Ege Postası
Geri

Yıldırım döndü, Şeboy bu kez yok! İşte ilk sözleri...

İzmir'den meclise her iki bölgeden dörder milletvekili gönderen AK Parti'de aday listesi değişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de liste başı aday oldu. Yıldırım, "İzmir'i özlemiştim" dedi. AK Parti’den 7 Haziran seçimlerinde vekil seçilen Cemil Şeboy, 1 Kasım erken seçimi için aday listelerinde kendine yer bulamadı. Şeboy, “Demek ki gücümüz yokmuş. Listeye giren arkadaşların onların hesaplarına kitaplarına göre bizden daha çok oyu varmış" dedi. Listede bu kez yer bulamayan bir başka isim olan Savcı Sayan ise tweet attı, isyan etti.
Yıldırım döndü, Şeboy bu kez yok! İşte ilk sözleri...
Haberler / Yerel Politika
18 Eylül 2015 Cuma 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
58., 59., 60. ve 61. AK Parti hükümetlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Yıldırım, 22. dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24. dönemde İzmir milletvekili seçildi. 2014 Mart yerel seçimlerinde  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Yıldırım, yüzde 36 oy oranı ile 946 bin 941oy almıştı. AK Parti 7 Haziran'da oylarını yüzde 26'ya geriletmişti. Üç dönem kuralı nedeniyle geçen dönem aday gösterilmeyen Yıldırım, 1 Kasım seçimleri için liste başı oldu.

İZMİR'İ ÖZLEMİŞTİM

İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterilen Yıldırım, İzmir adaylığını şu sözlerle değerlendirdi: 

“İzmir'i bir dönem milletvekili olarak mecliste temsil ettim. Bakanlığımın her döneminde İzmir'den ilgimi, sevgimi eksik etmedim. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak her sokağına girdim, her kahvehanesinde çay içtim. Köyünü de bilirim, kent merkezini de. Tüm sorunlarına, dertlerine, vizyonuna, kapasitesine, potansiyeline hakimim. İzmir'de yaklaşık 1 milyon kişinin oyunu şeref madalyası gibi boynumda taşıyorum. Bu kentten yeniden milletvekili seçilmek benim için şereftir. İzmir'i özledim, İzmir bana heyecan veriyor. Seçimde teşkilatımızın en üst kademesinden sade üyesine, 1. sıra adayımızdan 13. sıra adayımıza bölge ve sıraya bakmadan birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bizim derdimiz hizmet. Yapacaklarımızı görmek isteyen yaptıklarımıza baksın." (DHA)

ŞEBOY SÜRPRİZİ
AK Parti’nin İzmir listesinde en büyük sürpriz, 7 Haziran’da milletvekili seçilen, Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy’un listelerde yer bulamaması oldu.

7 Haziran’da AK Parti’den İzmir birinci bölge üçüncü sıradan aday gösterilip vekil seçilen Şeboy’un vekillik macerası 5 ay sürmüş olacak.

HÜRRİYETİME KAVUŞTUM!
Şeboy, yeniden aday gösterilmemesiyle ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Şeboy şunları söyledi;
“Demek ki gücümüz yokmuş. Listeye giren arkadaşların onların hesaplarına kitaplarına göre bizden daha çok oyu varmış. Onun için onları gösterdiler, saygı duyuyorum. Valla ben siyasette her şeyin olacağını bilen birisiyim. Yüzde 99 olmaz, yüzde 1 olur. Bana sordular mı bunu söyledim hep. Bu işe şeytanın aklı ermemiş hep bunu söylerdim hep söyledim. Çünkü benim başımdan hep böyle şeyler geçti. O bakımdan temkinli görüştüm. Tabi herkes kendine göre bir çalışma grubu yapmış. Binali Bey'de kendisine böyle bir çalışma grubu yapmış hayırlı olsun. Hürriyetime kavuştum. Her işte bir hayır vardır. Demek ki ben bu birkaç ay içinde bu işi yapamamışım becerememişim… Artık kendi hayatımı yaşamak istiyorum. Uğraşacak halim yok.”(
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ -)



SAVCI SAYAN İSYAN ETTİ
Eski CHP'li Savcı Sayan, 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti'nin YSK'ya verdiği aday listesinde kendine yer bulamadı.
Eski CHP’li Savcı Sayan ise bir önceki seçimde İzmir 2. bölgeden 7. sıra adayı gösterilmişti.Sayan Meclis’e girememişti. AK Parti’nin aday listesinde bu kez Savcı Sayan yer almadı.

Sayan, Ak Parti yönetiminin kararına twitter hesabından tepki göstererek, "Halimi, emeğimi engelleyenleri Allah'a havale ediyorum. ALLAH VAR GAM YOK" 
şeklinde mesaj paylaştı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası