Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de gündem Kurultay! PM için kimler önerildi?

CHP, 38. Olağan Kurultay için gün sayıyor. Kritik Kurultay öncesi İzmir örgütünde 56 delegeden 55'i Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklarken, Parti Meclisi'ne (PM) yazılacak isimler içinse görüşmeler devam ediyor. İzmir'den Kılıçdaroğlu'nun listesine 4 veya 5 ismin yazılacağı kulislerde konuşuluyor.
CHP İzmir'de gündem Kurultay! PM için kimler önerildi?
Haberler / Yerel Politika
27 Ekim 2023 Cuma 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP, 4-5 Kasım günü Anakara'da gerçekleştirilecek 38. Olağan Kurultay için gün sayıyor.

CHP’de bir yandan kurultaya dönük hazırlıklar sürerken, bir yandan da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listesine kimler yazılacak onun görüşmeleri sürüyor.
56 delegesi olan İzmir İl Örgütü'nün 55'i Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklarken, sadece Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay değişimcilerin adayı Özgür Özel'i destekleyeceğini açıklamıştı. 

CHP İzmir'in Kemal Kılıçdaroğlu'na imza vermesinin ardından gözler CHP liderinin PM ve YDK listesine hangi isimlerin önerileceğini çevrildi.

PM İÇİN KİMLER ÖNERİLDİ?

Parti kulislerinde İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yaptığı görüşmeler sonucunda Kılıçdaroğlu’na PM için mevcut PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, mevcut YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan veya 28. Dönem İzmir Milletvekili adayı Sefer İpekli’nin damadı Ekincan Aksoy’dan birini aday olarak sunacağı konuşuluyor.

Öte yandan kadın aday olarak da Mahir Polat’ın Önceki Dönem Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcı’yı önerdiği gelen bilgiler arasında.

Ayrıca YDK içinse Azimet Gürbüz ile Serap Yılmaz’ın önerilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

BİREYSEL ÇALIŞIYORLAR

Bireysel olarak da eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ile eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı’nın da çalışma yürüttüğü belirtildi.

ASLANOĞLU İSİM İSTEYECEK

İl Başkanı Aslanaoğlu’nun bu akşam il yönetimi ve kurultay delegeleri ile ayrı ayrı bir araya geleceği ve isim isteyeceği de aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası