Ege Postası
Geri

CHP Menemen Gençlik Kolları’ndan 'Madımak' anması: Utanç müzesi olana kadar...

CHP Menemen Gençlik Kolları İlçe Başkanı Emir Sarı ve yönetimi 31 yıl önce yaşanan Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden 33 yazar, aydın ve sanatçı için anma programı düzenledi. Sarı açıklamasında, “Madımakta yakılan sadece 33 canımız olmadı. Laiklik, adalet, hukuk, demokrasi yakıldı. Sorumlular yaşatılan katliamlarla yüzleşmeli ve hesabını vermelidir.  Bizler Madımak bir utanç müzesi olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
CHP Menemen Gençlik Kolları’ndan 'Madımak' anması: Utanç müzesi olana kadar...
Haberler / Yerel Politika
2 Temmuz 2024 Salı 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Menemen Gençlik Kolları İlçe Başkanı Emir Sarı ve yönetimi 31 yıl önce yaşanan Madımak Katliamı’nı unutmadı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren Sarı, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta katledilen 33 aydını andı.

Anma programına CHP Menemen meclis üyeleri, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Yöneticisi Soner Öztürk, STK temsilcileri ve partililer katılım sağladı. 

TARİHE KARA LEKE

2 Temmuz’un tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirten CHP’li Emir Sarı, “Bugün, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Madımak Oteli’nde yaşanan vahim olayın 31. yılını anıyoruz. Tarihte bir kara leke olarak gördüğümüz bu acı dolu günde, aramızdan acı bir şekilde koparılan 33 aydınımızı,canımızı  2 otel çalışanımızı ve 2 güvenlik görevlimizi rahmetle anıyoruz. Madımak Katliamı, ülkemiz tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. Bu olay, hoşgörüsüzlüğün, şiddetin ve ayrımcılığın nelere yol açabileceğinin en acı örneklerinden biridir. Bu trajedi, bizlere her türlü ayrımcılık ve nefrete karşı durmanın, toplumda barış ve hoşgörüyü tesis etmenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır” dedi.

“LANETLİYORUZ”

Katliamın sorumlularını ve failleri aklamaya çalışanları lanetleyen CHP Menemen Gençlik Kolları Başkanı Sarı, “Bugün burada toplanarak, kaybettiğimiz canları anarken, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hep birlikte mücadelemize devam etmemiz gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Geçmişte yaşanan acıları unutmadan, geleceğe umutla bakabilmek, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına büyük bir önem taşımaktadır. Toplumumuzda derin yaralar bırakan bu katliamın yıl dönümünde katliamın sorumlularını, failleri ve failleri aklamaya çalışanları lanetliyoruz” diye konuştu.

“UTANÇ MÜZESİ OLANA KADAR...”

Sarı açıklamasının devamında, “Madımakta yakılan sadece 33 canımız olmadı. Laiklik, adalet, hukuk, demokrasi yakıldı. Sorumlular yaşatılan katliamlarla yüzleşmeli ve hesabını vermelidir.  Bizler Madımak bir utanç müzesi olana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Toplumda karşılaştığımız her türlü baskı, şiddet ve zulme karşı omuz omuza olmaya da devam edeceğiz. Adaletin sağlanması, sorumluların hesap vermesi ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm adımların atılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası