Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de sürpriz buluşma

CHP'de delege seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler kongrelere çevrildi. CHP İzmir'de olağan kongre takvimi işlerken sürpriz bir buluşma gerçekleşti. CHP İzmir'de 2012’den bu yana görev yapan/yapmış il yöneticileri, ilçe başkanları, Karşıyaka Gondol Kafe’de kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İl Eski Başkanı Ali Engin, " Ben il başkanlığına aday değilim. Sadece sosyal medya üzerinden, TV'lerden İzmir'i AKP'ye dar edemezsiniz... Köylere gitmelisiniz, ilçelere gitmelisiniz. İzmir Örgütü öyle bir komutan arıyor" dedi. CHP İzmir'de sürpriz buluşma
CHP İzmir'de sürpriz buluşma
Haberler / Yerel Politika
19 Kasım 2015 Perşembe 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ - CHP İzmir'de olağan kongre takvimi devam ederken, Karşıyaka Gondol Kafe sürpriz bir buluşma gerçekleşti. CHP İzmir'de 2012’den bu yana görev yapan/yapmış il yöneticileri, ilçe başkanları bir araya geldi.

İl Eski Başkanı Ali Engin, basına açık bölümde yaptığı konuşmada olağan kongre sürecine yönelik söz söyleme haklarının olduğunu belirtirken, İzmir Örgütü'nün başında olması gereken İl Başkanının tarifini yaptı aday olmadığını açıkladı.



KİMLER KATILDI'
Toplantıya İl Eski Başkanı Ali Engin, mevcut il yöneticilerinden Ali Karabay, Niyazi Arslan, Züleyha Bingöl, Banu Özdemir, Dilek Bilgin, Nazan Çetin, Bedri Eren ve Orhan Karaoğlu, il eski yöneticileri Levent Çılı, Rıza GökDikili, Kiraz, Tire mevcut ilçe başkanları ile Karşıyaka, Konak, Çiğli, Karabağlar, Selçuk, Foça, Kemalpaşa, Kiraz, Menderes ve Bayındır eski ilçe başkanları yer aldı.

MERT CHP ÜYESİ DEĞİL
Toplantıya katılan en dikkat çekici isim Foça Eski İlçe Başkanı Osman Mert oldu. Mert, yerel seçim sürecinde partiden istifa edip DSP'den aday olurken, sonraki süreçte partiye dönüş için yeniden başvuru yapmasına rağmen henüz üyeliği onaylanmadı.

ETİK OLARAK KATILMADILAR
İl Başkanı Bedri Serter dışında mevcut il yönetiminde ve ilçe başkanlarından büyük bölümü 'etik' olarak katılmayı doğru bulmadığı için toplantıda yer almadı.



AÇILIŞ KARAMUSTAFAOĞLU'NDAN
Toplantının açılış konuşmasını, ismi uzun süredir il başkan adaylığı için geçen Sinan Karamustafaoğlu yaptı.

Karamustafaoğlu, 6 ay önce bazı ilçe eski başkanlarıyla başlatıkları toplantılar daha geniş bir yelpazede gerçekleştirmek için 2012'de seçilmiş görev yapmış/yapan il yöneticileri ve ilçe başkanlarını davet ettiklerini belirtti.

SON 30 YLIN EN BAŞARILI KADROSU
CHP İzmir Örgütü'nde 3,5 senedir görev yapmış başarılı bir heyetin olduğunu ifade eden Karamustafaoğlu, "Başarılar var eksikler var yanlışlar var...İddiayla söylüyorum ki 2012'de seçilen kadro ve sonra devam edem kadrolar son 25-30 yılın en başarılı kadrolarıdır. Sadece seçim sonuçları açısından demiyorum birlikte çalışma ve uyum anlamında da söylüyorum....Son derece başarılı çalışmalar yaptı bu heyet her şeye rağmen...Kırgınlıklarımız oldu ama gündeme taşımadan partiyi ileriye taşımanın hesabını yaptık. Her ay ilçe başkanlarıyla rutin toplantı yapardık. Tartışırdık. Son derece keyifli olurdu. Bu heyet bu nedenlerle çok başarılı...Neden 10 kişi bir araya geliyoruz dedik. 2012'de seçilmiş daha sonra görevini çeşitli nedenlerle terk etmiş, ayrım yapmadan istifa etmiş dahil herkesi davet ettik" dedi.

HERHANGİ BİR İSİM İÇİN TOPLANMADIK
Toplantının herhangi bir isme destek verme amacı taşımadığının altını çizen Karamustafaoğlu, şunları söyledi;
"Şu ya da bunun için yapılan bir toplantı değildir. Bir gruba bağlı hareket değildir. Bu toplantılarda konuşacaklarımızı önümüzdeki süreçlerde dile getireceğiz."

İKTİDAR DEĞİLSEK BAŞARILI DEĞİLİZ
Karamutafaoğlu basın mensuplarının "Parti başarılı m? sorusuna "İktidar değilsek başarılı değiliz. Bunları bu toplantılarda konuşacağız" yanıtını verdi.



ENGİN: VİCDANEN RAHATIZ
İl Eski Başkanı Ali Engin, 3 yıl görev yaptığı başkanlıkta örgüt olarak çetin bir mücadele verdiklerini ifade ederken, birlikte görev yaptığı tüm il yöneticileri ve ilçe başkanlarına teşekkür etti.

Büyük özveriyle her kademedeki partililerle çok çalıştıklarını söyleyen Engin, şöyle konuştu;
"Vicdanen çok rahatız. Bize verilen görevi olabildiğince yerine getirmeye çalıştık. Hepimizin eksikleri var. Gönüllü iş. Profesyonel bir iş değil. Gönüllülük temelinde yaşadığımız kente hizmet etmeye çalışıyoruz. 60'a yakın ilçe başkanıyla çalıştım. Toplantılar yaptık. Güzel bir uyum vardı. Parti içi hiziplere ayrışmaya girmedik. Bunun da sonucu görüldü. Partiyi yönetenlerin seçim sonuçlarına büyük etkisi var. Eksiklerimizi yaptıklarımızı yapamadıklarımızı konuşacağız. Yıllarca yapılmayan danışma kurullarımızı topladık. Önümüzdeki dönemde bu toplantıların yapılması lazım. CHP'nin çok sesliliğini olumsuz olarak değerlendirmemek lazım. CHP'liler partilerini korurlar. Daha doğruyu bulmak içinde her zaman itiraz ederler. Bu kötü bir şey değil. Tek kişinin yönettiği bir parti yönetimi ülke istemiyoruz. Her kültüre görüşe saygı duyulan bir ülke parti hedefliyoruz. CHP'nin bu yanının korunması ve daha ileriye götürülmesi gerek. Parti içi bu değerlerin büyümesinde Genel Başkanımızın etkisi büyük. CHP'de kurultaylarda kongrelerde sandalyeler havada uçuşmuyor artık. Kararlarımızı oy birliğiyle alıyoruz. Farklı listelerden gelip aynı masada buluşuyoruz. Eskiden olduğu gibi Kadifekale'de oturan Karşıyaka'da oy kullanmıyor. Partimizde yeni bir süreç başlıyor. Parti yöneticilerinin sonuçlar üzerinde etkisi var. Altını çiziyorum yine...Parti 5 yılda ciddi kazanımlar elde etti. Bir gram dahi geriye gitmememiz lazım. Yeni ilçe başkanlarımızın yeni il başkanlarımızın daha ileriye götürmesi gerek partiyi..."

SÖZ SÖYLEMEYE HAKKIMIZ VAR
"Herkesten çok söz söylemeye hakkımız var" diyen Engin, emeklerinin ve mücadelelerinin olduğunun altını çizdi, " Partinin yeni kadrolarının oluşmasında katkıda bulunacağız. 'Siz ne karışıyorsunuz, yeni il başkanının ilçe başkanının kim olacağına siz mi karar vereceksiniz' diye kimse bizi eleştiremez. Bunu söylemeye hakkı yok. Biz bu sürece katılacağız, fikirlerimizi katkılarımızı sunacağız" dedi.

GENEL BAŞKANIMIZ BAŞARILI
Parti içindeki olağanüstü kurultay taleplerini de değerlendiren Engin, " Olağanüstü kurultaya gerek yok. Zaten olağan kurultay sürecindeyiz. Genel Başkanımız başarılı. 3 yıla yakın süre birlikte çalıştık. Seçim sonuçları bir başarı kriteridir. Öncesine göre bir ilerleme vardır. Parti örgütünün demokratikleşmesi yeni seçmen kazanması anlamında parti ileriye gitmiştir. Oy oranında da yukarı doğru bir çıkış vardır" dedi.

ADAY DEĞİLİM!
Engin, basın mensuplarının "İl başkanlığına aday mısınız'" sorusu üzerine " Yeniden il başkan adayı olma düşüncem yok. 3 yıl boyunca il başkanlığı yaptım. Yenilenmeye gerek var. Yapamadıklarımızı başkaları yapacaklardır. Bu görevi yapacak çok arkadaşımız var. Toplumla bağ kuracak, İzmir'i AKP'ye dar edecek arkadaşlarımız var. Sadece sosyal medya üzerinden TV'lerden İzmir'i AKP'ye dar edemezsiniz...Köylere gitmelisiniz, ilçelere gitmelisiniz. Böyle bir komutan arıyor İzmir Örgütü... Sade bir üye olarak partime destek olmaya devam edeceğim. Siyaset dışı kalmayacağım" dedi.



Toplantıda Engin'e birlikte görev yaptığı il yöneticileri ve ilçe başkanları teşekkür plaketi takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası