Ege Postası
Geri

CHP Karabağlar Danışma Meclisi yapıldı

30 Mart yerel seçimlerine dolu dizgin hazırlanan CHP Karabağlar İlçe Örgütü, 3’üncü Danışma Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. CHP’nin Karabağlar’da izleyeceği seçim stratejilerinin masaya yatırıldığı toplantıya İlçe Başkanı Polat Manduz’un seçim mesajları ve iktidara getirdiği eleştiriler damga vururken, Manduz’un partili isimlere verdiği kritik tavsiyeler organizasyonda önemli yer teşkil etti. Toplantıya damgasını ise Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile İlçe Başkanı Polat Manduz arasındaki ‘sunum krizi’ vurdu.
CHP Karabağlar Danışma Meclisi yapıldı
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2013 Cuma 18:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyona, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, CHP PM ve YDK üyeleri, CHP İl Yönetimi, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçe belediye başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve ilçe yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe belediye başkan aday adayları, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

KÜRÜM İLE MANDUZ TARTIŞMA YAŞADI

Belediyenin son dönemde yaptığı çalışmaların yer aldığı görsel sunumun gösteriminin yarıda kesilmesine tepki gösteren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm tekrar kürsüye çıktığı sırada sinirlerine hakim olamadı ve İlçe Başkanı Polat Manduz ile kısa süreli tartışma yaşayarak, “Yaptığım çalışmaların yüzde 90’ını kestiniz, bir şey göstermediniz ki. Neden böyle yaptılar anlamadım. Bunu kim niye yaptı onu da anlamış değilim. Utanç duyuyorsanız, göstermenize gerek yok. Diğer arkadaşların da çalışmalarını gösterecekseniz buyurun gösterin, onları da dinleyelim” diyerek tepki gösterdi. Kendisine cevap veren Manduz ise, “Burada Parti Meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimiz bekliyor. Zamanımız kısıtlı. Kasıtlı yapılmış bir şey değil. Neden bu kadar sinirleniyorsunu? Böyle tavır sergilemenize gerek yok” diyerek kendisine karşılık verdi. Yaşanan bu kısa süreli atışmanın ardından salonda kısa süre sessizlik hakim olurken, program kaldığı yerden devam etti.


KÜRÜM: ADAYIMIZ KİM OLURSA OLSUN…

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimlere başarılar dileyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “11 arkadaşımız ile birlikte centilmence bir mücadele var. Biz Karabağlarda 13 bin 700 oy geriden başladık ve 32 bin 600 oy fark attık. Karabağlar’ın tamamı CHP’ye oy veren insanlardan oluşmuyor. At binenin, kılıç kuşananındır diyerek yatırımlarımızı yaptık. Karabağlar tasarrufun adresidir. Dilerim ben ya da benden sonra gelen arkadaşlar aynı şeyi yapmaya devam eder. Sizden bir ricam var, şartlar ne olursa olsun, adayımız kim olursa olsun, Karabağlar CHP’nin olsun.”

“HEDEFİMİZ EN AZ YÜZDE 50”

CHP İlçe Başkanı Polat Manduz ise yaptığı konuşmada partisinin yerel seçim hedeflerini özetleyerek, önümüzdeki Mart ayında en az yüzde 50 oy almayı hedeflediklerini kaydetti. “Daha güçlü bir CHP için sizlerle yola çıktık, artık daha güçlüyüz” diyen Manduz sözlerine şöyle devam etti; “Yerel seçimlerde Karabağlar’da izlenecek yolu belirledik. Önümüzdeki seçimleri CHP’ye kazandırmak istiyoruz. Genel Merkez ile planlanan yol haritası sonucunda 1169 sandık belirledik. 680 sandıkta çalışmalar tamamlandı. Eğitim ve örgütlenme çalışmalarımıza halen devam ediyoruz. 412 sandığı Genel Merkez sistemine girdik. Bu çalışmalarla seçim sürecinde yapılacak faaliyetlerin örgütlenmesini tamamlanmış bulunuyoruz. Öncelikle sandık başına gelen ve gelmeyen seçmen oranları hesaplayacağız.”


ÖRGÜTE KARARSIZ SEÇMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMA TAVSİYESİ

İlçe Başkanı Manduz sözlerinin devamında yapılan anket çalışmalarına da değinerek, “Vatan Mahallesi’nde bir anket yaptırdık. 131 evin 127’si CHP’ye oy vereceğini söyledi. Sandık başına gelmeyen ve kararsız seçmenler ile ilk defa oy kullanacak arkadaşlar üzerine yoğunlaşmalıyız. Biz bu örgütlenmeyi tamamlarsak, yüzde 50’nin üzerinde oy ile tamamlayabileceğiz. 57 mahallemiz var. Kadın kolları ve gençlik kolları ile ana kademede bulunan yöneticilerimiz 5 mahallede yeniden örgütlendi. Örgüt Karabağlar’da seçime hazır. Aday adaylarımız, il ve ilçe örgütümüz, belediye meclisimiz ile biz seçime hazırız. Bugüne kadar sokakta yapılan çalışmalarda bizlere kötü söz getirecek bir duruma rastlamadık. Biz ilçe örgütü olarak tüm aday adaylarına eşit mesafedeyiz. Özellikle bu çalışmalarından ötürü partimizin aday adaylarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MANDUZ, HÜKÜMETİ TOPA TUTTU

Yerelde ve genelde iktidar olmak için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini belirten Polat Manduz,

“Cumhuriyet ile yönetilen bir ülkeyiz. Ama ülkemizin genelinde bayramımızı kutlayamaz hale geldik. Bugün ülkedeki iktidar, Atatürk için, “O olmasaydı da olurdu” deme yüzlüğünü gösterip, cumhuriyeti ve Atatürk’ün devrimlerini yok etmeye çalışıyor. İktidar hayatın her alanına kabus gibi çöktü. Bizi Arap ülkeleri gibi 50 yıl geriye götürmek istiyorlar. Gezi olayları bize çok şey kattı. Gezi direnişi, aslında özgürlüğünü isteyen halkın direnişiydi. Gördüğümüz gibi bu olaylar sonrasında iktidarın kendi arasında da çökmeler başladı. Başbakan Erdoğan ve arkadaşları artık birbirlerine girmiş durumdalar. Halk artık bunlara bir dur demeli ve 2014 yılında bunları sandığa gömmeliyiz. Bu da sizlerin sayesinde olacak. 31 Mart, aydınlık Türkiye’nin yeniden dirilişi olacak. Bu ülke 9 Eylül’de emperyalist güçleri nasıl yok ettiyse, 30 Mart’ta AKP iktidarını da sandığa gömerek özgür CHP iktidarının yolunu açacaktır” diyerek sözlerine son verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası