Ege Postası
Geri

CHP Konak'tan 'Otizm' etkinliği

CHP Konak İlçe Başkanlığı ve Engelliler Komisyonu, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde vatandaşlara mavi kurdele ve balon dağıttı.
CHP Konak'tan 'Otizm' etkinliği
Haberler / Yerel Politika
2 Nisan 2016 Cumartesi 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak otizmlilerin çevrelerindeki dünyayı algılamakta zorluk çektiğine değinirken, yaşanan diğer sorunların bu sıkıntıyı daha da artırdığını vurguladı.

Terör olayları, çocuk istismarı, kadınlara şiddetin kol gezdiği ülkemizde, toplumun bu kadar duyarlılığını kaybetmesine, duygudaşlığı yitirmesine ve tepkisizliğine de dikkat çeken Başak, "Keşke toplumun genelini oluşturan insanlar olarak en azından otizmliler kadar dünyayı algılayabilseydik. Bugün toplumumuzun geldiği noktaya gelmezdik“ dedi.

Otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğuna dikkat çeken Başak, otistik bireylerin bağımsız yaşam becerisi kazanmaları için herkesin yardımcı olması gerektiğini vurguladı..

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası