Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den Ödemiş çıkarması

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın organizasyonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, meclis üyeleri, Parti Meclisi üyeleri, belediye başkanları Türkiye'nin patates üretiminin merkezi olan ve yerel seçimlerde kaybedilen Ödemiş'e çıkarma yaptı. CHP İzmir'den Ödemiş çıkarması!
CHP İzmir'den Ödemiş çıkarması
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2016 Cuma 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Geçen yıl tarlada 4 liraya satılan patates, bu yıl 15 kuruşa kadar düştü ve  işçi yevmiye fiyatlarının yüksekliği nedeniyle tarlada kalırken, CHP Türkiye'nin patates üretiminin merkezi olan Ödemiş'te sorunları dinlemek ve çözüm önerileri ortaya koymak için kırsala indi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın organizasyonunda Ödemiş mesaisinde  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çeşme Belediye başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli hazır bulundu.

GÜN BOYU MESAİ
CHP’liler gün boyunca üreticiye partinin ekonomik politikalarını aktaracak, kooperatifleşme vurgusu yapacak ve Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma yönelik hizmetlerini anlatacak.

İLK DURAK İLÇE BAŞKANLIĞI

İlk durak partinin ilçe başkanlığı oldu. Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve ilçe yöneticilerinin de hazır olduğu buluşmada İl Başkanı Yüksel yerel seçimlerde, belediyeleri kaybettikleri ilçelerden çalışmalara başlayacaklarını bunun da örneğini Ödemiş'e çıkarma yaparak gerçekleştirdiklerini ifade etti.

YÜKSEL İKTİDARA YÜKLENDİ

Konuşmasında iktidara yüklenen Yüksel şunları söyledi;

“Türkiye’nin gündemi çok yoğun ve sürekli değişiyor. AKP Parlamentoyu kanun çıkarma fabrikası olarak kullandı. Kendi işledikleri suçları ki çok suçları var, dünya tarihinin en büyük yolsuzluk iddiaları ve gerçekleri AKP için durmaktadır. Bu suçlarını ortadan kaldırmak istiyorlar.   Tarım açısından ve her açıdan sorunlarla karşı karşıyadır.  Dün Alman meclisinde alınan kararla daha karanlık günlere doğru yol alıyor. Atatürk’ün bize yurtta barış dünyada barış anlayışını miras bırakmıştı. AKP Atatürk’ün her dediğinin tam tersini yapıyor. Yurtsa savaş dünyada savaş diyor. Bu anlayış Türkiye’nin turizmini ticaretini vurdu."

ÖDEMİŞ'İ GERİ ALACAĞIZ

Ödemiş'i 2019 seçimlerinde AK Parti'den geri alacaklarını söyleyen Yüksel, " Ödemiş’in arkasındayız. Her türlü sorunuyla ilgilenmeye hazırız. Ödemiş’i alırız, kolay. Ama asıl önemli olan laik cumhuriyeti teslim almaktır. Ortada seçim yok ama ant içtik Türkiye Cumhuriyeti’ni bu gerici yobaz iktidarın elinden alacağız. Asıl mücadelemiz asıl çalışmamız bu yöndedir” dedi.

KOCAOĞLU: TALİHSİZLİK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Ödemiş'i talihsizlik sonucu kaybettiklerini belirtti. Tarımın ve hayvancılığın kalkınmasına yönelik kentte ciddi hizmetler yaptıklarını ifade eden Kocaoğlu, bu anlamda Türkiye’nin ilk ve örnek belediyesi olduklarını söyledi.

KOCAOĞLU, ÖDEMİŞ’TEN BİN TON PATATTES ALACAĞIZ

Patates krizine kayıtsız kalamayacaklarını söyleyen Aziz Kocaoğlu Ödemişlilere bir de müjde verdi. Kocaoğlu “Patates krizinin hemen ardından çalışmaya başladık, Büyükşehir belediyemiz 800 ton ile bin ton arasında patates alımını gerçekleştireceğiz ve ihtiyacı olan fakir ailelere dağıtacağız” dedi.

BADEM'İ ELEŞTİRDİ

“Biz bu işlerle uğraşırken, Ödemiş Belediyesi'nin kendine has bir tutum belirlediğini görüyoruz” diyen Kocaoğlu şöyle devam etti;

“Bu yanlış tutumumun doğru olmadığını ve yakışmadığını bir mektupla kendisine ilettim. Ama siyasetin de bir ahlakı, bir erdemi vardır. Buna uygun olarak davranmak gerekir. Bu tutum ilçemiz için, bölgemiz için ülkemiz için çok yanlış bir tutumdur, bunu da belirttim. Yine aynı anlayışla bana bazıları, 'paran yok mu neden harcamıyorsun' diyor. Belediyelerin parası olmaz. Ama bizim dünyanın her yerinden kredi alacak itibarımız var. Bugün belediyemizin kredi notu Türkiye’nin kredi notundan 17 kat daha yüksek, Türkiye’de, yerelde kalkınmayı başarmış. Türkiye’nin örnek belediyesinin belediye başkanı olarak anılmayı istiyorum”

13 SENE DAHA BAŞKANIM

Geçtiğimiz aylarda 2019'a yönelik kentte gündem olan veda mesajları veren Kocaoğlu, bir partilinin, ‘Yorgun görünüyorsunuz başkanım’ demesi üzerine, “Dur ne yorulması 13 sene de daha başkanlık yapacağım” cevabını verdi.

SORUNLARI DİNLEDİLER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Alattin Yüksel, İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel ile birlikte  Ödemiş Patates Pazarı'nı ziyaret ederek üreticinin sorunlarını dinleti. Pazarın ardından Ödemiş Ticaret Odası'na geçen Başkan Kocaoğlu'na, oda üyeleri patates üreticilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra Mehmet Birlik’e ait tesise geçerek patetes ayıklama işlemi yaptı.

İZMİRLİ BAŞBAKAN MASALI

Patates Pazarı'nı gezen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Yıllardır kalabalıktan zor girilen Patates Pazarı'nda in cin top oynuyor. Pazara IŞİD bombası düşmüş. Pazarda gübre, ziraai ilaç, hortum, çuval satan esnaf da perişan durumda. Üretici patatesi tarladan taplayamıyor. Toplama parası, satış fiyatından yüksek. Patates tarlara kalırsa asit yapar ve toprağa zarar verir. İzmirli başbakan masalını dinliyoruz. İktidar gelip sorunu yerinde görsün ve önlem alsın. Yerel yönetimler olarak elimizden gelen katkıyı koyuyoruz" dedi. 

ÜRETİCİDEN BALBAY'A  İNTİHAR MESAJI
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise üreticilerle bir araya geldi.  Balbay tarladan çıkan işçilerle sohbet etti. Üreticiler "Patates bu şekilde elde kalırsa bölgede intiharlar çoğalır" derken, Balbay ise "Sorunu biliyoruz. Merhem olmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz patatesi alacak. Devletin önlem alması lazım. Devlet yazın kömür dağıtıyor patateste alıp  dağıtmalı" dedi. Balbay'a İlçe Eski Başkanı Hikmet Güriş ile İl Yöneticisi Utku Gümrükçü eşlik etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası