Ege Postası
Geri

MHP İzmir'de kadın adaylar yükseldi

İzmir'den 7 Haziran'da TBMM'ye 4 milletvekili gönderen MHP, iki bölgede de 3. sıradan aday gösterdiği kadınları bu kez 2. sıraya çekti. MHP İzmir'de ön sıraya çekilen kadın adaylar Senem Kılıç ve Sueda Neslihan Çelik, kadın adayların ön sıraya çekilmesinin 1 Kasım erken seçimlerinde sandığa olumlu yansıyacağını belirterek, seçime yönelik önemli mesajlar verdiler. MHP İzmir'de kadın adaylar yükseldi: Kılıç ve Çelik'ten
MHP İzmir'de kadın adaylar yükseldi
Haberler / Yerel Politika
19 Eylül 2015 Cumartesi 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - MHP İzmir 1 Kasım erken seçimlerine kadın aday stratejisiyle gidiyor. 7 Haziran seçimlerinde 2. sıradan aday gösterilen Aslan Savaşan'ın yerine Senem Kılıç aday gösterilirken, yine 7 Haziran'da 2. sıradan aday gösterilen Murat Koç'un yerine Neslihan Çelik'i aday gösterildi. 7 Haziran seçim çalışmalarında günde yaklaşık bin seçmenle tokalaşan Kılıç, performansıyla dikkatleri üzerine toplamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin siyasi danışmanlığını yapan Çelik de MHP'nin aday listesinde dikkat çeken bir diğer isimdi.

KILIÇ: BU BİR FIRSAT
Kadınlara ön sıradan yer verilmesinin bir fırsat olduğunu söyleyen Senem Kılıç, "Sonuçta biz hep kadınların Türk ekonomisine Türkiye'ye fayda sağlayacak unsurlara katılmasıyla ilgili partimizin bu konuyla ilgili bireyleri destekleyen bir yaklaşımı vardı. Sayın Genel Başkanımız da zaten partimize aday olmuş, aday adaylığı içi başvurmuş kadın adayların değerlendirilmesiyle ilgili, herkese hak ettiği ve yapabilecekleri neticesinde fırsat verilmesinden yana bir genel düşüncesi vardı. Bu seçimde de özellikle İzmir gibi çok farklı kültürlerin, farklı düşünce yapısının, çok çeşitli medeniyetlerin beşiği bir kentin dokusunda kadınlara ön sıradan verilmesi önemli bir fırsattır. Fırsat olarak görmeliyiz" dedi. 

O İDDİALARA YANIT VERDİ 
1 Kasım için başvuruların yapıldığı dönemde hakkında ikinci sırayı istediğine yönelik çıkan haberlerin spekülasyon olduğunu belirten Kılıç şunları söyledi: "Önemli olan kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bu ülkede hızlı bir şekilde tesis edilmesidir. Bunun için İzmir ve kadın eli önemli bir fırsattır. Sıra ve bölge belirtmemiştim tekrar seçimler netleştiğinde hiç davet beklemeden görev olarak partiyi temsilen başvurdum. Yoğun ve başarılı olduğum bir seçim kampanyası yürüttüğümü düşünüyorum. İzmir'de hem kadınların hem erkeklerin hem de bir çok kişiye yönelik seçim kampanyası yürüttük. O nedenle çok şaşırmadım ama özel bir talebim de olmadı. Kesinlikle spekülasyon olduğunu düşünüyorum. 2. sıradaki adaylarımız vekil oldu onların bulunduğu nokta içerisinde bunu bir seçim yarışı gibi düşünüp o olmaz bu olmaz diyecek kişilikte değilim. Düşünürken kritik görevlerde ve stratejik çalışmalarda bulunacak herkesin kim nerede görev alacaksa en iyi yapacağı şekilde bir değerlendirme olsun diye ama sadece benim sıra olarak değiştirilse böyle bir şey düşünülebilirdi ama iki bölgede de kadınların olması, stratejik ve genel merkezin kararıdır."

ÇELİK: GENEL MERKEZİN TAKDİRİ
Sueda Neslihan Çelik ise "Sıra beklentisiyle siyaset yapmıyoruz. MHP'de bizim için önemli olan ülkümüz ve ideallerimiz doğrultusunda ülkemiz adına siyaset yapmak Onun için sıra kaygımız hiç olmuyor. Genel başkanımızın ve genel merkezimizin takdiri kadın adayları öne çıkmak olmuş. Bize düşen çalışmaktan ibaret. Çok ciddi bir şekilde ülkenin bu sıkıntılı döneminde bize verilen görevi layıkıyla, sıra farkı gözetmeksizin 2 ya da 3 olmanın bir önemi yok bizim için aday olup bu ülke için hizmet etmek önemli. Bu açıdan çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası