Ege Postası
Geri

CHP Konak'ta Pekdaş sancısı!

CHP Konak’ta Sema Pekdaş sancısı iyice gün yüzüne çıktı. İlçe başkanlığının aday adaylarına yönelik düzenlediği toplantıda Pekdaş adeta şok yaşadı. Aday adayları Pekdaş’a soğuk davranırken, kürsüde konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kocaoğlu ve Pekdaş’a gönderme yaptı.
CHP Konak'ta Pekdaş sancısı!
Haberler / Yerel Politika
19 Aralık 2013 Perşembe 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ CHP Konak İlçe Başkanlığı, belediye başkan aday adayları ile meclis üyesi aday adaylarını basına kapalı olarak gerçekleşen kahvaltılı toplantıda bir araya getirdi.

PEKDAŞ DA KATILDI
Anemon Otel’de gerçekleşen toplantıya geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla birlikte Konak ilçe başkanlığına giderek partiye üyelik başvurusu yapan ve belediye başkan aday adaylığı dosyasını teslim eden eski Baro Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.

KARATAŞ ELİNİ SIKMADI ADAY ADAYLARI MASADAN KALKTI

Toplantıya aday adaylarının Pekdaş’a soğuk davranması damga vurdu. Eski İl Başkanı Konak Belediye Başkan aday adayı Kemal Karataş aday adaylarıyla tek tek tokalaşırken, Pekdaş’ın elini uzatmasına rağmen Karataş’ın arkasını dönüp gittiği öğrenildi.Aday adayları Özgün Utku, Ahmet Sarışın ve Sedat Uzunbay’ın da Pekdaş'ın yanından kalkıp başka yere oturarak Pekdaş'a karşı tavır aldıkları belirtildi.  Pekdaş masada bir süre Hüseyin Mutlu Akpınar’la birlikte oturdu.


KARAMUSTAFAOĞLU POT KIRDI

Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu toplantıda önseçim vurgusu yaparken, “Önseçim istedik. Kabul görmedi.Talebimizi yineleyeceğiz. Tavrımız ve isteğimiz belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için önseçim olması” dediği öğrenildi. Karamustafaoğlu'nun konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı kürsüye, “geçmiş dönem belediye başkanımız” olarak çağırması toplantıda şok etkisi yaratırken, Tartan’ın bu duruma çok sinirlendiği ifade edildi.

TARTAN’DAN DİRETME MESAJI

Tartan'ın konuşmasında , “ Bizim kırmızı çizgilerimiz var Yakamızda CHP rozetleri Atatürk rozetleri ile hep alanlardayız. Kimsenin diretmesiyle göreve gelmiyoruz. Örgütten geliyoruz. Her şeyi örgüte borçluyum. Örgütü her zaman önemsedim” ifadelerini kullanması salondakiler tarafından Kocaoğlu ve Pekdaş’a mesaj olarak yorumlandı.

İSTİFA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI
Pekdaş'ın İzmir Barosu başkanıyken gazetelere verdiği röportajda “Ne Atatürk rozeti, ne Türk Bayrağı, ne türban” demesi Atatürkçü kesimlerin büyük tepkisini çekmiş ve  Pekdaş hakkında ‘İstifa et’ kampanyaları başlatılmıştı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası