Ege Postası
Geri

CHP İzmir İl Yönetimi'nden flaş kararlar: İlçe başkanı disipline!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu 5 saatlik toplantıda flaş kararlara imza attı. Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, il yöneticisi Bahar Gürsul'a hakaret ettiği iddiasıyla tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi. Eryılmaz, tedbirli olarak disipline sevk edildiğinden ilçe başkanlığı görevini sürdüremeyecek. İhracı istenen Eryılmaz'ın kongrede adaylığı tehlikeye girdi. Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer'de tedbirli olarak disipline sevk edildi. CHP İzmir İl Yönetimi'nden 5 saatlik toplantıda flaş kararlar
CHP İzmir İl Yönetimi'nden flaş kararlar: İlçe başkanı disipline!
Haberler / Yerel Politika
18 Kasım 2015 Çarşamba 00:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, 5 saatlik toplantıda flaş kararlara imza attı.

ERYILMAZ DİSİPLİNE: BAŞKANLIK YAPAMAYACAK!
Balçova Çetin Emeç Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerini izlemeye giden DHA Muhabiri Elif Demirci'nin partili kadınların saldırısına uğraması sonrası parti içinde başlatılan soruşturma sürerken flaş bir gelişme yaşandı. Gün içinde il yöneticisi Bahar Gürsul'la konu hakkında telefonla konuşurken hakaret ettiği öne sürülen Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi. Eryılmaz, tedbirli olarak disipline sevk edildiğinden ilçe başkanlığı görevini sürdüremeyecek. İhracı istenen Eryılmaz'ın kongrede adaylığı da tehlikeye girdi. İl Disiplin Kurulu'nun tedbiri kaldırma yetkisi bulunuyor. Toplantıda Melek Kartal, Banu Özdemir, Züleyha Bingöl, Bedri Eren'in alınan karara tepki gösterdiği öğrenildi. Bu isimlerin karara şerh koydukları belirtildi.

Eryılmaz'ın DHA muhabiri Demirci'ye yapılan saldırı nedeniyle il yönetimi tarafından kurulan 5 kişilik komsiyonda yer alan yönetici Bahar Gürsul'la yaptığı telefon konuşmasında konunun uzatıldığını ve partiye zarar getirdiğini savunduğu daha sonra ise hakaret ettiği öne sürüldü. Gürsul'un Eryılmaz'ın telefonda kendisine hakaret ettiğini İl Başkanı Bedri Serter ve yöneticilere aktardığı, yönetiminde  Eryılmaz'ı disipline sevk ettiği belirtildi.




KOÇER'DE DİSİPLİNE!
Öte yandan Çiğli EVKA-5 Mahallesi delege seçimlerinde İl Başkan Yardımcısı Kemal Kaygül'e fiziki ve sözlü saldırıda bulunduğu iddiasıyla Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer'de tedbirli olarak disipline sevk edildi.



BUĞA'NIN DELEGELİĞİ DÜŞTÜ
Çiğli'de yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Aziz Buğa'nın da il başkanlığında çekilen kura sonrası delegeliğinin düştüğü öğrenildi. Buğa'nın delege seçildiği Aydınlıkevler'de kazanan listede cinsiyet kotasının tutmadığı için kotayı tamamlamak adına diğer listeden gelecek isim ve kazanan listeden çıkacak isim için kura çekildi. Kurada Buğa'yla birlikte 4 kişinin de delegeliği düştü.

SASALI'DA İLK SONUÇ GEÇERLİ
Öte yandan cumartesi günü yapılan delege seçiminde 2 oyla mavi listenin beyaz listeye üstünlük sağladığı Çiğli Sasalı Mahallesi'nde ilçe yönetim kurulu seçimi iptal etmiş yeniden seçim yapmıştı. İl yönetim kurulu ikinci seçimi geçersiz saydı, ilk sonucun geçerli olduğu yönünde karar aldı. İlçe yönetimi parti kütüğünden düşmüş bazı partililerin seçimde oy kullandığını tespit ettikten sonra seçimi iptal kararı almıştı. 

KARŞIYAKA'DA 2 MAHALLE GÜNDEME GELDİ
Karşıyaka'da Zübeyde Hanım Mahallesi'nde seçimin iptal edildiği öğrenildi. Sandık yeniden kurulacak. İptalin gerekçesi ise sandığın birden fazla yere taşınması.Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi’ne yönelik 'çizik' tartışması yaşandı. İlçe başkanlığına giden İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir ve İl Sekreteri Osman Peri'nin  yaptıkları inceleme sonrası tutanaklar tutulduktan sonra bazı isimlerinin üzerinin çizildiğini toplantıda gündeme getirdiği ve ilçe binasında kura çektiklerini dile getirdiği öğrenildi. Mahallede görevli olan İl Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir'in seçim tutanağında çiziğin olmadığını söylediği mahallede liste çıkaran İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in de çizik durumunun yaşanmadığını dile getirerek tepki gösterdiği öğrenildi. 

AKINCI'DAN 'ÇİÇEK' ÇIKIŞI
Öte yandan toplantıda Örgütlerden Sorunmlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı'dan Tire Belediye Başkanı CHP'li Tayfur Çiçek'e yönelik çıkış geldi. Akıncı'nın, Başkan Çiçek'in kendini örgütün üstünde gördüğünü, örgüte haksızlık yaptığını, örgütü dizayn etmeye çalıştığını söylediği öğrenildi. Çiçek, geçtiğimiz gün İlçe Başkanı Şenol Sardoğan'ın adaylık açıklamasına katılmış verdiği mesajlarla gündem yaratmıştı. Çiçek, İl Eski Sekreteri Yücel Özen'i eleştiri bombardımanına tutmuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası