Ege Postası
Geri

CHP Konak'ta dışarıdan atama iddiası krize neden oldu; Aday adayları tepkili

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayları, İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ile bir toplantı yaptı. Toplantıda, Konak'tan aday adaylık başvurusu yapmayan bir ismin atanacağı yönünde aldıkları bilgi üzerine açıklama yapan aday adayları, böyle bir karar alınması durumunda örgütü çalıştırmanın zor olacağı açıklamasında bulundular.
CHP Konak'ta dışarıdan atama iddiası krize neden oldu; Aday adayları tepkili
Haberler / Yerel Politika
27 Ocak 2024 Cumartesi 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesi siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi İzmir'de henüz 6 ilçe adayını açıkladı. CHP MYK ve PM'nin 29 Ocak Pazartesi günü toplanıp İzmir adaylarını açıklaması bekleniyor.

Adaylar açıklanmadan önce CHP Konak'ta belediye başkan aday adayları bir araya geldi.

Belediye başkan adayı olarak dışarıdan bir ismin atanacağı iddiaları üzerine toplanan aday adayları tepkilerini ortaya koydular.

İLGAZİ GENEL MERKEZE ÇIKARMA YAPACAK

CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, başvuru yapan aday adaylarının tepkisini çok haklı bulduğunu belirtip, aday adaylarının tepkilerini CHP Genel Merkezi'ne ileteceğini ve bunun kendisinin görevi olduğunu söyledi. Yönetim kurulundan birkaç kişiyle Ankara’ya gideceğini ve bizzat temaslarda bulunacağını ifade etti.

ADAY ADAYLARI TEPKİLİ

Öte yandan aday adayları ise ortak görüşlerinde; Konak’ta yaşayan, Konak’ta siyaset yapan ve aday adaylığı başvurusunu Konak’ta yapan aralarından birisinin atanmasını isterken bu durumunda atanan ismin yanında olacaklarını aksi durumda kendilerini aldatılmış hissedeceklerini ifade ettiler.

Aday adayları, bu tarz atama kararlarının Konak örgütünü inciteceği ve alana çıkma arzusunu kıracağını bununla birlikte partinin Konak’ta alacağı oyu düşüreceği gerçeğinin gözardı edilmemesi gerektiğini belirttiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası