Ege Postası
Geri

CHP aday adayı Çılı’dan 8 Mart mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Levent Çılı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamada siyasal iktidarın politikaları nedeniyle ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kadınların CHP iktidarıyla özgürleşeceğini söyledi.
CHP aday adayı Çılı’dan 8 Mart mesajı
Haberler / Seçim
9 Mart 2015 Pazartesi 00:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Levent Çılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katıldı.  7-8 Mart tarihlerinde Tire, Ödemiş ilçelerinde düzenlenen etkinliklere katılan Çılı, tüm kadınların emekçi kadınlar gününü kutladı.
 
İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Levent Çılı, öncelikle CHP Tire Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı. Büyük bir sevgi seli ile karşılanan Çılı, tek tek masaları dolaşarak sohbet etti. 
 
Pazar günüde CHP Ödemiş Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltıya katıldı. Özellikle Küçük Menderes Havzası’nda büyük bir desteği arkasına alan Çılı’ya, gittiği yerlerde destek sözü veriliyor. 

Her kadının bir emekçi olduğunu ve kadınların her daim hayata değer kattığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Levent Çılı, “ Başta annem ve eşim olmak üzere hayata anlam katan tüm kadınlarımızın günü kutluyorum. Kadınlar sadece bir gün hatırlanmamalı, kıymetleri bilinmeli. Özgür, demokrat ve laik toplumun vazgeçilmezi kadınlar, yetiştirdikleri Demokratik toplumun koruyucuları, güçlü ve özgür kadınlardır. Kadınların özgürleşmesi, korkusuzca yaşayabilmesi, bir birey olarak var olabilmeleri ancak ve ancak CHP iktidarıyla mümkün olacak.  Bu nedenle kadınlar CHP iktidarıyla birlikte toplumda daha saygın bir yere geleceklerdir” dedi.
 
Türkiye’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yeni kadın cinayetlerinin yaşanmaması dilekleri ile karşıladığını belirten Çılı, “Türkiye kadın hakları konusunda diğer İslam ülkelerine göre çok daha ileride. Her şeye rağmen Türkiye kadın haklarında İslam ülkeleri içinde en iyi durumdaysa bunu Atatürk’e borçluyuz. Günümüz Türkiye’sin de gittikçe artan kadın cinayetleri, bizleri derinden üzmüştür. Özellikle genç kızlarımızın hem taciz, hem şiddete maruz kalıp öldürülmesi insanlığa sığmamaktadır. Bugün geldiğimiz noktada, kadınların eteğiyle uğraşan, kürtaj hakkını kısıtlayan, kadına yalnızca annelik görevini uygun gören anlayışla kadına bakışta geri gidilmektedir” diye konuştu.
 
Bütün kadınlara çağrıda bulunan Çılı, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, bütün kadınlarımızı, her tür siyasi düşünce ayrılığını bir kenara bırakarak hak, özgürlük ve onur mücadelesine katılmaya çağırıyorum. Kadına dönük şiddeti nefretle kınıyor ve bu konuda mücadeleyi her ortamda sürdürme sözü veriyorum. Kadınlarımızın günü kutluyor, varlığınızla hayatımıza anlam kattınız” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası