Ege Postası
Geri

CHP İzmir örgütü 'tüzük' için kafa yoruyor: Kim ne istiyor'

CHP Genel Merkezi, ilçe başkanlıklarına tüzük kurultayı için 'öneri' bildirmeleri talimatını verdi. 8 Mart'a kadar öneriler Genel Merkez'e teslim edilecek. İzmir'de ilçe başkanları tüzük kurultayında yapılmasını istedikleri değişiklik ve eklenmesini istedikleri hususları Ege Postası'na açıkladı. Genel Merkez'den 'Tüzük' harekatı...
CHP İzmir örgütü 'tüzük' için kafa yoruyor: Kim ne istiyor'
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2016 Cuma 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/EGE POSTASI - CHP Genel Merkezi, önümüzdeki süreçte gerçekleşecek tüzük kurultayı için il ve ilçe başkanlıklarından 'öneri' istedi.

İzmir'de, ilçe başkanları da bu doğrultuda çalışma başlattı. Kimi ilçede komisyon kuruldu, kimi ilçede hukukçulara danışıldı kimi ilçede ise örgütle toplantı yapıldı.

Tüzükte yapılması istenen değişiklik veya eklenmesi istenen talepleri içeren dosyalar 8 Mart'a kadar Genel Merkez'e teslim edilecek.
İşte İzmir Örgütü'nün tüzük kurultayıyla birlikte yapılmasını istedikleri değişiklikler.

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin: Örgütlenme modelinin değişmesi gerek. Sandık başında örgütlenme sisteminin tüzüğe girmesi gerekiyor. Bunu yaratacak da her zaman kadın ve gençlerdir. O nedenle söz hakları olmaları.

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım: Üye yapısının güncellenmesi önemli. Benim birinci önceliğim bu...Üye sıfırlanması yasal bir sıkıntı olmazsa en doğru adım olur. Sıkıntı olacaksa aktif üye pasif üye ayrımı olmalı.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: Üyeliklerin sıfırlanmasını istiyoruz.

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak: Önseçim olmasından yanayım. Belediye başkanları vekiller önseçimle belirlenmesi gerek. Üyelerle ilgili çalışma yapılması gerek. Sıfırlanması ve daha sonra kriter getirilmesi gerek. 


Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar: Gençlik kolları ve kadın kollarından sorumlu ilçe başkan yardımcılığı oluşturulmalı. Üyelikler sıfırlansın, üyelikler yeniden yapılırken aidat şartı koysun. Aidat vermeyen üyenin oy kullanma hakkı olmasın.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Aday belirleme meselesi ve üyelikler önemli...Bu iki konunun üstünde çalışıyoruz.

Foça İlçe Başkanı Günal Biçer: Önümüzdeki günlerde ilçe örgütümüzle geniş katılımlı bir toplantı yapacağız...Yaptığım sohbetlerde örgüt önseçim istiyor. Üye yapısıyla ilgili aksaklıklar var. Aktif üyelik konusunda değişiklik yapılmalı..İlçelerde ekonomik sıkıntılar var. Adaletli bir düzen olmalı...Disiplin konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Bu konuda net çizgiler olmalı.

Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran: Ana kadameyle, gençlik kolu ve kadın kolu arası sorun var. Kadın ve gençlik kolu başkanı bize bağlı gibi duruyor ama böyle değil. Bir çok çalışmadan haberimiz olmuyor. İl başkanlığına bağlı oldukları için izinleri ve talimatları ilden alıyorlar. Bu sorunun tüzükten kaynaklandığını düşünüyorum. Tüzük kurultayında çözülmesi gerek.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam: Aktif üyelik, aday belirleme ve önseçim konularında çalışma yapıyoruz.

Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala: Partideki liyakat sistemi doğrultusunda çalışma yapılması gerek. Delege olmanın kriteri olması lazım. İnsanlar o kritere ulaşmak için çaba harcamalı. İlçe yöneticisi, ilçe başkanı, milletvekili, PM üyesi olmanın kriterleri olmalı. Kriterlere ulaşmak için partili çaba sarf etmeli...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası