Ege Postası
Geri

Delican kolları sıvadı:Gündemi A Takımı!

AK Parti İzmir’de yeni başkan Bülent Delican il yönetim kurulu için kolları sıvadı. Delican genç isimlerle tecrübeli isimleri bir araya getirecek. Delican'ın 1 ay sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini göz önüne alarak, genel merkezin isteğiyle istifa eden Ömer Cihat Akay yönetiminde yer alan bir çok isme yer verebileceği konuşuluyor.
Delican kolları sıvadı:Gündemi A Takımı!
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2014 Cumartesi 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 
EGE POSTASI - AK Parti İzmir Teşkilatı’nın yeni patronu Bülent Delican, koltuğa oturmasının ardından kolları sıvadı. 1 hafta içerisinde yönetim kurulu listesinin hazırlayıp Ankara’ya Genel Merkez’e gidip onaylatacak olan Delican, genç ve dinamik isimlerin ağırlıkta olacağı bir yönetim oluşturma çabası içinde.Delican'ın 1 ay sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini göz önüne alarak,  genel merkezin isteğiyle istifa eden Ömer Cihat Akay  yönetiminde yer alan bir çok isme yer verebileceği konuşuluyor. 

AY VE TAŞTAN KESİN GİBİ…
Delican’ın istifası alınan yönetimde yer alan temayül yoklamasında isimleri il başkanlığı içinde geçen Çağlar Ay ve Rahmi Taştan’a yönetimde yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Eski yönetimde yer alan Veysel Güldoğan ve Akay’ın istifa etmeden önce yürütme de yaptığı değişiklikle Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen  Ahmet Kurtuluş’un da yönetimde yer alacağı ifade ediliyor. Kurtuluş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar'a yakınlığıyla biliniyor. Akay yönetiminde yer alan Fırat Aytekin, Gerçek Tekin, Halil İbrahim Ölmez ve Ayşe Akın’ın da yönetimde yer alması muhtemel.

ŞİMŞEK DELİCAN’I KARŞILAYANLAR ARASINDAYDI
Akay yönetiminde yer alan Erol Bekar, Kazım Erten ve  Ahmet Şimşek’in yeni  dönemde de  yürütme kurulunda yer alacağı konuşuluyor. Şimşek, Delican’ı il binasında ilk gün yalnız bırakmayan isimler arasında yer almıştı.

Ankara’da il başkanlığı için Başbakan’la görüşen dört isimden biri olan Bilal Doğan’ın da yürütme kurulunda yer alması bekleniyor.

Parti kurulduğundan  beri aralıksız il yönetimlerinde yer alan, tüzük ve yönetmeliğe hakim bir isim olan Kemal Erim’in de yeni yönetimde görev alması bekleniyor.

Teşkilatçılığı iyi bilmesi ve uzun yıllardır partiye hizmet etmesi nedeniyle Uğur Türkan ve Ar-Ge konularında yaptığı çalışmalarla fark yaratan Bekir Pakdemirli’nin de il yönetiminde yer alabilecekleri dile getirildi.

Listede yer alması muhtemel yeni isimler olarak Nazmi Yılmaz, Oben Yalçın ve Mehmet Karayel konuşuluyor.

KAYA VE DEMİR OLACAK MI'
Akay döneminde uzun dönem il başkan yardımcılıkları yapan Aziz Demir ve Atilla Kaya’nın yeni yönetimde yer alıp almayacağı merak konusu. Delican’a yakın kaynaklar her iki isminde yönetim kurulu listesinde yer alamayacağı görüşünde. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası