Ege Postası
Geri

AK Partili belediyenin icraatlarına sert gönderme

2014 Yerel seçimlerimde Kemalpaşa Belediyesini CHP’den devralan AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaptığı icraatlar ile muhalefetin tepkisini aldı.CHP Kemalpaşa Grup Başkanı Cenk Özen, "Soma’da yaşanan faciadan sonra Kiraz Festivali iptal edildi ancak Ramazan ayında milyonlarca lira ödenerek eğlenceler yapıyor" diyerek Başkan Uğurlu'yu eleştirdi.
AK Partili belediyenin icraatlarına sert gönderme
Haberler / Yerel Politika
3 Temmuz 2014 Perşembe 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASİ-HABER SERVİSİ-  Kemalpaşa Belediyesi CHP  Grup Başkanı  Cenk Özen, AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun uygulamalarına sert tepki gösterdi. Soma faciasının üzerinden henüz iki ay bile geçmeden, Ramazan eğlenceleri düzenlenmesini eleştiren Özen, “Komşumuz bu durumdayken, bütün Türkiye bu durumdayken, böyle bir acıya boğulmuşken, biz pop konserleri ile Hacivat-Karagöz eğlenceleri ile zaman geçirebilir miyi? Cenaze evinde bayram olmaz. Türkiye şu an cenaze evi cenaze evinde. Erken bayram kutlamasının mantığı nedir” dedi.

PARAMIZ YOK DEDİLER ONLARCA İNSANI İŞTEN ATTILAR
Özen sözlerine şöyle devam etti:

"Belediye Başkanımız göreve geldiği günden beri Kemalpaşa Belediyesi'nin deterjan alacak parası olmadığını, bütçenin bu denli boşaltıldığını, borç batağında olduğumuzu, her meclis toplantısında, her basın toplantısında, medyaya verdiği her demeçte dile getirdi. Nitekim bu tasarruf tedbirleri doğrultusunda onlarca işçi işten atıldı. Umumi tuvaletlere kadar kapatıldı, sporcu çocukların servisleri iptal edildi.

ŞAMPİYON TAKIM FİNALLERE GİDEMEDİ
Kemalpaşa'da milli sporcular yetiştiren hentbol takımımız vardı, Türkiye çapında şampiyonluklar almıştı. Milli takımda oynayan 19 sporcusu vardı. Bu sporculara verilen bütün desteği çekti. Ve bu takım hak kazandığı halde Türkiye şampiyonasına gidemedi.

SPORA PARA YOK AMA EĞLENCEYE MİLYONLAR GİDİYOR
Ancak şaşırtıcıdır ki, bu tasarruf tedbirleri devam ederken, şimdi Ramazan şenlikleri adı altında ünlü pop starları getiriliyor, her gün ayrı bir eğlence düzenleniyor,  kaynağını bilmediğimiz, tam tutarını da bilmediğimiz yüz binlerce lira bu işler için harcanıyor. Kemalpaşa'da yaşayan ve burada siyaset yapan bir vatandaş olarak hem kaynağını merak ediyoruz, hem de tasarruf tasarruf diye feryat edilirken bu kadar paranın Kemalpaşalıya değil, bu eğlencelere aktarılmasının gerekçesini sayın başkanının açıklamasını bekliyoruz.

KİRAZ FESTİVALİ İPTAL AMA EĞLENCEYE DEVAM
Soma'daki faciada 301 vatandaşımızı kaybettik. Ülke olarak yas tuttuğumuz günlerde Kiraz Festivali iptal edildi. Başkanımızın bu davranışını takdirle karşıladık. Ama daha bu insanların kırkı çıkmadan  Ramazan Şenlikleri  başlatıldı. Soma bizim komşumuz. Bağırsak sesimizi duyacaklar. Biz burada sabahlara kadar eğlenerek, popçulara konserler düzenleyerek onları rencide ediyoruz.

CENAZE EVİNDE DÜĞÜN OLMAZ
Oysa Ramazan ayı dayanışma ayıdır. Nefsi terbiye ayıdır, yanındakini düşünme ayıdır. Şimdi biz Ramazan ayına bu perspektifle bakarken, komşumuz bu durumdayken, bütün Türkiye bu durumdayken, böyle bir acıya boğulmuşken, pop konserleri ile Hacivat Karagöz eğlenceleri ile zaman geçirebilir miyi? Üstelik bizde ne vardır, cenaze evinde bayram olmaz. Türkiye şu an cenaze evi. Cenaze evinde erken bayram kutlamasının mantığı nedir. Ayrıca bu mani olarak hepimizi son derece üzmüştür. Burada sayın Başkanın Kemalpaşalının hassasiyetini bilmesini istiyoruz. Bu durum hem Kemalpaşa'yı hem de bütün Türkiyeyi rahatsız edecek bir durum. Burada bu acı ortadayken böyle kutlama olmaz. Ramazan ayında bize yakışan Somalı kardeşlerimizin yanında olup, onların acılarını paylaşmak. Yoksa onların acılarını bir kenara bırakıp düğün dernek yapmak değil.”     

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası