Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de sıra isyanı: Şaşırdım, üzüldüm, kırıldım!

CHP Genel Merkezi, 7 Haziran listelerine ve önseçim sonucuna sadık kalınacağını açıklamasına rağmen aldığı ilke kararını İzmir’de deldi. 2. Bölge 13. sıra adayı Nevzat Kavalar, 1 Kasım listesine yazılmadı. Kavalar, “Listede kendimi göremeyince şaşırdım, üzüldüm, kırıldım. İlçe başkanlarına sorsalar ilk 7’dekiler mi canla başla çalışmış 7’den sonrakiler mi. Ben gece 12’de köylerde saha çalışması yapıyordum. Beni itibarsızlaştırmak kime ne kazandıracak anlamış değilim” dedi. Parti, 2. Bölge listesine Atila Sertel dışında sürpriz bir şekilde Sibel Parmaksız’ı ekledi. CHP İzmir’de sıra isyanı:
CHP İzmir’de sıra isyanı: Şaşırdım, üzüldüm, kırıldım!
Haberler / Yerel Politika
21 Eylül 2015 Pazartesi 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir'den 7 Haziran'da meclise her iki bölgeden 6'şar milletvekili gönderen CHP, 1 Kasım için listesinde önemli bir değişiklik yapmadı. 2. bölge 6. sıra adaylığı YSK tarafından düşürülen Atila Sertel, aynı sıradan aday gösterildi. Geriye kalan sıralarda kaydırılma yapıldı. CHP, 1. Bölge ve 2. Bölge'de başvuru yapmayan üç ismin yerine ise yenilerini yazdı.

İLKE KARARI DELİNDİ
CHP Genel Merkezİ, 7 Haziran listelerine ve önseçim sonucuna sadık kalınacağını açıklamasına rağmen aldığı ilke kararını İzmir’de deldi. 7 Haziran sürecinde YSK tarafından adaylığı düşürülen Sertel’in yerine önseçim sıralamasına göre Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, listeye 13. sıradan girmişti.

KAVALAR YOK PARMAKSIZ VAR
Sahada adeta ilk 6’daymış gibi çalışmasıyla dikkat çeken Kavalar, 1 Kasım için şok yaşadı. Atila Sertel’İn listeye eklenmesine rağmen, 11. sıra adayı Taha Okan’ın başvuru yapmaması nedeniyle listeye girmesine kesin gözüyle bakılan ve yeniden gidip adaylık başvurusu yapan Kavalar, 1 Kasım listesinde yer almadı. Parti listeye Sibel Parmaksız’ı 12. sıradan yazdı.

KAVALAR: ŞAŞKINIM; ÜZGÜNÜM, KIRGINIM
40 yıldır CHP’de siyaset yapan Kavalar, listede yer almaması nedeniyle şok yaşadı. Kavalar, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, listede yer alamaması nedeniyle şaşkın, kırgın ve üzgün olduğunu ifade etti.
Kavalar, şunları söyledi;

“Genel Başkanımız, Genel Merkez yetkililerimiz önseçimden çıkan listeye uyulacağını söylediler. Ben de bundan dolayı gidip adaylık başvurusu yaptım. 1974 yılından bu yana partide görev alan bir insan olarak 13. sırada olmama rağmen 'bu bana parti görevidir' deyip müracaat ettim. Ben Atilla Bey’in düşürülmesi sonrası listeye önseçim sonucuna göre eklenmiştim. Yeniden 13. sırada beklentim vardı.Çünkü parti bu yönde karar almıştı.  Adaylık başvurusu yapmayan bir arkadaşımız vardı üstelik. Listede kendimi göremeyince şaşırdım, üzüldüm, kırıldım. İlçe başkanlarına sorsalar ilk 7’dekiler mi canla başla çalışmış 7’den sonrakiler mi. Ben gece 12’de köylerde saha çalışması yapıyordum. 1 vekil fazla çıkartmak adına nasıl çalıştığımı söylerler. Neden liste dışı kaldığımı anlamadım. Beni itibarsızlaştırmak kime ne kazandıracak anlamış değilim. İzmir örgütümüz bazı gerçekleri biliyor. Ne değerlendirilip yerime biri yazıldı anlamadım. Bazı söylemler sonra gerçekleşmiyorsa yakışmıyor. Maalesef üzücü bir olay. Kırgınım ama beni tanıyanlar çok iyi biliyor, var gücümle partim adına çalışacağım. Sibel Hanım (Parmaksız) neye dayandırarak yazıldı. Bir de Nurgül Hanım’ın (Uçar) üstüne yazıldı. Ben partinin kapıları kapatılırken ilçe kapısını açık tutan bir başkandım. Kimsenin gücü beni itibarsızlaştırmaya yetmez.”

12. sıradan listeye yazılan Sibel Parmaksız ise  ’’Adaylığım sürpriz olmadı. Partimin cinsiyet kotası konusunda bir davranış sergileyeceğini umuyordum. Çok mutlu oldum’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası