Ege Postası
Geri

CHP Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü’den manidar paylaşım

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, il yönetiminin, Çiğli’ye yönelik aldığı flaş kararlar sonrası sosyal medyadan manidar bir paylaşım yaptı. Gümrükçü, paylaşımında parti içindeki konformizm, kariyerizm ve klientalizm ile mücadele edeceğini ifade etti. Gümrükçü’nün paylaşımı, "il yönetimini hedef aldı" şeklinde yorumlandı.Öte yandan Aydınlıkevler’de listesi kazanan ancak cinsiyet kotasına uyulmadığı için il binasında çekilen kura sonrası 4 kişiyle birlikte delegeliği düşen Aziz Buğa, il başkanlığına itirazda bulundu. CHP Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü’den o kararlar sonrası
CHP Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü’den manidar paylaşım
Haberler / Politika
18 Kasım 2015 Çarşamba 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Salı günü gerçekleştirdiği 5 saatlik toplantıda flaş kararlara imza atmıştı. İl yönetimi Çiğli'ye yönelik de ses getiren kararlar almıştı. İl yönetimi, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün uzun yıllardır birlikte yol yürüdüğü  Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer’i disipline sevk etmiş, ilçe yönetim kurulunun Sasalı’da seçimin iptali kararını bozmuştu. Gümrükçü’yle birlikte delege seçimlerinde hareket eden Aziz Buğa’nın da delegeliği cinsiyet kotasını tamamlamak adına il binasında yapılan kura çekimi sonrası düşmüştü.
 
Gümrükçü, il yönetim kurulunun kararlarının ertesi sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım gerçekleştirdi. Gümrükçü’nün manidar paylaşımı, il yönetimini hedef alan açıklamalar şeklinde yorumlandı.

 
 
Gümrükçü şu ifadeleri kullandı:
"Bana dokunmayan YILAN bin yaşasın" diyerek örgütlenmemeyi tembihleyen; "her koyun kendi bacağından asılır" felsefesini şiar edinen KONFORMİZM ile... "Yöneticilerin elindeki gücü ya da olanakları devrimci mücadeleyi yükseltmek için değil, kendilerini daha da güçlendirmek için çıkar amaçlı kullanmaları" anlamına gelen KARİYERİZM ile... "Yöneticilerin ellerindeki imkanlarını kullanarak, bir takım mallar ya da hizmetler dağıtarak, vaat vererek siyasal destek talebinde bulunmaları anlamına gelen "KLİENTALİZM" ile Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu üyeleri ile birlikte mücadele edeceğime Bağımsızlık, Eşitlik ve Özgürlük mücadelesi için canlarını veren yoldaşlarımızın huzurunda and içiyorum.”


BUĞA İTİRAZDA BULUNDU
Öte yandan Aydınlıkevler’de listesi kazanan ancak cinsiyet kotasına uyulmadığı için il binasında çekilen kura sonrası 4 kişiyle birlikte delegeliği düşen Aziz Buğa, il başkanlığına itirazda bulundu. Buğa sosyal medya hesabından birde açıklama yayınladı.


Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
BASINA VE KAMUOYUNA!!!
08.11.2015 tarihinde yapılan AYDINLIKEVLER MAH. DELEGE SEÇİMİNDEN tüm baskılara, ayak oyunlarına rağmen galip çıktık. İlçe Başkanı'nın yanına gidip " yeter ki bu mahallede Aziz Buğa'yı sandığa gömeyim sana başka mahalleden 10 delege vereceğim" diyebilen Niyazi Arslan'a rağmen galip çıktık. Gece yarılarına kadar kapı kapı dolaşıp iş vaadinde bulunanlara, belediyede çalışanlara işten atma tehdidinde bulunanlara rağmen galip çıktık...
Bizim haklı galibiyetimizi hazmedemeyen Niyazi Arslan 12.11.2015 tarihli genelge daha ortada yokken ve diğer mahallelerde hiçbir kotaya dikkat edilmemişken "ben bu kotayı bahane edip Aziz Buğa ile Turgay Pekdaş'ın delegeliklerini düşüreceğim" diye sağda solda konuşabilmiştir. Ne gariptir ki; bu konuşmadan sonra hiç kimseye haber verilmeden, İlçe Başkanı davet edilmeden kapalı kapılar ardında ve şeffaf olmayan bir kura çekimi ile tıpkı Niyazi Arslan'ın daha önce söylediği gibi ben ve Turgay Pekdaş'ın delegeliği (bazı yürekli ve adaletli il yöneticilerinin şerhine rağmen) düşürülmüştür. Ne ilginç tefadüf değil m? Bu tesadüfü ve yapılanların parti suçu olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Yukarıda bahsi geçen gelişmeler sonrası bugün İl Başkanlığı'na giderek birlikte hareket ettiğiniz mahalleli partililerimizin de hakkını savunmak için gerekli başvuruları yaptık.
Tüm kamuoyunca bilinmelidir ki; bizim CHP sevdamız ne belediye başkanlığı, ne delegelik, ne makam sevdası ne de kirli çıkar ilişkileriyle sınanabilir. Bizler CHP'nin sade bir üyesi, bir neferi olarak tüm haksızlıklar karşısında direnmeye ve mücadeleye devam edeceğiz. Sanmayın ki verdiğiniz bu duman bizi boğar.
Meydanı çıkarcılara, rantçılara, menfaatçilere bırakmayacağız. Mücadelemiz eskisinden daha hırslı, eskisinden daha güçlü ve eskisinden daha yürekli bir şekilde devam edecek. HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası