Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de değişim rüzgarı: Özel delegasyona seslendi

CHP'de 4-5 Kasım günü gerçekleşecek Büyük Kurultaya sayılı günler kala değişimcilere vites arttırdı. Değişimcilerin adayı CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel İzmir örgütüyle bir araya geldi. Özel konuşmasında, “Diyorlar ki, İzmir’in delegesi askermiş, İzmir’in delegesi ne söylenirse onu yaparmış. İzmir’in delegesi de üyesi de Mustafa Kemal’in askerleridir. İzmir’in delegesinin de Van’ın, Antalya’nın, Şırnak’ın, Hakkari’nin, Ankara’nın, Konya’nın delegesinin de ortak noktası, şah damarında parti sevgisi ve Atatürk sevgisi atar. Bizim delegemiz kimin kulağına ne dediğine, çeşitli ilişki ağlarına, ilişki, düzlem ve düzenlemelerine değil, bu partini geleceğine ve bu partinin bir daha muhalefette kalmamasına ne kadar vermesi gerekiyorsa o kararı verir” dedi.
CHP İzmir'de değişim rüzgarı: Özel delegasyona seslendi
Haberler / Politika
28 Ekim 2023 Cumartesi 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38. Olağan Büyük Kurultaya sayılı günler kaldı. Genel seçimlerin ardından başlayan değişim tartışmaları tam gaz devam ederken CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel bugün İzmir'e geldi. İzmir'de örgütle buluşan Özel'in kurultay delegeleriyle görüşme yaptı.

Özel buluşmasına, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Deniz Yücel, Ednan Arslan ve Gökçe Gökçen, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP eski İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Atila Sertel, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Kani Beko, Kamil Okyay Sındır ve Musa Çam, CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, CHP Konak eski ilçe başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak, CHP Buca önceki dönem İlçe Başkanı Hacer Taş ve çok sayıda partili katılım sağladı.

ASLANOĞLU: KAVGA BEKLEYENLER AVUÇLARINI YALASIN

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Haziranda başlayan seçim sürecinde bizler önce mahallelerde yarıştık, ilçelerde yarıştık, İl başkanlığı için 2 arkadaş yarıştı bir arkadaşımız kazandı. Şimdi de 38. Olağan kurultayında adaylar yarışacak biri kazanacak, hepsi bu. Bizler bugünden sonra da el ele kol kola gece gündüz yerel seçimler için çalışacağız. Bizler örgütlü insanlarız. İlçe ve il başkanları örgütün birlik ve beraberliği için çalışacak. Kurultayda kavga, bölünme bekleyenler avuçlarını yalasınlar. CHP birlik içinde devam edecektir. Çıktığı yolda Genel Başkan adayımıza başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“100’ÜNCÜ YILI BASİTLEŞTİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR”

Örgüte seslenerek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, “İzmir’de Cumhuriyetin kıymetini en çok bilen, Cumhuriyet kurulsun diye ilk kurşunu atan, kurtuluşun ve kuruluşun şehri güzel İzmir, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bu güzel bayramı hak ettiği gibi kutlamayanlar var, 100’üncü yılı önemsizleştirmeye çalışanlar şunu bilsin ki, anma etkinliklerini yapmayabilirsiniz, konserleri yapmayabilirsiniz, Atatürk’ün adını andırmamayı marifet sanabilirsiniz ama bu milletin, bu halkın ve bu ülkenin gönlünden ne Cumhuriyet ne Atatürk sevgisini sökemezsiniz. Coşkuyu buruklaştıran olaylar olabiliyor. Cumhuriyeti kutlamak demek, acılara duyarsız kalmak demek değildir. Cumhuriyet, acıların, çekilen zorlukları, verilen kayıpların, akan kanların üzerine kurulmuş ve bağımsızlığın ne demek olduğunu idrak edilmiş kişilerin, unutturulmaya çalışan değerlere sahip çıkılmasıdır” dedi.

“DİNDAR VE KİNDAR NESİL YETİŞTİREN KATİL”

Aydın’da KYK yurdunda vefat eden öğrenciden bahseden Özel, “ Aydın’da KYK yurdunda asansöre binmeye çalışırken oluşan kazadan sonra 19 yaşında bir öğrencimiz hayatını kaybetti. Acılı babası kızını devlete emanet etmişti. 19 yaşındaki kızın tabutunu bütün Türkiye olarak omuzladık. Arkadaşları çok üzgünler, katil KYK diye bağırıyorlar. Bir katil var. O katil çocuklar barınacak yer bulamasın, yurtlara kolay yerleşmesin, bize yakın cemaatler, tarikatlar ev açsın ve gencecik zihinleri alalım ve dinar ve kindar nesil yetiştirmelim hevesinde olanlar kimse, katil odur. Cumhuriyet yurdu yaptırmak yerine, cumhuriyetin evlatlarının barınma sorununu çözmek yerine o evlatları tarikatlara itmeye çalışanlardan da, onlara sessiz kalanlardan da, ‘biz bunlara itiraz edersek birilerini ürkütür müyüz’ diye sesiz kalanların da Zeren’in annesinin gözyaşlarından alacak dersi var. Bundan sonra Cumhuriyetin kurucu değerlerinin en başında olan Laiklik ilkesine sonuna kadar sahip çıkmak hepimizin boyunun borcudur” diye konuştu.

“HAMAS’IN DA İSRAİL’İN DE KARŞISINDAYIZ”

AK Parti’yi terörü desteklemekle suçlayan Özel, “Geçtiğimiz günlerde bir terör örgütü, günlerce hazırlandılar, uyumakta olan sivillere füze saldırı düzenlediler. Hamas’ın teröründen sonra İsrail, devlet terörüne başladı. O günden beri Filistin’de binlerce kişi hayatını kaybetti. Biz CHP olarak Hamas terörünü de, İsrail terörünü kınıyoruz, karşısındayız. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Bu ülkeyi yönetip terörü lanetlemeyenler var. Bu ülkeyi yönetim Hamas terör örgütü değildir diyenler var. Bugün cumhuriyetin en üst koltuğunda oturan zat, bundan sonra dünyada terörle mücadelemizi anlatırken ‘neden yalnız kalıyoruz’ diye düşünmesin. Masum kanı akıtan tüm teröristlere lanet olsun” dedi.

“CUMA HUTBESİ’NDE ATATÜRK ADINI ANMAYANLAR VAR”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, kıymetinin tartışıldığı bir süreçteyiz. Dün akşam saatlerinde bir video paylaştık. Atatürk’ün sesinden milli mücadeleyi anlatılıyor. Bundan sonra daha çok çalışmamız gerektiğini anlatıyor. Muasır medeniyetleri yakalamayı vasiyet ediyor. Şöyle bir döndük baktık, Cumhuriyetin kazanımları saymakla bitmez. Bütün dünya önünde tüm zamanların rekorunu kırarken Naim Süleymanoğlu’nun ailesinin Türkiye’ye gelmesine Recep Tayyip Erdoğan karşı çıkıyordu. Onun orada kalsın dediği soydaşlarımızı bağrımıza bastık ve Naim Süleymanoğlu dünyayı ayağa kaldırdı, şanlı bayrağı göndere çektirdi. Erdoğan, yetkili makama gelince, Naim’e, göçmenlerimize karşı çıktı ama Suriye’den 6 milyon göçmeni bizim yoksulumuz yerine doyurdu, işsimiz yerine barındırmaya devam ediyor. İşte Cumhuriyet, işte Tayyip Erdoğan anlayışı. Aziz Sancar Atatürk’ün evladıdır. Nobel ödülü aldı Antıkabir’e koştu. Her cümlesinde Atatürk’ü  anıyor. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Cuma hutbesinde Atatürk’ün adını almayanlar var. Onlar bir tarafta Aziz Sancar bir tarafta. Dünyanın ayakta alkışladığı Merve Dizdar cumhuriyetin evladıdır, onu sosyal medyada linç edenlerde alçaklardır. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan CHP’yi iktidara taşıyamadık. Ama birileri görevini yaptı. Filenin Sultanları şampiyon oldular, yürekten tebrik ediyoruz. Cumhuriyetin kızları, Atatürk’ün kızları dünyayı dize getiriyor ancak Erdoğan’ın trolleri kızlarımızın yaşam biçimine müdahale ediyor. Cumhuriyet, evlatlarına, sporcularına, bilim insanlarına, aydınlarına ve Cumhuriyet’in ta kendisine sahip çıkmaktır. Sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

“İZMİR DELEGESİ ASKER Mİ?”

4-5 Kasım günü gerçekleşecek olan büyük  kurultay için destek isteyen Özel, “Ziyaretimizin bir önemi de 5 Kasım günü yapılacak olan kurultayımızda Cumhuriyet’in yüzüncü yılında CHP’yi yönetecek Genel Başkana ve kadrolara karar verilecek. Bazı tartışmalar yapılıyor, çok üzüldüğüm ithamlarda bulunuluyor. Bazı cümlelerin içinde Cumhuriyetin amiral gemisi İzmir’in de adı geçiyor. Diyorlar ki, İzmir’in delegesi askermiş, İzmir’in delegesi ne söylenirse onu yaparmış. İzmir’in delegesi de üyesi de Mustafa Kemal’in askerleridir. İzmir’in delegesinin de Van’ın, Antalya’nın, Şırnak’ın, Hakkari’nin, Ankara’nın, Konya’nın delegesinin de ortak noktası, şah damarında parti sevgisi ve Atatürk sevgisi atar. Bizim delegemiz kimin kulağına ne dediğine, çeşitli ilişki ağlarına, ilişki, düzlem ve düzenlemelerine değil, bu partini geleceğine ve bu partinin bir daha muhalefette kalmamasına ne kadar vermesi gerekiyorsa o kararı verir” diye konuştu.

DÜĞÜNE GİDER GİBİ KONGREYE

Kurultay delegelerine seslenen Özel, “ Ben Türkiye’de seçilen bin 200 delegenin vicdanlarının, akıllarının gereğini yapacaklarına inanarak, sizlerden önyargılardan arınmak ve zincirlerden kurtulmak için destek istiyorum. Bizim delegemiz gelmeden önce berbere gider. Defalarca yaptık, biz düğüne gider gibi kongreye gideriz. Bizim delegemiz kulağına söyleneni değil kulağıyla duyduğunu yapar. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelip evine dönecek delegelere sesleniyorum; şunu ya da bunu yapın demiyorum. Haftaya Ankara’da olacaksınız. Ankara’ya gelmeden önce aklına vicdanına, kalbine güvendiğiniz herkese sorun cumhuriyetin yüzüncü yılında nasıl bir parti istiyorlar? Bir daha bu parti cumhuriyetin yüzüncü yılında muhalefet kalmasın, ayağa kalksın diye ana, baba, arkadaş ne diyorsa gereğini yapın ve partinin önünü açın. Değişim ekibinin içinde genç, yeni ve arı gibi çalışacak, Bülent Ecevit ve kadrosunun başardığı gibi partimizi başarıdan başarıya taşıyacak. Partinin üstündeki yüzde 25’lik camı tuzla buz edecek. Biz genç cesur ve azimli kadrolar ile yürüyeceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇMAYA GELİYORUZ”

Özel açıklamasının devamında, “Bunlara ezan bayrak edebiyatı yapacaksın, CHP’yi de gayri millikle suçlayacaksın. Ey Erdoğan Katar’dan aldığın uçakla seni kot pantolon üstünde perdelik kumaştan yalanda kefen çekenler karşılıyor ya başkomutan diye. Onların karşısında Çanakkale’de Conkbayırı’nda İzmir’in dağlarında kefensiz yatanların torunları var. Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikilmeye değil, geride bırakmaya geliyoruz. Partinin, Türkiye’nin önünü açmaya geliyoruz. Tepede alan kararların dayatıldığı, sağdan gelen akılların tartışıldığı, sağdan gelen danışmanın baş tacı edildiği bir CHP değil örgütüne inanan güvenen bir CHP olacak.  Bu partinin kaderini Anadolu’nun her köşesinde adım adım koşarak sizinle birlikte başaracak kadro ve genel başkan vadediyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE PARTİDE SONRA İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ’

İzmir’de yaşanan anılarını anlatan Özgür Özel, “1985’te 5 Eylül’de Bornova Anadolu’ya geldim. Emekli öğretmen babam cebime bugünkü para ile 20 lira koydu. Bana memur çocukları ile gez, başkaları ile gezersen sen onlara ben sana mahcup olurum dedi. 10 yaşımdan 17 yaşına kadar İzmir’de yatılıydım, Ege’de eczacılık okudum, eşimi orada tanıdım. Askere gittim, kura çekecektim dönem ikincisi oldum, istediğin yere git dediler. Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na geldim. 10 yaşında kısa pantolonlu Özgür Özel, mücadelesini siz İzmirliler ile birlikte yaptı. Siyasi görüşlerimin oluştuğu, güzel insanından çok şey öğrendiğim kente geldim. Bir yola çıktık, yürüyoruz. CHP’nin İzmir’deki üyeleri yürü derse önce partide sonra Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası