Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 'kim sızdırdı' tartışması!

CHP İzmir ilçe başkanları toplantısında örgüt kendi içinde ‘köstebek’ krizi yaşadı.İl yöneticileri ve ilçe başkanlarından oluşan 7 kişilik komisyonun eğilim yoklamasının örgütte sıkıntı yaratacağına dair Genel Merkez’e gönderdiği görüş yazısının basına sızması tartışma yarattı.
CHP İzmir'de 'kim sızdırdı' tartışması!
Haberler / Yerel Politika
10 Ocak 2014 Cuma 20:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Ocak ayı ilçe başkanları toplantısı Güzelbahçe’de gerçekleşti. Toplantı öncesi CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin basın toplantısı düzenledi. Engin, seçmen listelerinin muhtarlıklarda askıya çıktığını hatırlattı, parti yöneticilerine ve seçmenlere, “kontrol edin” çağrısında bulundu.Toplantının basına kapalı bölümünde örgüt kendi içinde ‘köstebek’ krizi yaşadı.

CHP İZMİR'DEN EĞİLİME VETO-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Ege Postası’nın geçtiğimiz günlerde ‘CHP İzmir Örgütü Eğilim Yoklaması’nı veto etti’ başlığıyla verdiği haber büyük ses getirdi. İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan, aralarında ilçe başkanlarının da olduğu komisyonda yer alan 7 kişinin(CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Başkan Yardımcıları Barış Erel, Ali Karabay, İl Sekreteri Sevda Kılıç, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin) imzasıyla Genel Merkez’e gönderilen görüş yazısında eğilim yoklamasının sıkıntı yaratacağı vurgulandı. Genel Merkeze gönderilen yazının basında yer alması örgütte krize yol açtı.

NASIL BASINA SIZAR!
Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen’in ‘Genel merkeze gönderilen bu yazı nasıl basına sızar’ diye konuyu gündeme getirdiği öğrenilirken, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun da ‘ bu ya ilçe başkanları ya da il yöneticileri tarafından basına verildi. Benim komisyonda imzam var ama ben sızdırmadım ’ çıkışı yaptığı ve yazıya imza atan il yöneticileri ile ilçe başkanlarını hedef aldığı öğrenildi.

MANDUZ İMASI
Bazı ilçe başkanları ve il yöneticilerinin Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un basına kapalı toplantılarda yaptığı konuşmaların basında sıkça yer aldığını ifade ederek,konuşmaların Manduz tarafından basına sızdırıldığı imasında bulundukları öğrenildi.

İL YÖNETİCİLERİNİN SIZDIRMADIĞI NE MALUM
Karabağlar İlçe Başkanı Manduz’un da kendisine yönelik eleştiriler üzerine “ Ben kimseye toplantılarda konuşulanlarla ilgili bir şey söylemiyorum. Ne malum il yöneticilerinden sızdırmadığı’ karşılığını verdiği belirtildi.

EREL: KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKMAYIN
Tartışmanın büyümesi üzerine Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’in “ Kimseyi zan altında bırakmayın. Siz söylemezseniz gazeteci yazmaz” çıkışında bulunduğu belirtildi.Tartışmanın alevlenmesi ve karşılıklı suçlamaların artması üzerine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in araya girdiği ve ortamı sakinleştirdiği öğrenildi.

ENGİN’DEN ÖNERİ: ANKARA’YA GİDİN!
Bu arada toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Engin'in ilçe başkanlarına “ Görüşlerinizi anlatıyorum Genel Merkez’de ancak birleşmenizde fayda var. Belediye meclis üyelikleriyle ilgili isteklerinizi, belediye başkan adaylarına yönelik görüşlerinizi toplu olarak giderek Ankara’da dile getirebilirsiniz” dediği öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELİYOR
Engin’in sözleri üzerine Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun, “Başkanımızın arkasındayız ama onu Genel merkeze yalnız gönderiyoruz. Ankara’ya gelmek isteyenler salı günü yanıma gelsin,tarih belirleyelim. Ankara’ya gidip görüşlerimizi taleplerimizi iletelim” çağrısında bulunduğu belirtildi.

İŞTE O GÖRÜŞ YAZISI


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası