Ege Postası
Geri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'dan güneyden kuzeye İzmir mesaisi

İzmir’den milletvekili adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimlerine 2 gün kala kente geldi. Kılıçdaroğlu'nun programında ağırlıklı olarak yerel seçimlerde partisinin kaybettiği ilçeler vardı. Kılıçdaroğlu, 9 ilçede mobil miting yaptı. 11:30'da Menderes'te başladığı mesaisine 23:00'da Kemalpaşa'da nokta koydu. Vatandaşa parti otobüsünden seslenen Kılıçdaroğlu'na ilgi büyüktü. Ödemiş-Bayındır arasında Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda trafik kazası meydana geldi. Ödemiş İlçe Örgütü üyesi olduğu öğrenilen partililerin araçları şarampole yuvarlandı. 3 partili yaralandı. Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de mobil miting turu
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'dan güneyden kuzeye İzmir mesaisi
Haberler / Seçim
5 Haziran 2015 Cuma 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  milletvekili adayı olduğu İzmir’e seçime iki kala geldi. Kılıçdaroğlu’nu havalimanında parti yöneticileri, milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye başkanları ve partililer karşıladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de eşlik etti.



9 İLÇEYE GİTTİ
Kılıçdaroğlu yerel seçimde partisinin kaybettiği ilçelerin ağırlıkta olduğu İzmir mesaisinde 9 ilçeye gitti. Kılıçdaroğlu, 11:30'da Menderes'te başladığı seçim turunu, 23:00'da Kemalpaşa'da noktaladı. Kılıçdaroğlu gün içinde Menderes,Torbalı, Selçuk, Tire, Ödemiş, Bayındır, Aliağa, Dikili ve Kemalpaşa'ya gitti. Kocaoğlu ilçelerde mobil miting düzenledi, parti otobüsünden vatandaşa seslendi. 



İLK ADRES MENDERES
Kılıçdaroğlu Menderes Meydanı'nda toplanan partililere seçim otobüsünün üzerinden seslendi. Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak bir Türkiye inşa edeceğiz. Köşeyi dönme merakım yok. Saray merakım yok. Size, vatanıma ve bayrağıma hizmet edeceğim. Tek isteğim hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi. Herkes huzur içerisinde yaşayacak" dedi. Partililer "Başbakan Kemal" sloganı attı.



KILIÇDAROĞLU'NA 200 ARAÇLIK KONVOY EŞLİK ETTİ
Kılıçdaroğlu'na 200 araçlık konvoy eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Menderes'ten Torbalı'ya giderken seçim otobüsüne bir de traktörün eşlik etmesi ilginç bir görüntü ortaya çıkardı. Traktörde 'çiftçi dostu Kılıçdaroğlu' yazılı afiş yer aldı.

KOÇ KESİLDİ
Torbalı girişinde Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsü vatandaşlar tarafından durduruldu. Kurbanlık koç kesildi, kurbanın kanı Kılıçdaroğlu'nun alnına sürüldü. 



KILIÇDAROĞLU TORBALI'DA SÖZ VERDİ, SÖZ İSTEDİ
Kılıçdaroğlu CHP'nin hiçbir genel seçimde birinci parti çıkamadığı Torbalı'da coşkulu bir kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"8 Haziran'da Allah'ın izniyle Başbakan olduktan sonra bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğim. Bu güzel topraklarda esnaf, çiftçi, üretici, emekçi ve taşeron işçisi kazanacak. 77 milyon yurttaşımızın ödediği vergilerin hesabını vatandaşa vereceğim. Sandığa giderken bir şeyi düşünün 'Türkiye zenginleşti' diyorlar. O halde bizim mutfağa neden gelmiyo? Bu ülkede 17 milyon yoksul var. Ben sizden 13 yıl değil, 4 yıl istiyorum. 4 yılda ülkeyi şaha kaldıracağım. Sizden iki söz istiyorum. 7 Haziran'da oyunuzu kullanın sandığa giderken de CHP'ye oy atmamış bir kişiyi ikna edin. Ben de size söz veriyorum. Hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyeceğim. Yaşanacak bir Türkiye'yi kuracağım"


KARANFİL DAĞITTI KASKET TAKTI
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil dağıttı. Vatandaşın kendisine uzattığı kasketi de taktı. 



SELÇUK'TA YEMEK MOLASI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Torbalı'nın ardından Selçuk ilçesine geçti ve burada yemek molası verdi. Kılıçdaroğlı, İl Başkanı Bedri Serter'in ağabeyinin Şişgüzar adlı mekanında çöp şiş yedi.Kılıçdaroğlu partililerin  'selfie' isteğini ise kırmadı.

HEDEFİNDE ERDOĞAN VE YSK
Kılıçdaroğlu yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlı'nun hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yüksek Seçim Kurulu vardı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN HEDEFİNDE ERDOĞAN VE YSK"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


CHP LİDERİ SELÇUK'TA GENÇLERE SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir mesaisinde üçüncü durağı Selçuk oldu. Kılıçdaroğlu partisinin yerel seçimlerde kaybettiği ilçeler arasında olan Selçuk'ta gençlere çağrıda bulundu şunları söyledi;



"7 Haziran’da sandığa gidip oy verecek miyi? Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşı götüreceksiniz. ‘Gel kardeşim yaşanacak bir Türkiye için, yoksulluğu olmayan, işsizi olmayan huzurlu ve güzel bir Türkiye için beraber gidelim sandığa ve 6 oka evet mührünü basalım diyecek misiniz'’ Söz mü' Size inanıyorum, güveniyorum. Sizleri seviyorum. Sizler için çalışıp alın teri dökeceğim. Hiç endişe etmeyin. 8 Haziran yaşanabilir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır.  Bizim projelerimizi gittiğiniz her yerde anlatın. Bir günümüz kaldı ama anlatın. Yoksullarımız var. Yoksulluğu bitireceğim. Asgari ücret bin 500 lira olacak. Her eve bereket gelecek her evde huzur olacak. Anneler size sesleniyorum. Bu seçimde umudum sizsiniz. Bu seçimde ilk kez oy kullanacak genç arkadaşlarıma güveniyorum. Güzel özgür yasaksız bir Türkiye için gençler sandığa gelin ve CHP’ye oy verin.  Gençler sizler sınava girdiniz. Ne zaman işimiz olacak diye bekliyorsunuz. O beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden iş sahibi oldular. Bu düzeni yıkacağım. Sizden söz istedim söz verdiniz. Bu ülkede aç ve açıkta insan bırakmayacağım. Herkesin kazandığı, yaşanabilir bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğim"  

4 YIL İSTİYORUM
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, programında olmamasına rağmen Ödemiş'e giderken Tire'ye uğradı, vatandaşa selamladı. Kılıçdaroğlu ilçe meydanında yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Davutoğlu Erdoğan için Kılıçdaroğlu halk için çalışır. En büyük arzum herkesin huzur içerinde yaşaması işçinin, esnafın, sanayicinin herkesin kazanması... CHP'yi anlatın 'niye oy verelim' derlerse; geride kalan 13 yılı gösterin. 13 yıl sonunda 17 milyon yoksul, 6 milyon işsiz, 2 milyon Suriyeli oldu. Ben 13 yıl değil 4 yıl istiyorum. "


KOCAOĞLU ÖVGÜSÜ
Kılıçdaroğlu Tire'de  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elini kaldırarak "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları'na bir kent nasıl yönetilir ilçelere hizmet nasıl verilir Aziz Başkan kurs açsın göstersin. "dedi.

OTOBÜSÜ SIK SIK DURDU
Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsü yol boyunca sık sık vatandaşlar tarafından durduruldu. Kılıçdaroğlu vatandaşları kırmadı ve otobüsten inerek bol bol fotoğraf çektirdi.



ÖDEMİŞ'TE İKTİDARI HEDEF ALDI
Kılıçdaroğlu Tire'nin ardından Ödemiş'e gitti. CHP Lideri Ödemiş Salı Pazarı Meydanı'nda coşkulu ve kalabalık bir topluluğa seslendi. Başbakan olması halinde devlet nasıl yönetilir kursu açacağını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Kursun birinci dersi kul hakkı neden yenmez olacak. Ankara'daki beyler gibi değilim ben. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum. Saray ve köşeyi dönme merakım yok. AK Parti'ye oy verenler şunu unutmayın 2002'de oy verdiğiniz parti bu parti değil. 'Fakir fukaranın partisiyiz' dediler; 13 yıl geçti köşeyi dönenlerin, kul hakkı yiyenlerin partisi oldular." 


KONVOYDA KAZA:3 YARALI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğu İzmir'de ilçe turu yaptığı sırada konvoyunda trafik kazası meydana geldi. Ödemiş İlçe Örgütü üyesi partililerin bulunduğu aracın şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Hayati tehlikeleri bulunmayan partililer tedaviye alındı.



AŞIRI HIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ödemiş'te yaptığı mitingin ardından partililerin bulunduğu konvoy Bayındır ilçesine hareket etti. Bu sırada Ödemiş İlçe Örgütü üyesi dört partilinin içerisinde bulunduğu 35 ZHG 64 plakalı araç, şarampole yuvarlandı. İsmi öğrenilemeyen sürücünün aşırı hızdan kontrolü kaybetmesi sonucu
şarompole yuvarlandığı öğrenildi.

AMBULANS BEKLENDİ
Yan yatan araçtaki partililerin 3'ü yaralandı. Araçtan kendi imkanlarıyla çıkan partililer yol kenarında uzanarak bir süre ambulans bekledi. Hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılar ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer parti yöneticileri ise konvoyun arkasında meydana gelen kazaya şahit olmadı. 



KILIÇDAROĞLU: İLK KEZ OY KULLANACAK GENÇLER...
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Bayındır'da vatandaşlara seslendi.
Kılıçdaroğlu Bayındır Cumhuriyet Meydanı'nda gençler üzerinden mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu "Anneler ellerinizden öpüyorum. Sözüm söz çocuklarınızı potansiyel suçlu görmeyeceğiz. Bu ülkeniniğ geleceği olarak göreceğiz. İlk kez oy kullanacak gençler sandığa gideceksiniz, Mustafa Kemal Atatürk'ü düşüneceksiniz, CHP'yi düşüneceksiniz" dedi.

PLANLANAN ROZET TAKMA TÖRENİ İPTAL EDİLDİ
Öte yandan Bayındır'da partiye yeni katılacaklar için yapılması planlanan katılım töreni iptal oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti'den istifa eden Bayındır Süt Üreticileri Başkanı Mustafa Akdeniz ve beraberindeki isimlere 'altıok' rozeti takılması planlanıyordu. Parti içinden bu isimlere tepki olduğu nedeniyle CHP'ye geçişlerinin askıya alındığı bu nedenle il başkanlığı tarafından  planlanan rozet takma töreninin gerçekleşmediği öğrenildi. 

KALEDE CANLI YAYIN
Kılıçdaroğlu Bayındır ziyaretinin ardından Dikili Çandarlı'ya gitti. Kılıçdaroğlu, restore edilen Çandarlı Kalesi'nde Star TV'nin ana haber bültenine konuk oldu.

KORSAN GÖSTERİ ESPRİSİ
Kılıçdaroğlu,canlı yayının ardından Çandarlı'da halka seslendi. Çandarlı'da meydanda toplanan vatandaşlara, korsan bir gösteri yaptıkları söyleyen  Kılıçdaroğlu, “Hepinizi Silivri'ye göndereceğim" diye şakalaştı. Halkın sevgi gösterilerinde bulunduğu Kemal Kılıçdaroğlu, otobüsün penceresinden bir bebeği kucağına alıp sevdi.

YAĞMUR SÜRPRİZİ
Dikili’de ise yağmur sürprizi yaşandı. Atatürk Meydanında yağmur altında gerçekleşen mitingde vatandaşlar Kılıçdaroğlu’nu meşalelerle karşılarken havai fişekler patlatıldı. Kılıçdaroğlu, “CHP varsa ülke güvenliği için, gençler, yaşlılar için var. Bu ülkenin birlik bütünlüğü için var. 7 Haziran ya özgürlükten yana ya da baskıdan yana tavır alınan bir seçim olacak. Bu ülke dedelerimizden bize emanet edildi. Bizden de çocuklarımıza ve torunlarımıza kalacak. Ankara’daki beylerin amaçlarını artık dünya biliyor. Amaçları hizmet değil, ceplerini doldurmak. Bizim amacımız ülkenin her yerine hizmet götürmek. Refahı topluma yayacağız. Büyüme ve gelişmeden sokaktaki vatandaş nasibini almıyor. Büyüme ve kalkınma tepedeki bir avuç insanın tekelinde kalıyor.  Üreteceğiz, kazanacağız hakça bölüşeceğiz. Biz Ecevit’in geleneğinden geliyoruz” ifadelerini kullandı. 
Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganıyla kesildi.

ECEVİT’İN BÜSTÜNÜ AÇTI
Kılıçdaroğlu, kendisi tarafından Dikili’ye hediye edilen Bülent Ecevit büstünün açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’la birlikte gerçekleştirdi. Büst açılışında beyaz güvercinler uçuruldu.


ALİAĞA’DA AKŞAM MİTİNGİ

Kılıçdaroğlu’nun Dikili’den sonraki adresi Aliağa oldu. Partinin yerel seçimlerde kaybettiği 8 ilçe arasında olan Aliağa’da Hükümet Caddesi’nde gerçekleşen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “ 7 Haziran’da gönül rahatlığıyla sandığa gidin ve oyunuzu 6 oka basın. Herkesin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye getireceğim söz veriyorum. Seçim bildirgemizi hazırladık, Türkiye’yi nasıl kalkındıracağız bunları düşündük. Şimdi sizden oy istiyoruz. 4 yıl yetki verin ülkeyi adam gibi yönetelim. Ben sizden biriyim, sizin gibi yaşıyorum. Verdiğim sözleri tutacağım. Her kuruşun hesabını millete vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

FİNAL KEMALPAŞA'DA
Kılıçdaroğlu son olarak Kemalpaşa'ya geçti. Kılıçdaroğlu, saat 23:00'da Kemalpaşa'da vatandaşlara seslendi, İzmir mesaisine noktayı koydu. Kılıçdaroğlu'nu Kemalpaşa’da  coşkulu bir kalabalık, karşıladı. Burada toplanan vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaoğlu, "Yeni bir rüzgar geliyor. Demokrasi rüzgarı esiyor. Esecek rüzgar Türkiye'nin sesini duyuracak. Sevgili gençler sizi seviyorum size inanıyorum güveniyorum. Meydanlar, sizin için özgür kalacak. Meydanlarda caddelerde sokaklarda fabrikalarda özgürce görüşlerinizi dile getireceksiniz. Hiç kimse unutmasın. Refahı tabana yayacağız. Ankara'daki beylere yene ne derlerse desinler refahı tabana yayacağım. Sizden söz istiyorum, 7 Haziran'da omuz omuza sandığa gidip altı okun böğrüne evet mührünü basacak mısınız" dedi.
 

BERABER DALGA DALGA GİDECEĞİZ
Halkın dalgası geldiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerini anlattı. Projelerine yanlış denmediğini nasıl yapacaklarının sorulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum Türkiye'yi kalkındıracağım. Söz veriyorum çiftçi üretecek. Beraber dalga dalga gideceğiz. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Huzur içinde barış içinde yaşayacağız. Madem Türkiye zenginleşti. O zaman benim mutfağım nedene zenginleşmedi deyin sandığa öyle gidin. Son söz: Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası