin insanın sahip olduğu bütçeyi kuruş kuruş hesapladık. Gönlüm çok rahat. Karabağlar, sosyal belediyecilik anlamında 10 yıldır üzerine düşeni yerine fazlasıyla getirdi. Kısıtlı bütçe işe projeler hayata geçirdik. Şu anda devam eden projeler var. Ben inanıyorum ki yeni başkanınız Helil Kınay da o projeleri devam ettirecek ve bayrağı daha yükseklere çıkartacak. Bundan kuşkumuz yok. Bu seçimde bizi sevindiren partimizin Türkiye genelinde aldığı başarı. Bu başarıda parti örgütlerimizin üyelerimizin büyük emeği var. Her büyük başarılı törenlerimizde bir provokatör çıkar. Burada da yine bir provakatör görevini yerine getirdi kendisine başarılsr diliyorım. Karabağlar, belediye başkanının neler yaptığını çok iyi biliyor. Bunu kimsenin silme şansı yoktur. Görevi teslim ederken gönlüm rahat. Kurumsallığı yerleştirmiş, kendi ayakları üzerinde duran,hiçbir kuruma ihtiyaç duymadan hizmetini yerine getiren bir beleidye yarattık. Helil Kınay’a yaptığı her doğru işte destek olacağımı ilan etmek istiyorum. Karabağlar artık CHP’nin kalesi olmuştur” dedi.

"KARABAĞLAR'A BAHAR GELDİ" 

Karabağlar'ın ilk kadın belediye başkanı seçilen Helil Kınay ise konuşmasında, "Yıllarca bu kentin, ülkenin her yerinde emekten, haktan ve adaletten yana sözlerimzii büyüttük. CHP’li belediyelerimiz, sosyal demokrat haktan ve emekten yana anlayışı ile hayatlarımıza, kentlerimize dokundu. Karabağlar da bu anlayışı ile hizmetleri ile destek oldu. Ben başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve emekçilerimize teşekkür ediyorum. Bugün Selvitopu’ndan bir bayrak devralıyoruz. Bu bayrağı devralırken meydanlarda konuştuğumuz sözleri tekrar hatırlatıyorum. Karabağlar’da kimsenin öteki, yalnız hissetmeyeceği eşit, adil, özgür ve beraber yaşayan yaşatan belediyeciliği ortaya koyacağız. Sözlerimizi şimdi hayata geçireceğiz. Bugün çok güzel bir bahar günündeyiz. Bir değişimin parçasıyız. Bu ülkede değişim ile çok güzel sabahlada uyandık. Bizler biliyoruz ki kentlerimizden başlayarak inancımızı, umudumuzu, adaleti, eşitliği ve hak ettiğimiz daha iyi bir yaşamı ortaya koyacağız. Size söz veriyorum, Karabağlar’da kadınların adımları ve sözleri olacak. Karabağlar’da gençlerin sözleri, emekçilerin sözleri ve değerleri olacak. Karabağlar’da emeklilerin sözleri olacak, onların hayatına dokunacağız. Kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla Karabağlar’da çocukların hayatına dokunacağız. Biz kendi geleceğimizi karanlıktan birlikte çıkartacağız. Bir belediye olarak tüm çalışmalarımızda sosyal belediyeciliği, Karabağlar’ın gülen yüzünü büyütürken birbirimizle dostça paylaşan birleşen belediyemizle büyük bir aile olacağız. Ben biliyorum ki Karabağlar, 5 yıl boyunca çalışmalarımıza el verecek. Karabağlar'ın hakkını birlikte arayıp birlikte alacağız. Karabağlar’ı İzmir’de de Türkiye’de de konuşulan bir yer haline getireceğiz. Şimdiye kadar emek emek getiren çalışmaları büyüteceğiz, eksik kalanları tamamlayacağız. Karabağlar’a bahar geldi, Türkiye’ye bahar geldi biz yazı beraber getireceğiz" ifadelerine yer verdi. 

 

 

Başkan Kınay mazbatasını aldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası