Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de o ilçedeki istifa krizine Sındır el koydu

CHP Bayındır'da İlçe Başkanı Behzat Aydilek'in, Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin belediye bürokrasisinde yaptığı hamleler sonrası istifa kararı alması kriz yaratırken, devreye Genel Sekreter, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır girdi. Sındır, Aydilek ile Genel Merkez'de görüştü. CHP İzmir'de o ilçedeki istifa Genel Merkez'e taşındı
CHP İzmir'de o ilçedeki istifa krizine Sındır el koydu
Haberler / Yerel Politika
17 Mart 2016 Perşembe 23:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SREVİSİ- CHP İzmir'de Bayındır İlçe Başkanı avukat Behzat Aydilek'in istifası şok etkisi yaratmıştı.

Uzun süredir Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile uyum problemi yaşayan Aydilek, Sesli'nin belediye bürokrasisinde yaptığı hamleler sonrası istifa kararı almıştı.

DEVREYE SINDIR GİRDİ
Aydilek istifasını il başkanlığına gönderirken, istifa yürürlüğe konmamış Aydilek'i ikna mesaisi başlamıştı. İstifa krizinde devreye Genel Sekreter, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır girdi.

İstifasının ertesi hem İl Başkanı Alaattin Yüksel hem de İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla görüşerek belediye başkanının ilçede yaptığı yanlış uygulamaları anlatan Aydilek, soluğu daha sonra Ankara'da aldı.

ANKARA'YA GİTTİ
CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın Ankara'ya çağırdığı Aydilek, Parti Meclisi toplantısı sonrası Sındır ile Genel Merkez'de görüştü.

SIKINTILARI ANLATTI
Aydilek'in görüşmede Genel Sekreter Sındır'a belediye başkanı Sesli'nin AK Parti Gençlik Kolu Başkanını işe almasıyla, 2019'da MHP'den belediye başkan adayı olması beklenen ve uzun süredir kenarda olan belediye başkan yardımcısı Zekeriya Çabuk'a bir çok yetki vermesinin örgütte sıkıntı yarattığını ifade ettiği öğrenildi.

SORUNU ÇÖZECEĞİM
İkilinini görüşmesinde Sındır'ın Aydilek'e, “İstifanı kabul etmiyoruz. Bu sorunu çözeceğim. Merak etme. Örgütün sana ihtiyacı var ” dediği öğrenildi.

Aydilek'in sorunların çözülmesi halinde ilçe başkanlığına devam etme yönünde olduğunu Sındır'a ilettiği ifade edildi.

BİR ARAYA GETİRECEK
Sındır'ın krize nokta koymak adına hafta başında İzmir'e gelerek Sesli ile Aydilek'i bir araya getireceği belirtildi.



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası