Ege Postası
Geri

CHP Karabağlar'da krize nokta koyan hamle

CHP Karabağlar'da meclis üyesi Selvinaz Ömür'ün kendisine hakaret ettiği iddiasıyla disipline sevkini istediği ilçe başkanı Ali ihsan Yıldız, grup toplantısında Ömür'e hem çiçek verdi hem özür diledi. İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan'ın da yer aldığı grup toplantısında Arslan ve Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da özür dilerken, Ömür ve Yıldız arasındaki buzlar eridi. Öte yandan bazı meclis üyeleri yaşanan tabloya tepki gösterdi, "Bu işlerin yeri grup toplantısı değil" ifadelerini kullandı. CHP Karabağlar'da 'o hakaret' disiplinlik olmuştu!
CHP Karabağlar'da krize nokta koyan hamle
Haberler / Yerel Politika
1 Mart 2016 Salı 22:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ - CHP Karabağlar'da disiplin krizi tatlıya bağlandı.

Karabağlar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Selvinaz Ömür, belediyenin bir etkinliğinde kendisine hakaret ettiği iddiasıyla CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali ihsan Yıldız hakkında il başkanlığına disiplin dilekçesi vermişti. Yıldız'ın kınama cezası almasını talep eden Ömür, konuyu Genel Merkez'e kadar taşımıştı.

İl yönetimi konunun araştırılması için komisyon kurarken, şahitler hafta başında il binasında ifade vermişti.

Yıldız'ın disiplin kuruluna sevk edilip edilmeyeceği merakla beklenirken flaş bir gelişme yaşandı.

BUZLAR ERİDİ
Disiplin talebini inceleyecek olan komisyonun başkanlığını yapan İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, Karabağlar'da CHP Grup Toplantısına katılarak Ömür ve Yıldız arasındaki buzları eritti.

DİSİPLİN ÇİÇEĞİ
Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre Arslan ve Yıldız grup toplantısına ellerinde çiçeklerle katıldı. İkili meclis üyesi Ömür'e çiçek verdi. Yıldız, tüm meclis üyeleri içinde Ömür'den özür diledi.

Arslan ve toplantıda bulunan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Ömür'den özür diledi. 

ÖZÜR BEKLEDİM
Ömür'ün de toplantıda “Ben işin bu noktaya gelmesini istemiyordum. Ancak ilçe başkanının hakareti kamuoyuna yansıdı. İlçe başkanının kamuoyunda özür dilemesini bekledim. Bu yönde STK'lardan çağrı da geldi. Parti büyüklerimizin araya girmesini bekledim” dediği öğrenildi.

TEPKİ GÖSTERENLER OLDU
Öte yandan grup toplantısında bazı meclis üyeleri tepki gösterdi. Disiplin konusunun ilçe ve il kongresi süreciyle ilgili olduğunu, bu nedenle  grup toplantısında meclis gündeminin konuşulması gerektiğini söyleyen bazı meclis üyeleri toplantıyı terk etmek istedi. Araya belediye başkanı Muhittin Selvitopu'nun girdiği öğrenildi.

Yaşanan gelişme üzerine disiplin dosyasının rafa kaldırılması bekleniyor.
Yıldız eğer kınama cezası alsaydı tüzük gereği görevden alınacaktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası