Ege Postası
Geri

Birol Soylu'dan zehir zemberek açıklamalar

Avukat Mesut Turhan'ın çekilmesiyle, aday sayısının ikiye düştüğü Çiğli CHP'de kongre öncesi nefesler tutulurken, CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı ve İl disiplin kurulu üyesi Birol Soylu'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Milletvekilinin oğlunun düğününde, kendi işyerinde bir meclis üyesi tarafından tehdit edildiğini belirten Soylu, Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı da eleştirdi, "Ben Çiğli'de Belediye Başkanı olsaydım, bu sürece dahil olmazdım. Akıllı bir belediye başkanı bu sürece dahil olmaz.Bu davranış tek kelime ile acemiliktir" dedi.
Birol Soylu'dan zehir zemberek açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2014 Cumartesi 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - HABER SERVİSİ / Çiğli kongresine Selim Utku Gümrükçü'yü destekleme kararı alan  Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu, kongre öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Soylu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kongreye gidilmesinin doğru olmadığını ifade ederken, kongre sürecinde Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın taraf olmasını da sert dille eleştirdi. 

Soylu "Ülkemizde cumhurbaşkanlığı süreci gibi kritik bir süreç yaşanırken gönül isterdi ki partimizin bütün kurulları bunun bilicinde davransalardı. Bütün bunlar yaşanırken Çiğli'de partimizin kongreye gitmesi hepimizi derinden üzmüştür. Siyasette hırs olmamalı, siyasette intikam olmamalı, siyasette başka hesaplaşmalar olmamalı. Ancak; maalesef Çiğlimizde böyle olmadı ve Çiğli ilçe örgütü düşürüldü. İlçe başkanını düşürmek isteyenler Cumhurbaşkanlığının seçiminin sonuna kadar sabredemediler" dedi. 

NEDEN GÜMRÜKÇÜ
 
Çiğli'de siyaset yapan dinamikleri kendi aralarında yaptıkları görüşmeler sonucunda  iki kişinin adaylığını koyduğunu belirten Soylu, "Bu arkadaşlarımızdan Hüseyin Gündüz benim genel başkanlığımı yaptığı Herkes İçin Demokrasi Derneği'nin saymanı. Kendisi ile kişisel hiç bir sorunum yok.   Utku Gümrükçü bizim partilimiz ve kardeşimizdir. Biz tercihlerimizi yaparken Çiğli ilçe örgütü kim tarafından daha iyi yönetilir bunun hesabını yaptık. Hüseyin Gündüz hem meclis üyesi hemde grup başkan vekili, O neden ile ilçe başkanı olmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.


BELEDİYE BAŞKANI TARAF OLMAMALIYDI
Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: 
 "Daha önce danışma kurulu toplantısında dile getirdiğim gibi buradan tekrar sesleniyorum "Belediye Başkanlarımız lütfen ama lütfen örgütleri yönetmeyi bırakın, belediyeleri yönetin. Belediyelerde öyle güzel hizmetler yapın ki örgütlerde bunları halka anlatsın. Sizinle iftihar edelim, sizler yaptığınız hizmetler ile ilçeyi uçururken bizde sizi uçuralım." Ama bu işler maalesef böyle olmuyor. Başkanlarımız örgüte müdahale ediyor.  Ben Çiğli'de Belediye Başkanı olsaydım, bu sürece dahil olmazdım. Akıllı bir belediye başkanı bu sürece dahil olmaz. Ancak; Belediye Başkanı seçilmesinden henüz üzerinden  üç ay geçmemiş belediye ye konsantre olamamışken ilçe kongresine aday çıkarıyor.  Bu davranış  tek kelime ile acemiliktir. Sen bu kentin şehreminisin, şehrin abisisin, sen artık herkesi kucaklamalısın siyaseti bırak siyasiler yapsın. Sonuçta aday olanların hepsi Cumhuriyet Halk Partilidir. Belediye Başkanımız kucaklayıcı bir açıklama yapsaydı, inanın insanların gönlünde taht kurardı,kazanan ilçe başkanı seve seve uyum içerisinde gelip Belediye başkanı ile kol kola çalışırdı. 
 
BELEDİYE BAŞKANI DELEGEYİ İŞ VAADİ İLE İKNA EDİYOR
Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın desteklemediği Selim Utku Gümrükçü, Mesut Gümrükçü'den biri seçimi kazanırsa,o zaman nasıl Belediye Başkanı ile birlikte yürür. O neden ile bu oluşumların içinde keşke  Belediye Başkanımız olmasaydı." 
 
Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın delegelerin ve yakınlarının işe vaadi ile ikna edildiklerini iddia eden Soylu şunları söyledi; "zamanında benden iş isteyen bir delege iş durumu oldu çağırdım bana " biz Çiğli Belediyesine başlıyoruz, ve delege seçimleri de de o tarafa destek vereceğiz" dedi. Biz kimlerin çocuklarının işe alınacağını biliyoruz. Sayın Hasan Arslan sayın Vezir Aslan, seçimden sonra bu isim listesini tek tek açıklayacağım. 
 
İŞYERİMDE MECLİS ÜYESİ BENİ TEHDİT ETTİ
İş yerimde Çiğli meclis üyesi tarafından tehdit edildiğini söyleyen Soylu, sözlerine söyle devam etti; "İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in oğlunun düğününde Arena'da düğünde Belediye Başkanı Hasan Arslan'la birlikte iş yerime gelen meclis üyesi Hüseyin Kalkan hiç hoş olmayan bir tavırla beni tehdit etti. Biz misafir ağırlamasını biliriz.  Dua etsin ki bizim misafirimizdi. Biz gereğini yapmadık.  Ama gereğini sandıktan yapacağız. Çiğli'de ben Utku Gümrükçü ile daha demokratik bir yönetim anlayışı olacağını düşünüyorum.
 
GİTSİNLER BAŞKA PARTİDE SİYASET YAPSINLAR
 Cumhuriyet halk partisi ulusalcı, sosyal demokrat, sosyalist. merkeziyetçi, sunni , alevi, Kürt, Makedon, Sivaslı, Vartolu vs siyaseti yapanlar en büyük alçaklığı,hainliği yapmaktadırlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı tane oku var. Bu altı okun her birinin anlamı var. Bunu Mustafa Kemal daha önce formüle etmiştir. Böyle düşünenlere buradan sesleniyorum her akımın bir partisi var.Gitsinler orada siyaset yapsınlar. Cumhuriyet Halk Partisi bir kitle partisidir. Çağdaş demokrat bir kitle partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğünü iyi okumak lazımdır. Eğer bu tüzüğü benim demiyorsa bu partiye üye olmamalı. Ne yazık ki CHP birileri tarafından yörüngesinden çıkarılmak isteniyor.Biz ve bizim gibi omurgalı CHP'liler buna izin vermeyecektir. CHP kimsenin babasının çiftliği olmadığı gibi Belediye Başkanının babasının çiftliği olmaz. CHP sadece halkın partisidir, bunu herkesin bilmesi lazım." dedi    

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası