Ege Postası
Geri

Hedefteki isim: İspatlasınlar, istifa ederim

Çiğli kongresine günler kala kent siyasetinin ağır toplarından Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Vezir Aslan, eski yol arkadaşı Ali Rıza Koçer ile aralarında yaşananlar ile ilgi ilk defa konuştu. Aslan, "Ali Rıza Koçer ile bu dönem ayrılığımız aday tercihinden dolayı. Koçer ile birlikte hareket etmiş olsaydım bile Selim Utku Gümrükçü'ye oy vermezdim" dedi.
Hedefteki isim: İspatlasınlar, istifa ederim
Haberler / Yerel Politika
4 Temmuz 2014 Cuma 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ-Kongre öncesi Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından Belediye Başkan yardımcılığına getirilen ve muhalifleri tarafından eleştirilerin hedefine gelen Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Vezir Aslan, kongreye günler kala sessizliğini bozdu. Sözlerine eski yol arkadaşı Ali Rıza Koçer ile başlayan Aslan "Koçer'in benim üzerinde çok büyük emekleri var, benim de onun üzerinde. Aramızda bir sorun yok" dedi, şöyle devam etti:
"Belediye başkan yardımcılığı  üç ay önce belediye başkanımız tarafından bana teklif edildi. Birlikte çalışacağımızı söyledi, ben de kendisini beni tanı ve izle ondan sonra böyle bir karar ver dedim. İstanbul'da düğündeyken Belediye Başkanımız bu görevi tebliğ etti. Ben seçilerek meclis üyesi olmuş bir insanım. Görevden kaçmak gibi bir durum söz konusu olmaz, bu görevi kabul ettik. Ve ben bu görevi kabul ettiğimde seçim diye bir şey yoktu. Ben birinci sırada olmama rağmen Çiğli'den seçim boyunca hiç ayrılmadım. Gecemi gündüzüme katarak başkanımızla birlikte seçim çalışmasına katıldım. Hiçbir belediye başkan adayımıza ayırım yapmadan partimiz kimi atarsa atasın biz onun etrafında birleşeceğimizi ifade etmiştik. Ve partimiz Hasan Arslanı atadı biz onun etrafında birleştik." dedi

KOÇER İLE AYRILIĞIMIZIN NEDENİ GÜMRÜKÇÜ'NÜN ADAYLIĞIDIR
Yıllarca birlikte siyaset yaptığını eski ilçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile yollarının ayrılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Aslan sözlerine söyle devam etti." Bizim Alı Rıza Koçer ile bu dönem ayrılığımız aday tercihinden dolayıdır. Benim selim Utku Gümrükçü ile hiç bir sorunum yok. Kendisini çok sever ve sayarım uzun yıllar kendisini tanımama rağmen hep ideolojik ayrılıklarımız vardı. Ben daha önce Selim Utku Gümrükçü'nün aday olduğunu duyduğum zaman kendisine aday olmaması gerektiğini, aday olursa oy vermeyeceğimi ifade ettim. 



O EKİPTE OLSAYDIM YİNE OY VERMEZDİM
Selim Utku Gümrükçü ile hiç bir zaman çalışmayı düşünmedim ve Koçer ile birlikte hareket etmiş olsaydım bile ona oy vermezdim. Bunun en iyi o ekip içinde olan arkadaşlarım bilir. Birlikte Çiğli'de siyaset yaptığım bütün arkadaşlarım bunu  çok iyi bilirler. Bizim Selim utku Gümrükçüye oy vermemin tek nedeni ideolojik ayrılığımız dır. Yoksa başka hiçbir nedeni yoktur.

GÜMRÜKÇÜ'NÜN ADAYLIĞI HAKSIZLIKTIR
Selim Utku Gümrükçü'nün aday olması bir haksızlıktır.Çiğli 2004 ve 2014 yıllar arasında her dönem değişik görevlerden burada yapılan seçimlerde görev aldım, hiç bir zaman alanda görülen bir arkadaşımız değil.Ben hiçbir gün kendisinin bu parti için çalıştığını görmedim.Bu neden ile çıkıp aday olması Çiğli'de siyaset yapan arkadaşlarıma yapılmış bir haksızlıktır. Gümrükçü'den önce bunu hak eden bir sürü arkadaşımız vardı.Bunlardan biri aday olmalıydı.

ORTAK ADAY ÇIKARMAK YERİNE BİRLEŞİP ADAY ÇIKARDILAR
İlçe yönetimi düştükten sonra eski İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve Ali Rıza Koçer'in birlikte hareket etmelerine tepki gösteren Aslan, " üç aylık belediye başkanına karşı birleşip aday çıkaran arkadaşların nasıl bir niyeti olabilir. Bu arkadaşlar bunu yapmak yerine gelip belediye başkanı ile birlikte ortak bir aday çıkarabilirdi.Bunu yapmak yerine birleşip karşısına aday çıkardılar.Bunun ne gibi bir amacı olur bunu çok merak ediyorum."dedi

TABANI OLAN BİRİNİ ADAY GÖSTERDİK
Meclis üyesi Hüseyin Gündüz'ün aday gösterilmesine destek veren Aslan "Belediye Başkanımız Hasan Arslan'ın meclis üyesi arkadaşımız Hüseyin Gündüzü aday göstermesi doğru bir tercihtir. Bunun nedeni ise önümüzde iki tane kritik seçim var. Yıllardır Çiğli'de kavgalar, tartışmalar yüzünden  Belediye Başkanı ve ilçe bir türlü birlikte yürüyemedi.Bu hem partimize hemde geçmişte belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı sıkıntı ya soktu. Biz bu dönem bu kavgalı durumdan hem örgütümüzü hemde belediye başkanımızı kurtarıp bu seçimde Belediye Başkanı ile İlçe Başkanının omuz omuza birlikte gitmesini sağlamak istiyoruz. Bu neden ile ön seçimden çıkmış Çiğli delegasyonun vize verdiği tabanı ve gücü olan Hüseyin Gündüz arkadaşımızın aday gösterdik.Bizim kafamızda başka hesaplar olsaydı tabanı ve gücü olan bir arkadaşımızı aday gösterip onu daha da güçlendirmek istemezdik. Bizim burada küçük hesaplar yapmıyoruz. Biz partiyi burada bir adım öne çıkaracak ismin ilçe başkanı olmasını istiyoruz.

DELEGEYE BASKI YOK
Bizim Belediye çalışan delegelerimiz üzerinde baskı yaptığımız iddiaları kesinlikle yalandır. Belediye başkanımızın böyle bir tavrı yok. Eğer böyle bir şey olsun önce ben karşı çıkarım. Bunu ispatlasınlar ben görevimden istifa ederim.

KOCAOĞLU'NUN KONGRE'YE MÜDAHALESİ YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kongreye müdahalesi olduğu yönünde dedikodu yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımızın asla böyle bir müdahalesi söz konusu değildir.Aziz Kocaoğlu'nun adını kullanmak kendisine yapılacak büyük bir saygısızlıktır.Aziz Kocaoğlu İzmir'de iki kongreye müdahale etmiştir. Birincisi Bornova'da olan kendi ilçesi, diğeri de İl Kongresinde olmuştur. Bununda gerekçesi vardır. Dışarıdan il Başkanı getirilmek istemiştir, o neden ile müdahale etmek zorunda kalmıştır. 

KOÇER İLE ARAMIZDA BİR SORUN YOK
Alı Rıza Koçer ile aramızda her hangi bir sorun yok. Ben kendisi ile zaman zaman etkinliklerde bir araya geldiğimiz konuşuyorum. Koçer çok iyi bir partilidir. Keşke Belediye Başkanlığına , Milletvekilliğine yakışır. Koçer partiler üstü olmasını bilmelidir.Taş yerinde ağırdır. O neden ile Alı Rıza Koçer'e kırgınlığım yok. Benim üzerimde emeği çok üstüne basa basa söylüyorum." dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası