Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de aday belirleme için yöntem şekillendi!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kendisine daha önceden gelen genelge uyarınca ilçe başkanlarından topladığı aday belirleme yöntemi taleplerini İzmir milletvekilleri ve PM üyeleriyle birlikte Genel Merkez'e götürdü. Seçimden sorumlu heyetle yapılan görüşmeler sonrası İzmir’de uygulanacak yöntem şekillendi.30 ilçenin tamamında anket yapılacak. Kesin sonuç alınmazsa eğilim yoklaması ikinci yol olacak. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, " Devam edeceğimiz belediye başkanı da olacaktır. Çalışmayı bırakacağımız başkan da olacaktır. Kendimiz karar vermeyeceğiz. Başkanların bugüne kadar yaptıkları performansları belirleyici olacak. Belediye başkanının kendisi karar veriyor aslında devam edip etmeyeceğine. İyi bir dönem geçirmişse, halkla ilişkisi iyiyse, yatırımı iyiyse, anketten iyi çıkıyorsa ne derdimiz olur bizim. Birilerini özel yerleştirme çabasında değiliz” dedi.
CHP İzmir'de aday belirleme için yöntem şekillendi!
Haberler / Yerel Politika
6 Eylül 2013 Cuma 19:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de aday belirlemede izlenecek yöntemle ilgili seçimden sorumlu heyete il başkanları sırayla dosyalarını sunarken, Genel Merkez de gün İzmir’indi… CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kendisine daha önceden gelen genelge uyarınca ilçe başkanlarından topladığı aday belirleme yöntemi taleplerini İzmir milletvekilleri ve PM üyeleriyle birlikte Genel Merkez'e götürdü. Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan ve Umut Oran ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’den oluşan seçimden sorumlu heyetle yapılan görüşmeler sonrası İzmir’de uygulanacak yöntem şekillendi.

İZMİR'DE KİM NEREYE ADAY ADAYI-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCELİK ANKET ALTERNATİF EĞİLİM YOKLAMASI
İzmir’de Genel Merkez 30 ilçenin tamamında anket yapacak. Anketlerde ismi aday adaylarının farklı şekilde önünde çıkan isim il başkanlığı, ilçe örgütleri ve STK’larla yapılacak istişarelerde ön sıralarda yer alırsa merkezi atamayla aday gösterilecek. Anketlerde  aday adaylarının oranlarının yakın çıktığı ilçelerde  ise eğilim yoklaması yapılacak. Meclis üyeleri ise fermuar sistemiyle belirlenecek.
Meclis üyelerinin yarısının örgüte sorulması kararı alındı. Meclis üyeliklerinin geriye kalan yarısı ise il başkanlığı, ilçe başkanlığı ve genel merkezce belirlenecek.


HERYERDE ANKET YAPILACAK
Genel Merkezdeki görüşmeler sonrası bilgi veren CHP İzmir İL Başkanı Ali Engin, “ Çok olumlu geçti. Ortak kanı seçimi farklı kazanabileceğimiz adaylarla yola çıkmak oldu. İlçelerin tamamına yakınında anketler yapılacak. Gerekirse de eğilim yoklaması olacak” dedi.


GÜNAYDIN: BAŞKANLAR KENDİSİ KARAR VERİYOR
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,Ege Postası'na yaptığı açıklamalarda, " İzmir’le ilgili bazı kararlar aldık. Genel Başkan’a, MYK’ya danışılacak PM’nin onayından geçecek. Önce anketler yapılacak. Eğilim yoklamaları da yapılacak.Devam edeceğimiz belediye başkanı da olacaktır. Çalışmayı bırakacağımız başkan da olacaktır. Kendimiz karar vermeyeceğiz. Başkanların bugüne kadar yaptıkları performansları belirleyici olacak. Belediye başkanının kendisi karar veriyor aslında devam edip etmeyeceğine. İyi bir dönem geçirmişse, halkla ilişkisi iyiyse, yatırımı iyiyse, anketten iyi çıkıyorsa ne derdimiz olur bizim. Birilerini özel yerleştirme çabasında değiliz” dedi.

AYNI YÖNTEME DİKKAT ÇEKTİ
CHP İl Başkanı Ali Engin’in ilçelerin tamamına yakının istediği ancak Genel Merkez tarafından yapılamayacağı açıklanan önseçim seçeneğini komisyondaki üyelere ilettikten sonra,bütün ilçelerde aynı yöntemin uygulanması gerektiğine dikkat çektiği öğrenildi.Engin’in komisyon üyelerine ilçelerde farklı uygulamaların örgütte sıkıntı yaratacağını dile getirdiği belirtildi.

İL YÖNETİMİ DİKKATE ALINMAK İSTİYOR
CHP İzmir İl Yönetimi’nin olmazsa olmazı ise ‘İl başkanlığına danışılması’ oldu. Ankara’ya yöntemle ilgili sunulacak olan rapor öncesi gerçekleşen il yönetim kurulu toplantısında yöneticiler ‘bize muhakkak danışılsın’ görüşünde fikir birliğine vardı. Engin’in de Ankara’da heyete seçim sonrası başarısızlıkta faturanın kesileceği adresin il başkanı ve il yöneticilerinin olacağına vurgu yaptığı ve başkan yardımcıları dışında tek tek ilçelerden sorumlu il yöneticilerinin de hazırlayacakları rapor doğrultusunda ortaya çıkacak isimlerin dikkate alınmasını istediği belirtildi.

CHP İZMİR GENEL MERKEZDEYKEN DOĞALGAZ PATLAMASI YAŞANDI
CHP Genel Merkezi'nin önündeki yol çalışmaları sırasında doğalgaz patlaması yaşandı.Devam eden sızıntı nedeniyle CHP Genel Merkezi içinde ‘camlarınızı kapatın’
anonsu yapıldı.Bölgeye giriş çıkışların engellenmesi için çevreye şerit çekildi.Aday adaylarının belirleneceği yöntemle ilgili Ankara'ya giden CHP İl Başkanı Ali Engin ve milletvekilleri de Genel Merkez'de bulunuyordu.İl Başkanı Engin, " Evet patlama yaşandı. Biz de o sırada Genel Merkezdeydik. Camlar kapatıldı. Gerekli önlemler alındı. Bir sıkıntı yaşamadık" dedi. 

198 ADAY ADAYI DOSYA TESLİM ETTİ
CHP İzmir’de Büyükşehir ve 30 ilçe belediyesi için 198 kişi aday adayı dosyasını teslim etti. zmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, diş hekimi Cemal Zafer Gürbüz başvuruda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise adaylık için dosya verenler arasında yer almadı.İsmi Büyükşehir için geçen Seferihisar belediye Başkanı Tunç Soyer de aday adaylığı başvurusu yapmadı. CHP İzmir’de 2 bin 390 partilide meclis üyeliği için başvuruda bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası