Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den ilk tepki:Kabul etmiyoruz

CHP İzmir İl Örgütü, Ergenekon Davası’nda karar duruşmasının yapılacağı Silivri Cezaevi Yerleşkesi’ne gitmek isteyen CHP’den ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin bulunduğu otobüslere polisin izin vermemesine tepki gösterdi.CHP İzmir İl Örgütü Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı daha sonra Konak Meydanı’na yürüdü.
CHP İzmir'den ilk tepki:Kabul etmiyoruz
Haberler / İzmir
5 Ağustos 2013 Pazartesi 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir'den Ergenekon Davası'nın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi 'ne gitmek isteyen CHP'lilerin bineceği otobüslerin polisler tarafından engellenmesi nedeniyle CHP İzmir İl Örgütü Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı daha sonra Konak Meydanı’na yürüdü.

SİLİVRİ'YE GİDEMEYENLER KONAK'TA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


OTOBÜSLERE POLİS ENGELİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CHP İzmir İl Örgütü, Ergenekon Davası’nda karar duruşmasının yapılacağı Silivri Cezaevi Yerleşkesi’ne gitmek isteyen CHP’den ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin bulunduğu otobüslere polisin izin vermemesine tepki gösterdi.Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan CHP’lilere Atatürk Düşünce Derneği (ADD) şubeleri,Türkiye Gençlik Birliği,İşçi Partisi, EĞİTİM-İŞ, İzmir Cu
mhuriyet İçin Güçbirliği Platformu ve İzmir Tabip Odası destek verdi.CHP İl Başkanı Ali Engin basın açıklaması yaparken, PM Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, ilçe başkanları ve partililerde hazır bulundu.Yapılan açıklamaların ardından topluluk 'Her yer Silivri her yer taarruz', 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Faşizme karşı karşı omuz omuza' sloganlarıyla Cumhuriyet Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyüşe geçti.Konak Meydanı’ndaki İlk Kurşun Anıtı önünde dün akşamdan bu yana Silivri’ye gitmelerine izin verilmediği için eylem yapan topluluk ile birleşildi.


ENGİN; ‘’VİCDANIMIZDA AKLANDILAR’’
Silivri’de yargılananların vicdanlarında aklandığını belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ‘’İzmir’de de binlerce yurttaşımız, yoldaşımız davayı izlemek için yola çıktı. Maalesef baskıcı AKP diktatörlüğü, onun valileri, emniyet müdürleri, devlet yetkilileri en demokratik haklarını kullanmak isteyen yurttaşlarımızı büyük bir hukuksuzlukla engellediler. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu dava iktidarın muhalefeti susturmak, aykırı sesleri susturmak, hukuk devletini yok etmek, üniversiteleri susturmak, sendikaları yok etmek, medyayı tek elleştirmek için kurgulanıp bugüne gelmiş bir davadır. 5. Yılda neyle suçlandıklarını bilmiyorlar. Sonunda görüldü ki bu bir kurgu… Halkın gözünde mahkum oldu bu hakim ve savcılar. Ülkenin genelkurmay başkanı, İzmir ve diğer milletvekilleri, rektörler, hayatını sadece gazetecilikle kazanan aydınlarımız bugün tutukludur. Maalesef bugün binlerce yılla cezalandırılacaklar. Tutuklananların çoğunun bu senaryonun mağduru olduğunu biliyoruz. İzmirliler olarak bunu kabul etmiyoruz reddediyoruz, vicdanımızda onlar aklandı… 2015 yılında yapılacak milletvekili seçiminde yeni bir iktidar, başbakan, adalet bakanı çıkar, yeni bir anayasa hazırlarız. Bu anayasayla daha özgür hakimler savcılar mahkemeler çıkar. Onlar yeniden özgürlüklerine kavuşur, bunun için çabalıyoruz. Bu yolda bize omuz verenleri görüyorum, yanımızda olan STK’lar, TGB, namuslu medya, çalışanlar, köylüler, emeğiyle çalışanların İzmir’de bizimle olduğunu bizlerle olduğunu görüyoruz. Bu korkuyu mutlaka yıkacağız. Bu uğurda yolumuz açık olsun, tutsaklara da selam olsun’’ ifadelerini kullandı.


KAPTANER: ‘’O DUVARLARI BU MİLLET YIKACAK’’
İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu Başkanı ve İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, ‘’Bugün hepimiz aslında bir gerçeği paylaşıyoruz. Bu dava evet darbe davasıdır doğrudur. Biz de bunu kabul ediyoruz ancak bu darbe cumhuriyet devrimlerine, Atatürk’e, cumhuriyetin bütün birikimlerine karşı yapılan bir darbedir. Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanlığının Türkiye Cumhuriyeti’ne bir darbesidir. Darbe budur… İçeride olanların hepsinin ortak özelliği var: Cumhuriyetçi, Atatürk’ü, Cumhuriyet Devrimlerini savunuyor. Biz sizin bu davanızı vatandaştan kaçırmanızı kabul etmiyoruz. O zindanların duvarlarını bu millet yıkacak’’ şeklinde konuştu.

İşçi Partisi İzmir İl Sekreteri Hasan Ali Kızılırmak ise Silivri’ye gidilmesine engel olunmasına karşı bugün saat 19.00’da Konak Meydanı’nda düzenlenecek eyleme tüm İzmirlileri davet etti.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, Konak Meydanı’nda dün akşamdan beri protesto eylemi gerçekleştiren partili, STK temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kalabalığa katıldı. 


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası