Ege Postası
Geri

CHP İzmir Ödemiş’te Ayak Basmadık Yer Bırakmadı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığının Kırsal çalışmalarındaki yeni durak Ödemiş’ ti. Ödemiş’te yapılan çalışmalarda CHP İzmir il başkanı Ali Engin ilçe merkezinde temaslarda bulunurken, Milletvekillerinden oluşan gruplar köy ziyaretleri içim ilçenin dört bir yanına dağıldı.
CHP İzmir Ödemiş’te Ayak Basmadık Yer Bırakmadı
Haberler / Yerel Politika
19 Mart 2013 Salı 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  CHP’nin Kırsala yönelik çalışmalarının ikinci durağı olan Ödemişte tüm katılımcılar sabah erken saatlerde CHP Ödemiş ilçe başkanlığında toplandı. Burada ki toplantıya il başkanı Engin’im yanı sıra, Milletvekilleri Alaatin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Aytun Çıray Parti Meclisi üyeleri Berrin Gürçay Dilekçi, Hüseyin Saygılı, Saniye Nazik Işık ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Sumru Karaer ile birlikte İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. İlçe başkanlığındaki toplantıda konuşan

Ödemiş CHP’den Çok Memnun..
CHP Ödemiş ilçe başkanı Mehmet Eriş, ilçelerine parti büyüklerinin gösterdiği ilgiden çok mutlu olduklarını dile getirerek “Bu ziyaretler bizimde Ödemiş’te başımız dik dolaşmamızı, heyecanla çalışmamızı sağlıyor. İlçe halkımız partimizin önde gelenlerinin kendilerini sık sık ziyaret etmesinden memnuniyetlerini anlatıyor. Bu ilgi merkezden köylere kadar seçimlerde çok daha iyi sonuçlar almamızı sağlayacak, bundan eminiz dedi.
İlçe başkanlığındaki toplantıda konuşan Ali Engin ise sözlerine Şehitleri anarak başladı. Engin şunları söyledi.

Şehitler İçin Karanfil
Bundan 98 yıl önce bizler bugün bu cennet ülkede özgürce yaşayabilelim diye, vatan aşkıyla canlarını hiçe sayan, düşmana geçit vermemek için şehitlik mertebesine eren tüm şehitlerimizi başta büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bize büyük zaferler yaşatan ecdadımız, bu ülke daha özgür, daha güçlü ve bağımsız olsun diye şehit oldu. Ödemiş’in köylerinden bundan yıllarca önce gencecik evlatlar memleketlerini, sevdiklerini bırakıp Çanakkale’ye gittiler. Bizde bu bilinçle hareket etmeli, ülkemizi hiçbir alanda dışa bağımlı hale gelmesine izin vermemeliyiz.
Daha sonra ilçe başkanlığından Hükümet konağının önünde bulunan Atatürk anıtına kadar yürüyen CHP heyeti, burada saygı duruşunda bulunarak anıta karanfil bıraktı.

Karış Karış Ödemiş..Muhtarlar, Odalar, Birlikler, Esnaf.

Törenin ardından her birinde milletvekili bulunan dört ayrı grup Ödemişin köylerine doğru yola çıkarken, İl Başkanı Engin İlçe merkezinde yoğun bir ziyaret programını gerçekleştirdi. Engin beraberinde ilçe başkanı ve İl Yöneticileri ile birlikte önce Ödemiş Muhtarlar derneğini ziyaret etti. Mahalle muhtarları ile birlikte CHP’lileri ağırlayan dernek başkanı Nihat Savuran, özellikle köy muhtarlarının her gün isyan ederek kapısını çaldığını belirterek “Tarımla uğraşan köylü bugün yaşam savaşı veriyor. Ödemiş’te her şey tarıma dayalı ama tarıma destek sıfır” dedi.


Süt’te Bitiyor, Sütçülükte.
CHP heyeti muhtarların ardından Ödemiş Süt Üreticileri birliğini ziyaret etti. Birlik başkanı Halil Deveci kendilerinin büyük sıkıntı çektikleri halde herhangi bir destek göremediklerini, kooperatifleşme için çabaladıklarını belirterek “Artık sokaktaki çocuğa kadar herkes hayvan yeminin kilosunun sütün kilosundan pahalı olduğunu, saman ithal ettiğimizi biliyor. Böyle devam ederse yakında süt verecek hayvanda, sütçülükle uğraşacak insanda bulamayacağız. Süt verecek hayvanlar ya kesime gidiyor ya hacze. Bu politikalarla yakında sütte biter sütçülük d, Allahtan İzmir Büyükşehir Belediyesi var da sütçü kooperatifleri ve birlikleri biraz nefes alabiliyor. CHP il başkanımızın sektörümüz ile yakından ilgilendiğini televizyon ve gazetelerden takip ediyorduk, ziyaretimize gelmesi bizi çok mutlu etti” dedi.
CHP heyeti gün boyu ara vermeden ziyaretlerine devam ederken, sokaktaki vatandaşların ve esnafında davetini geri çevirmeyerek sık sık çay molası vererek Ödemişlilerle sohbet etti.

CHP İl Başkanı Ali Engin, Oda ziyaretlerinde Esnaf Kefalet Kooperatifi, Gıda Maddeleri, Terziler, Marangozlar, Madenciler, Ayakkabıcılar odalarını ziyaret ederken, Ödemiş’in en büyük yem fabrikasını ve demir çelik döküm atölyesinde de incelemelerde bulunarak, hem firma sahiplerinin dertlerini dinledi, hem de işçilerle sohbet etti.

Altı Ok’un Güveni ve Bereketi İzmir’de Hissedilmeye Devam Edecektir
Ödemiş çalışmalarının sonunda bir değerlendirme yapan Ali Engin, “Ödemiş adeta bizi bağrına bastı. CHP’nin kırsal alandaki vatandaşlarımız tarafından bu kadar sevilmesi ve desteklenmesi beni çok mutlu ediyor. Demek ki, ilçede partimizin yaptıkları, yapacakları ve AKP’nin ülkeyi içine sürüklediği çıkmaz iyi anlatılmış. Bu bağlamda ilçe Başkanımız Mehmet Eriş’ e ve yönetimine ama en çok da ilçede ve köylerde bizi bağrına basan tüm Ödemişlilere çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımız sık sık tekrarlanacaktır. İzmir’in her köşesinde altı ok’un güveni ve bereketi hissedilmektedir, böylede devam edecektir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası