Ege Postası
Geri

CHP İzmir sandık başına gitti

Tüm Türkiye'de olduğu gibi seçim heyecanı İzmir'de de devam ediyor. CHP İzmir'de milletvekili adayları ve ilçe belediye başkanları sandık başına gitti, oylarını kullanıp mesaj verdi. CHP İzmir sandık başına gitti
CHP İzmir sandık başına gitti
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2015 Pazar 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Selin Sayek Böke, dedesinin mezun olduğu İzmir Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı. Böke, "Türkiye'nin hep birlikte kazandığı bir seçim olsun" dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve vekil adayı Selin Sayek Böke, sabah erken saatte Konak İlçesi'ndeki İzmir Atatürk Lisesi'ne gelerek oyunu kullandı. Dedesi Ali Tekeşin'in mezun olduğu lisede oy kullandığı için heyecanlı olduğu belirten Böke şunları söyledi:



"Türkiye tarihi açısından önem taşıyan bir seçimde, kendi açımdan da dedemin mezun olduğu lisede oy kullanmaktan heyecan duyuyorum. Hep beraber özgürlük ve demokrasi için oyumuzun kıymetini bilelim. Sandık başına gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye demokrasisi bu oylarla güçleniyor. Türkiye'nin hep birlikte kazandığı bir seçim olsun."




ÇAM OYUNU KULLANDI

‘Her bir oy hepimiz için umutlara yol olsun’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve 1. Bölge milletvekili adayı Musa Çam, oyunu Nevvar Salih İşgören Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nda 1317 No’lu sandıkta kullandı. CHP ile birlikte birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin aydınlık ve umutlu yarınlarına bir adım daha yaklaşıldığına vurgu yapan Çam, oy çağrısını yineledi.

CHP’li Çam yaptığı açıklamada 1 Kasım tarihinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “1 Kasım Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kurtuluş yolunda, aydınlanma yolunda en önemli adımın atıldığı, Saltanatın kaldırıldığı tarihtir. 1922 yılından beri Atatürk’ün devrimleri ışığında hep daha ileriye, çağdaşlaşmaya, aydınlanmaya doğru yürüdük. Bundan sonra da bu yolu tıkamaya, geriye götürmeye, saray özentiliği yapmaya çalışanlara en büyük dersi yurttaşımın vereceğini biliyorum. Verdiğimiz her bir oy hepimiz için umutlara, barışa ve kardeşliğe yol olsun.”



BALBAY: “ KADINLARIN SANDIĞA İLGİSİ UMUDU YÜKSELTİYOR”
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, oyunu Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunda kullanırken, “ Her oy bir çividir. Kullanılmayan oy demokrasinin çivisini çıkarır. Kullanılan her oy demokrasiyi sağlamlaştırır” dedi.

Balbay saat 11.00 sıralarında Zübeyde Hanım İlkokulu’nda 1165 nolu sandığa gelerek oyunu kullandı. Pek çok CHP üyesi Balbay’ın oyunu kullanacağını açıkladığı okulun önüne gelerek sevgi gösterisinde bulundu. Balbay CHP’lilere, “ Arkadaşlar aydınlık Türkiye mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecek, 1 Kasım en önemli dönüm noktalarından biri” dedi.

Balbay oyunu kullandıktan sonra zarfı sandığa atarken şunları söyledi:

“ Bu salonda sandığa giden temsilci ve oy kullanmaya gelenler birlikteyiz. Türkiye’de de hep böyle birlikte olalım. Demokrasilerin en önemli unsuru seçimlerdir. Halkın oyunu kullanması iradesini ortaya koymasıdır. Bir oy bir çivi demektir. Anadolu bir söz vardır, bir çivi bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır, bir at bir süvari birliğini kurtarır, bir birlik bir orduyu kurtarır, bir ordu memleket kurtarır böyle gerekir” dedi. Balbay oyunu kullandıktan sonra 1921 doğumlu Atatürk’le İsmet İnönü’yle aynı yerlerde bulunmuş Şadıman Ozan’la karşılaştı. Tekerlekli sandalyede oy kullanmaya gelen Ozan’ı adının bulunduğu seçmen listesine Balbay götürdü. Oyunu kullanmasına yardımcı oldu. Şadıman Ozan, “ Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın” dedi.




ATİLA SERTEL OYUNU TORUNUYLA KULLANDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, oyunu Bornova Ali Suavi İlkokulu 1347 nolu sandıkta torunuyla birlikte kullandı. Torunu Atila Atlas, eşi Ziynet Sertel, oğulları Özmen ve Özgür Sertel, gelini Özden Sertel ve kayınvalidesi Feride Çiloğlu ile birlikte sandık başına gelen Atila Sertel, daha sonra kısa bir açıklama yaptı.



CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Sertel, “Halkımızın heyecanını, inancını görüyorum. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız sandık başında ciddiyetle görevlerini görüyorlar. CHP iktidara gelecektir, bizler buna inandık. Çalışmalarımızın sonucunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan olarak göreceğiz. Çocuklarımızın, torunlarımızın ve ülkemizin geleceği için oyunu kullanmaya gelerek demokrasi şölenine katkı koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sertel’in oyunu sandığa torunu Atila Atlas Sertel attı. 



SINDIR OYUNU BABAOCAĞINDA KULLANDI 

CHP İzmir 2. bölge Milletvekili ve adayı Kamil Okyay Sındır, oyunu doğup büyüdüğü Bornova’da Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1224 nolu sandıkta kullandı.
 
“BABAOCAĞINDA ‘MÜHRÜ’ BASTI!”
CHP İzmir Milletvekili ve adayı Sındır, Bornova’da evinin yakınında yer alan ve yürüyerek geldiği Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. Oy kullanmaya eşi Rana, çocukları İdil ve Cem ile birlikte gelen Sındır, oy kullanmak için okulda bulunan hemşerileri tarafından alkışlarla karşılandı.  Hemşerileri ile sohbet ettikten sonra okulda bulunan tüm sandıkları gezen ve görevlilerinin tek tek elini sıkan, kolay gelsin dileklerini ileten Sındır, “1 Kasım seçimlerinin barış ve huzur içinde geçmesini dilerim. Ulusumuz, Türkiye’miz ve İzmir’imiz için hayırlı olsun” dedi.
 
“7 HAZİRAN’DA OLDUĞU GİBİ HALKIMIZIN KARARINA SAYGI DUYACAĞIZ”
Sandık başında mesaj veren ve Türkiye’nin geleceği için oy kullanmanın önemine vurgu yapan Sındır, “Oy kullanmak en önemli yurttaşlık hakkı ve görevi.  7 Haziran öncesi olmak üzere sekiz, dokuz aydır, gece gündüz demeden seçim çevremizde hemşerilerimizle beraber olduk, yoğun bir çalışma içerisine girdik. Halkımızın aydınlık günlere kavuşturacak, ekonomimizi büyütecek, hakça bölüşümü sağlayacak, refahı tabana yayacak, huzur ve güvenliği sağlayacak politikalarımızı güzel İzmir’imizi karış karış köy köy gezerek anlattık. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğine, milletimize sahip çıkmak için yorulmadan çalıştık. Şimdi söz vekilliğine talip olduğumuz milletimizde yani asıllarda” dedi.
 
“ŞİMDİ HALKIMIZ KONUŞACAK, BİZ DİNLEYECEĞİZ”
Seçim kampanyası süresince binlerce hemşerisinin elini sıktığını, binlerce kilometre yol kat ettiğini ifade eden Sındır, “Bu seçim Türkiye’nin geleceğinin şekilleneceği ve birçok açıdan tarihi seçim. Gördüğüm kadarıyla 1 Kasım seçimlerine, yurttaşlarımız daha fazla duyarlılık gösteriyor katılım muhtemelen 7 Haziran’dan daha yüksek olacak. Neredeyse bir yıla yaklaşan süredir devam ettirdiğimiz uzun maratonun sonuna geldik. Bugüne kadar biz konuştuk, yapacaklarımızı anlattık. Şimdi halkımız konuşacak, biz dinleyeceğiz. Değerlendirecek, tartacak son sözünü sandıkta söyleyecek.  Halkımızın kararına 7 Haziran’da olduğu gibi yine saygı duyacağız. Milletimize, memleketimize hayırlı olsun” dedi.



BAKAN OYUNU KULLANDI
CHP’li Bakan oyunu kullandı: Cumhuriyetimizin fabrika ayarlarına dönmesini diliyorum

CHP İzmir 1.Bölge 7.sıra Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan kendi seçim bölgesinde oyunu kullandı. Oy kullanacağı Karabağlar Övgü Terzibaşı İlköğretim Okulu’na eşi ve oğluyla giderek oyunu kullanan Bakan, “Hiç istemediğimiz bu seçimin bir avantaja dönüşeceğine inanıyorum. Cumhuriyetimizin fabrika ayarlarına geri dönmesini, barışın ve huzurun yeniden yurdumuzun her yerinde egemen olmasını diliyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Şimdi söz milletin” diye konuştu. Sandıkların güvenliğine dikkat çeken Bakan, "Sandıklar açıldıktan sonra sayımları izlemek yasal hakkımız. Lütfen bu hakkımızı kullanalım ve saat 17.00'dan sonra sandıklarımıza sahip çıkalım" dedi. Bakan, seçim sonuçlarını CHP İl Binası’ndan takip edeceğini ifade etti. 


ÇIRAY EŞİYLE BİRLİKTE OYUNU KULLANDI
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, eşi Selmin Çıray ile birlikte milletvekili genel seçimi için Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi'nde  oyunu kullandı.Milletvekili Çıray, "Bu seçimler demokrasimiz, cumhuriyetimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için çok önemli. Geldik, oyumuzu kullandık, hayırlı uğurlu olsun" dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası