Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de kadın aday adaylarının tanıtımı yapıldı

CHP İzmir Kadın Kolları İl Başkanlığı kadın belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylarını tanıttı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yerel seçimlerde çok sayıda kadının aday gösterilmesi gerektiği noktasında mesajlar verildi.
CHP İzmir'de kadın aday adaylarının tanıtımı yapıldı
Haberler / Yerel Politika
29 Kasım 2013 Cuma 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir’de kadın belediye başkan ve meclis üyesi aday adayları tanıtım toplantısı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın katılımıyla yapıldı. Narlıdere AKM’de belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerine aday adayı olan yaklaşık 700 kadını bir araya getiren toplantıda PM Üyesi Berrin Dilekçi,Hüseyin Saygılı,  Kadın Kolları Genel Serkreteri Nurten Bozkurt, Kadın Kolları MYK üyeleri, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, Birgül Ayman Güler, İl Başkanı Ali Engin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Denizli, Aydın kadın kolları yöneticileri de hazır bulundu.




DOKUZCAN: İZMİR’DE KADIN BAŞKANLAR OLSUN

Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, yüzde 33 kadın kotası, aday adaylıklarından ücret alınmaması ile kadınların partinin her kademesinde etkin görev alması için doğru adımlar atıldığını belirterek, daha çok kadının yerel seçimde aday gösterilmesini beklediklerini söyledi.CHP'nin iktidarın kadın gücüyle geleceğini ifade eden Dokuzcan, kadınların görev talebini dile getirerek, partili kadınlara da şöyle seslendi:
"İzmir bizimdir, bizim kalacak., Ankara, İstanbul da bizim olacak. Bunu kadın gücü ve emeğiyle gerçekleştireceğiz. Kadınlar olarak İzmir'de kadın belediye başkanları olmasını, belediye meclis üyeliklerinde birinci sırayı kadınların aday gösterilmesi istiyoruz. CHP iktidarı kadın gücüyle gelecek. Türkiye'de kadın gücü oluşuyor. Türkiye genelinde 3bin 500'e yakın kadın aday adayı başvurusu var. Bir işe inanmış kadın Türkiye'yi de dünyayı da değiştirir. Aday adaylığından adaylığa ve yönetimlere geçeceğiz."


UTKU: HEPİNİZ LİDERSİNİZ
CHP İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku ise yaptığı konuşmada, “ 600'den fazla aday adayı kadınımız var. Bu iktidara giden ayak seslerimizdir. Daha önce kadın belediye ve meclis üyesi aday adaylarıyla bir araya geldik.7 ayda üye kadını aktif kadın yapmak, aktif kadını lider kadın yapma amacıyla proje yürütüyoruz. Kadınlarımızın hepsi birer liderdir. CHP'li kadınlar, iktidarda rol almak için adaylığını koydu. Eşit temsil eşit katılım diyerek yola çıktık. Işık İzmir'den yanacak. CHP cinsiyet kotasını tüzüğüne koydu. Kadın aday adaylarından başvurularda ücret alınmadı. emeğimiz var, artık sözümüz de olsun” diye konuştu.

ENGİN: BERABER BAŞARACAĞIZ
CHP’nin iktidara yürüyüşünde partili kadınların birer lokomotif olduğunu ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin partide yaşanan değişim dönüşümde kadınların büyük etkisi olduğunu söyledi. Kota uygulamasının gecikmiş bir hak kaybının iadesi olduğunu söyleyen Engin, “ kadın kollarımız Türkiye'yi adım adım geziyor. Bazı aksaklıklar da var, kadı kızında bile var. Bunu hoş göreceğiz, eksiklikleri biliyoruz, kaçamayız, yüzleşeceğiz. Eksiklikler var diye kadınların çabasını unutmamamız lazım. Önümüzdeki dönem önemli. Kadın belediye başkanı, meclis üyesi olacaksınız. Dünyaya baktığınız pencere aynı. Pozitif ayrımcılığa ihtiyaç var. Patimiz de bunu yapıyor. CHP son 50 yılda iktidar olamadı, artık bunu kabul etmiyoruz, içimize sindiremiyoruz. Toplumla kucaklaşmak lazım. İzmir kadın kollarıyla beraber bunu başarmaya çabalıyoruz. Kadınların çabalarıyla toplumun her kesiminden oy alıyoruz” dedi.


VEKİLER DESTEK VERDİ!
Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, kadın ve gençlerin yerel seçimde CHP'nin itici gücü olacağını belirterek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kadın ve gençlerin etkin görevlere getirilmesinde kararlı olduğunu söyledi.Susam, "Genel başkanımızda ciddi değişim yapma kararlılığı var. Biz de bu karara her türlü desteği vereceğiz. Türkiye'de karma eğitime karşı çıkanlara, kadınına saldıranlara ve sosyal yaşamdan uzaklaştırmak isteyenyere karşı bu partide Atatürk'ün kadınları etkin olacak. Omuza beraber mücadele edeceğiz" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de ülkedeki kadınlarının sorunlarına yönelik sorumluluğunun CHP'li kadınların sırtında olduğunu ifade ederek, parti kotasının üzerinde kadının seçimde aday gösterilmesini istedi.İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Birgül Ayman Güler de konuşması sırasında kadın aday adaylarından alkışlarla destek görürken, erkek egemen sistemde kotanın öneminin olmadığını ve kadınların yerel yönetimlerde de görev almasının büyük önem taşıdığını vurguladı. CHP PM Üyesi Berrin Gürçay da yüzde 33 kadın kotasını kadın-erkek eşitliği ile yüzde 50'ye çıkarmak istediklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası