Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de çifte bayram coşkusu

CHP İzmir İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı kutlamalarını Bornova Belkahve'de bulunan Ata Anı Evi'nde yapılan çifte program ile gerçekleştirdi. Öte yandan törende AK Parti’den istifa eden Karabağlar Belediye Meclisi Üyesi Osman Çokcan’a parti rozeti takıldı. AK Parti'den istifa eden Çokcan'a rozet takıldı
CHP İzmir'de çifte bayram coşkusu
Haberler / Yerel Politika
30 Ağustos 2017 Çarşamba 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığının ev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan CHP örgütü birlik beraberlik mesajı verdi. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri ve CHP ilçe başkanlarıyla çok sayıda partilinin katıldığı törende konuşan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selam ve sevgilerini ileterek "Birinci dünya savaşında Osmanlı'nın yenik düşmesiyle İngiliz donanması boğazlara girdiğinde bir kişi yüce insan vardı o gemileri yaşadığı duygu ve heyecan şu sözleri ona sarf ettirdi. 'Geldikleri gibi gidecekler'. O inanç kararlılıkla, 6 ay sonra 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkması Amasya'dan, Erzurum, Sivas'a Anadolu ve Rumeli müdafaa-i hukuk cemiyetlerini birleştirerek Kuvva-i Milliye ruhu yaratıp, milli mücadeleyi zaferle sonuçlandırdı.

Öyle bir Zafer ki yenik düşen komutan kendisine sorduklarında ‘Bu dünyaya her asırda bir lider gelmiştir, ne yazık ki benim asrında o lider Mustafa Kemal Atatürk olmuş’ demişti” dedi.

“BU ZAFER KURULUŞ SÖZLEŞMESİDİR”

30 Ağustos Zaferi’nin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş sözleşmesi de olduğunu ifade eden Sındır, “Yedi düvele Türk Ordusu’nun geride bıraktığı 200 yıl içinde yaşattığı en büyük mücadeleyi veren, emperyalizme karşı bir ulusun yeniden doğmasına sebep olan Mustafa Kemal, Pakistan'da da diğer ülkelerde de bağımsızlık mücadelelerinde örnek lider oluştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda milletin ve ordunun zaferi olması yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun sözleşmesinin yazıldığı bir zaferdir. Bu Zafer huzuruna geldiğimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha ve hiç bıkmadan usanmadan Şükran ve minnet duyduklarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.  Sındır  Bu devletin kan, gözyaşı, acı, inanç ve kararlılıkla kurulduğunu da belirterek “Bu devletin temellerinde demokrasi laiklik, sosyal devlet, hukuk devleti vardır, hepsini temelinde olan adalet vardır. Bu süreçte hiç bir zaman uykuya yatmamış her an ülkeyi yeniden karanlığa götürme, bağımsız, özgür millet olmaktan, ümmete dönüştürme çabasında olanlar, karşı devrim özlemcileri hep var olmuştur. Bunlar son aylarda daha da artan cüret eden bir duruma gelmiştir. Ama biliyoruz ki cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkacak olan başta CHP'li cumhuriyet ve demokrasiyi seven ve adaleti kimsenin ayakları altında ezdirmeyecek olan Türk milleti var. Bu inançla 2019’da karşı devrimin emellerine ulaşmak isteyenlerin, heveslerini cumhuriyet nasıl kurulduysa aynı heyecan ve umutla 2019 un hangi ayı olursa olsun, hangi seçim olursa olsun siyasal iktidara gelip bu cumhuriyetin değerlerini, güçlendirecek olan biziz”  ifadeleriyle 30 Ağustos Zafer bayramı ve Kurban bayramını kutladı.

GÜVEN’DEN ADALET KURULTAYI VURGUSU

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise “Bundan tam 95 Yıl önce kazanılan destansı zafer, bu milletin vatan söz konusu olduğunda nasıl birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olabildiğinin en büyük göstergesidir” diyerek şöyle devam etti;

“O gün işgal kuvvetleri, özgürlüğümüze, bayrağımıza ve toprağımıza göz dikmişti. Ama o büyük komutan ve ona inanan millet ne vatanından, ne de özgürlüğünden vazgeçmedi. İşte bizlerin bugün cumhuriyetimizden, özgürlüğümüzden ve adaletten vazgeçmeyişimiz, bize Ata'mızdan bir emanettir.  Daha dün, Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve baskılara dur demek için Çanakkale'deydik. Adalet Kurultayımızı, o kutsal topraklarda gerçekleştirdik.

Şehitlerimizin huzurunda, onların bıraktığı emanete ve cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağımıza,  hak, hukuk ve adaleti yeniden inşa edeceğimize bir kez daha söz verdik. O destansı mücadele için Çanakkale'de nöbet tutan, direnen, can veren kahramanlar korksaydı, direnmeseydi; Bugün ne bu ülke olurdu, ne de bu bayrak dalgalanırdı. Şimdi bize düşen, Korkmadan ve Yılmadan 30 Ağustos ve Çanakkale ruhuyla birlikte;  Vatanımız için, bayrağımız için, özgürlüğümüz İçin, cumhuriyet ve demokrasi için ve elbette hak, hukuk,adalet için, mücadele etmek, direnmek ve içimizdeki vatan aşkıyla durmaksızın çalışmaktır.Bu yolda önümüze çıkacak emperyalizmin iş birlikçileri, demokrasi-barış ve özgürlüklerin düşmanları elbette ki olacaktır.  Ancak bizim büyük inancımız olan cumhuriyet, özgürlük ve demokrasi aşkımızın karşısına çıkabilecek hiçbir güç yoktur.”

YENİ ÜYEYE ROZET TAKILDI

Bayram kutlamaları töreninde ayrınca AK Parti’den 1 Ağustos’ta, partisine kırgın olduğunu belirterek istifa eden Karabağlar Belediye Meclisi Üyesi Osman Çokcan’a  Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız CHP rozeti takarak partiye katıldığını ilan etti. Başkan Aziz Kocaoğlu’da hayırlı olsun dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası