Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka ve Çiğli'den suç duyurusu!

CHP Karşıyaka ve Çiğli ilçe başkanlıkları çözüm sürecinde teröre yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müşteşarı Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri ile Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında Karşıyaka Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu. Karşıyaka ve Çiğli İlçe Başkanlıkları'ndan suç duyurusu!
CHP Karşıyaka ve Çiğli'den  suç duyurusu!
Haberler / Yerel Politika
31 Mart 2016 Perşembe 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABDÜLHAKİM KÜÇÜK-HABER SERVİSİ - Karşıyaka Adliye Sarayı önünde gerçekleşen basın açıklamasına CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın yanı sıra CHP İl Yöneticileri Tuğrul Keskin, Dilek Bilgin , İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Yoğunlaşan terör eylemlerine dikkat çeken Yıldırım, "Çözüm Süreci adı altında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir. Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine, örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir" dedi.
 

AKP hükümetinin yardımları sayesinde terör örgütünün güçlendiğini ve yeniden silahlı, bombalı eylemlere başladığını iddia eden Yıldırım, "Terörün bu denli yoğunlaşması, terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri 'terör örgütüne yardım ve yataklık ' suçunu oluşturmaktadır" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Yıldırım ve beraberindekiler ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müşteşarı Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri ile Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında “Terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla Karşıya Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.



CHP Çiğli İlçe Başkanlığı da Karşıyaka Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu şu yönde bir açıklama gerçekleştirdi:

“Çözüm Süreci adı altında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur.
“CHP Demişti” Diyecekler" Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir. Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine, örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdikleri bizzat ikrar etmiştir. Bu sebeple terör örgütüne tahkimat yapılmasına göz yuman, emir ve talimat veren dönemin başbakanları R.Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, dönemin başkan yardımcıları, iç işleri bakanı,MİT müsteşarı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası