Ege Postası
Geri

HDP'nin İzmir mitingine Valilik engeli

HDP'nin İzmir'de Cumartesi günü Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katılımıyla Gündoğdu Meydanı'nda yapmayı planladığı dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki mitingine, İzmir Valiliği, 'kamu güvenliği'ni gerekçe göstererek izin vermedi. Yüksekdağ, partisinin il binasında halkla buluşacak. HDP'nin İzmir mitingine
HDP'nin İzmir mitingine Valilik engeli
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2016 Cuma 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Abdulhakim Küçük/Haber Servisi- HDP İzmir'de 4 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki mitingi İzmir Valiliği tarafından kamu güvenliği gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Mitingte HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yanısıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eşsözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Demotratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle de konuşma yapacağı duyurulmuştu.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Gülay Bilici yasağa tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdıklarını açıkladı. Bilici şunları söyledi; " Biz İzmir Valiliği'nin değil. Bizzat sarayın halktan duyduğu korkuyla mitingimizi yasakladığını biliyoruz. Kararın iptali için İzmir İdari Mahkemesi'ne müracaat ettik. Ancak yargının 'Kaçak Saray'la içiçe olduğu herkes tarafından açıkça görülmektedir. Bu yasak kararı siyaset yapma ile örgütlenme ve toplantı özgürlüğünü ortadan kaldıran bir işlemdir. Biz bu yasakları kabul etmiyoruz.  Gündoğdu herkese ve her türlü demokratik siyasi faaliyetler için verilirken, partimiz HDP'ye ayrımcı ve adaletsiz uygulamayı kabul etmiyoruz."

Bilici son olarak İzmir'e gelecek olan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Adnan Menderes Havaalanı'ndan saat 13.30'da konvoy eşliğinde alınarak il binasına geleceklerini duyurdu. Saat 15.00'da ise Yüksekdağ'ın parti binasında halkla buluşacağını ekledi. 

DOĞAN:NE DEMEK 'KAMU DÜZENİ BOZULACAK'

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise "Hiçbir haklı yönü olamaz, demokratik Türkiye’nin 3.partisi olan ve İzmir’de 250.000 civarında oy alan bir partinin demokratik siyasette buluşma, halkıyla buluşma, partilileriyle buluşma çabası engellenmiş durumdadır. Valiliğin bu kararı anti demokratiktir, keyfidir, hukuka dayanmamaktadır. Ne demek kamu düzeni bozulacaktır böyle bir şey olabilir m? Daha iki hafta önce MHP genel başkan adayının bir mitingi tertip edilirken Başbakan için böyle olanaklar sağlanırken Türkiye’nin 3.partisinin demokratik siyaseti öne çıkartan bir partinin var olan çalışmalarını engellenmez. Valiliğin bu tavrını kınıyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası