Ege Postası
Geri

CHP’li Yüksel “o” tekmeyi meclis gündemine taşıdı

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Alaattin Yüksel, 21 yıl önce Sivas olaylarında hayatını kaybeden vatandaşları anmak için yürüyüş gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara polisin orantısız güç kullanmasına tepki gösterdi. Yüksel, “Artık yeter. Yaşlı bir adama yerde tekme atmak hangi vicdana sığa? Başbakanın adamları vatandaşa tekme atarsa olacağı budur. İzmir artık huzur istiyor” dedi. Yüksel, yaşanan olayı TBMM gündemine taşıdı.
CHP’li Yüksel “o” tekmeyi meclis gündemine taşıdı
Haberler / Yerel Politika
3 Temmuz 2014 Perşembe 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’deki her yürüyüşte polisin orantısız güç kullanmasına isyan etti. Sivas olaylarının 21’inci yıldönümünde düzenlenen anma etkinliği kapsamında yürümek isteyen vatandaşlara polisin TOMA’larla müdahale etmesine ve yaşlı bir vatandaşın yerde tekmelenmesine tepki gösteren CHP’li Yüksel, “Gezi Parkı direnişi sırasında Kordon’da oturan genç bir kızın saçlarının çekilmesi, bir kadına karakolda dayak atılması, milletvekillerine ve sendika başkanlarına hedef gözeterek TOMA’lardan su sıkılması, Soma protestoları sırasında Alsancak’ta 10 yaşındaki bir çocuğun gözaltına alınmak istenmesi henüz hafızalardan silinmemişken, şimdi de polis yaşlı bir adamı yerde tekmelemiştir. Anayasal hakkını kullanmak isteyen herkese TOMA’yla, copla, biber gazıyla saldırılması anlaşılır bir durum değildir” dedi.

''OLAYLI MADIMAK ANMASI'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

BAŞBAKAN’IN ADAMLARI VATANDAŞI TEKMELERSE…

Yüksel, Başbakan’ın Soma ziyareti sırasında Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in bir vatandaşa tekme attığını hatırlatan Yüksel, “Polis maalesef Başbakan’ın adamlarına özenmektedir. Yere düşmüş yaşlı bir vatandaşa tekme atmak hangi vicdana sığa? Yaşlı adamdan ne istiyorsunu? İzmir Valisi ve Emniyet Müdürü, buraya gelmeden önce kentimizde bu tür olaylar yaşanmamaktaydı. Türkiye’nin en huzurlu, barışçıl kenti İzmir bugün bu iki yönetici yüzünden şiddetle anılmaktadır. İzmir polisinin şiddeti her gün gazete sayfalarında yer almaktadır. İzmirliler bu durumdan rahatsızdır. Bunu kabul etmektedir” dedi.

TEKME ATAN HAKKINDA İŞLEM YAPILDI MI'

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, yaşanan olayı TBMM gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı olarak yanıtlaması üzerine meclis başkanlığına soru önergesi verdi. Yüksel, şunları sordu:

“21 yıl önce Sivas’ta yaşanan olaylarda yaşamını kaybeden aydınlarımıza saygı adına,  anma yürüyüşünde bir araya gelen yurttaşlarımıza müdahale edilme gerekçesi nedi? Müdahale emrini kim vermişti? Emri verenlerle ilgili herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunu? İzmir’deki anma yürüyüşü sırasında polisin müdahalesi nedeniyle yere düşen yaşlı bir yurttaşımızın bir polis memuru tarafından yerde tekmelendiği basın organlarında yer almıştır. Yaşlı yurttaşımıza bu şiddeti uygulayan polis memuru hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdı? İzmir polisi sürekli şiddet olayları ile gündeme gelmektedir. Polis memurlarını psikolojik bir eğitimden geçirmeyi düşünüyor musunu? Anayasal haklarını kullanan vatandaşlarımıza yönelik olarak hak ihlalinde bulunan polisler hakkında cezai yaptırım uygulanmış mıdı? Güvenlik güçleri tarafından uygulanan keyfi şiddetin önüne geçmek üzere Bakanlık olarak herhangi bir çalışmanız, programınız var mıdı? İzmir’de yeni emniyet müdürünün göreve başladığı tarihten bugüne polis şiddetinde yaşanan artışın nedenleri konusunda bir çalışmanız var mıdı? 2005 yılından bugüne İzmir’de yaşanan toplumsal olaylar sonucunda güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddet nedeniyle yaşamını yitiren ve yaralanan kişi sayısı nedir'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası