Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de kongre vakti!

CHP İzmir’de Ödemiş ve Çiğli’de kongre mesaisi yaşanacak. Olağanüstü kongre için delegelerin imza topladığı Ödemiş’te önce güven oylaması yapılacak. Güven oylamasında mevcut ilçe başkanı Hikmet Güriş ve yönetimi lehine oy çıkması halinde kongre yapılmayacak. Aksi takdirde ise kongreye geçilecek ve Mehmet Birlik ile Halil Kır yarışacak. Çiğli’de ise uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Ali Rıza Koçer’in tam destek verdiği eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü ile Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteklediği CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz'den biri ilçe başkanı olacak.
CHP İzmir'de kongre vakti!
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2014 Cumartesi 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERİVİSİ - Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin startı verilirken, CHP İzmir’de Pazar günü parti içi yarış yaşanacak. Olağanüstü kongrenin yapılacağı Ödemiş ve Çiğli’de delegeler sandık başına gidecek ve ilçe başkanı ile yönetimini seçecek.

ÖDEMİŞ’TE ÖNCE GÜVEN OYLAMASI
CHP’nin İzmir’de yerel seçimlerde kaybettiği 8 ilçeden biri olan Ödemiş’te parti içinde imza hareketi başlamıştı. Tüzük gereği olağanüstü kongrenin yapılmasını sağlayan yeterli sayıda imzaya ulaşılmasının ardından il başkanlığı Ödemiş’te kongre kararı almıştı.  Kongre Ödemiş Nikah ve Kongre Merkezi’nde saat 11:00’de başlayacak. Kongrenin divan başkanlığını Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’in yapması bekleniyor. 

İmza toplanması nedeniyle önce  tüzük gereği güven oylaması yapılacak. 400 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu Ödemiş’te, güven oylamasında mevcut ilçe başkanı Hikmet Güriş ve yönetimi lehine oy çıkması halinde kongre yapılmayacak. Aksi takdirde ise kongreye geçilecek.

2 ADAY YARIŞACAK
Kongrede iki aday yarışacak. İmzacıların adayı eski il genel meclis üyesi Mehmet Birlik…Mevcut başkan Güriş aday olmazken, Güriş ve ekibi adaylığını açıklayan eski ilçe yöneticisi Halil Kır’ı destekleyecek.

ÇİĞLİ’DE TANSİYON YÜKSEK
Kongre heyecanının yaşanacağı bir başka ilçe ise Çiğli…İlçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle başkan Nihat Gültekin ve yönetimi düşmüştü. MYK tarafından kayyum atanırken tüzük gereği kongre süreci start almıştı.

GÜMRÜKÇÜ VE GÜNDÜZ YARIŞACAK
Çiğli’de iki adaylı bir yarış yaşanacak. Çiğli’de uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Ali Rıza Koçer’in tam destek verdiği eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü ile Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın tam desteğini alan Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ilçe başkanlığı için yarışacak.

KİM KİMİ DESTEKLİYOR'
Gümrükçü’ye, Koçer dışında,  eski ilçe başkanı Nihat Gültekin, yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa, geçmişte milletvekili adayı gösterilen Ebru Okay ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu gibi isimler destek veriyor. Belediye başkanı Arslan’ın adayı konumundaki Gündüz'e ise ilçenin etkin siyasetçilerinden meclis üyesi Vezir Aslan, İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, il yöneticisi Niyazi Arslan destek veriyor.Daha önce aday olduğunu açıklayan Mesut Turhan ise çekilme kararı aldı. Turhan ve ekibi Gündüz’e destek verecek.

DİVAN YÜKSEL’E EMANET
Kongre Elit Düğün Salonu’nda saat 11:00’de başlayacak. Kongrenin divan başkanlığını İzmir Milletvekili Alattin Yüksel yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası