Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de Özgecan eylemi

İzmir'de CHP'li kadınlar, Medeni Kanun'un yürürlüğe girişinin 89'uncu yıldönümünde, tecavüze uğrayıp, katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı hatırlatarak, yasadaki kadın erkek eşitliğine ve kadın haklarına dikkat çekti. YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ!
CHP İzmir'de Özgecan eylemi
Haberler / İzmir
17 Şubat 2015 Salı 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP İzmir İl Başkanlığı'nda CHP'li beş kadın, üzerinde “Özgecan için yasta değil isyandayız" yazılı kelimeleri tuttu. Basın toplantısında konuşan CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özgün Utku, yasanın kadınlara sağladığı koşulları hatırlatarak, şunları söyledi: 

“Bir can bir cana nasıl kıya? İnsan mıdır insana kıya? Medeni kanunlar insanların doğumundan ölümüne kadar tüm yaşam faaliyetlerini düzenleyen kanunlardır. Bir toplumun kişilere verdiği değeri anlamak için Medeni Kanun'a bakmak gerekir. Medeni Kanun, 17 Şubat 1926 tarihinde yürürlüğe girdi. Eski hukuk düzeninden tamamen farklı çağdaş, laik ve yepyeni bir düzenleme ve anlayış getirdi. Dönemin koşulları göz önüne alındığında kadınlar açısından taşıdığı değer en önemli özelliğidir. Kadın erkek eşitliğine sağladığı katkı, eski mülkiyet anlayışı ve sistemin tümüyle terk edilmesi, yenilikçi yapısı, yurttaş kavramının altının çizilmesi, hiçbir sınıf ve zümrenin ayrıcalığını kabul etmemesi, birey ve toplum arasındaki dengeyi oluşturmaya çalışmasıyla toplumsal girişime damgasını vurmuştur."

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ"

CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Utku, yasanın içinin boşaltılmaması gerektiğini vurgulayarak, kadınları şu sözlerle mücadeleye çağırdı: 

“Medeni kanun biz kadınlar için çok önemlidir. Medeni Kanun bir evlenme yaşı tarif eder. Yani ruhu çocuk gelinlere karşıdır. İmam nikahının aksine Medeni Kanun'la evlilik birliğine giren bir kadının boşanması halinde hakları vardır. Bugün hala kadınların yanlarında bir erkek olmadan sokağa çıkamadığı, yalnız başına araba kullanamadığı ülkeler var. Öyle bir Türkiye'de yaşamak ister misini? Tüm kadınlara sesleniyoruz, kendinizi güvende hissediyor musunu? Kız çocuk anne babaları, kız torun sahipleri, çocuklarınızın nasıl bir Türkiye'de yaşamasını istiyorsunu? Birleşe birleşe kazanacağız." 

Utku, “Medeni Kanun'a sahip çıkıyoruz" konulu imza kampanyası için İzmir'den topladıkları 30 bin imzayı Genel Merkez'e teslim ettiklerini söyledi. 

“ARTIK BU SON ACIMIZ OLSUN"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Artık bu son acımız olsun. Son zamanlarda hayatımın en acı günlerini yaşadım. Ailesine sabır diliyorum. Parti Meclisi'nden güzel bir karar çıktı. 1, 3 ve 5. sıralarda kontenjan kullanılacak. Bu çok makul bunun artık hiçbir yorumunun yapılmasını istemiyorum. Hedefim 8-8. Daha da yükselebiliriz ama şımarıklığa gerek yok. Kontenjan adaylarının İzmirli olması için mücadele edeceğim. Yanımda dik durun."(Elif DEMİRCİ / DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası