Ege Postası
Geri

CHP'de 20 aday adayı Ankara'ya mesaj vermeye gidiyor!

CHP İzmir'de kadın belediye başkan aday adayları yerel seçimlerde belediye başkanlık makamlarında ve meclis salonlarında topuk seslerini artırmak amacıyla düğmeye bastı. CHP İzmir’de belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan 35 kadından 20’si Ankara’ya çıkarma yapacak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarıyla görüşecek. Grubun sözcülüğünü Kadın Kolları MYK yedek üyesi Tülay Bayır yapacak.Aday adayları ‘Bizler artık seçmek istemiyoruz, seçilmek ve yönetmek istiyoruz’ diyecek ', bize güvenin' mesajı verecek. Ziyarette CHP Liderine İzmir’in de simgelerinden olan Amazon Kadın heykeli hediye edecek.
CHP'de 20 aday adayı Ankara'ya mesaj vermeye gidiyor!
Haberler / Yerel Politika
4 Aralık 2013 Çarşamba 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 35 kadın belediye başkan aday adayından 20’si Ankara’ya çıkarma yapacak. CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan yardımcılarıyla bir araya gelerek, ‘Bizler artık seçmek istemiyoruz, seçilmek ve yönetmek istiyoruz.İzmir’de çok sayıda kadın belediye başkanı ve meclis üyesi görmek olmalı’ diyecek, 'bize güvenin' mesajı verilecek. Grubun sözcülüğünü Kadın Kolları  MYK yedek üyesi Tülay Bayır yapacak. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve YDK Üyesi Sumru Karaer’de gruba eşlik edecek.Aday adayları CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’in de simgelerinden olan Amazon Kadın heykeli hediye edecek.

2 GÜNLÜK PROGRAM
CHP’de İzmir kadın belediye başkan aday adayları yerel seçimlerde belediye başkanlık makamlarında ve meclis salonlarında topuk seslerini artırmak amacıyla düğmeye bastı.İl Kadın Kolları yöneticileri ve 20 kadın belediye başkan aday adayı Perşembe günü  Ankara'da olacak. CHP Kadın Kolları’nın düzenleyeceği etkinliklere katılacak olan grup, Anıtkabir’e de ziyaret gerçekleştirecek. İl Kadın Kolları yöneticileri günün sonunda Genel Merkeze giderek yüzde 33’lük cinsiyet kotası için teşekkür edecek. İl yöneticileri gece geç saatlerde İzmir’e dönüş için hareket edecek. Aday adayı partili kadınlar kentte konaklayacak. Cuma sabahı Genel Merkeze çıkarma yapacak olan aday adayları saat 10:00’da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’la görüştükten sonra, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’le bir araya gelecek.Aday adayları günün sonunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya gelecek ve yanlarında getirdikleri İzmir’in de simgelerinden olan Amazon Kadın heykelini Kılıçdaroğlu’na verecek.


BAYIR: YÜREKLİ KADINLAR İÇİN ADIM ATILSIN
20 aday adayı adına Genel Merkez’deki görüşmelerde konuşacak olan eski İl Başkanı Tacettin Bayır’ın eşi, Kadın Kolları MYK yedek üyesi Tülay Bayır, yapılacak ziyaretle ilgili şunları söyledi; “ Kurucusu Amazonlar olan ve “kadın dostu” bir kent olarak bilinen İzmir’in bugününü anlayabilmek ve geleceğe dair sağlam adımlar atabilmek için 83 yıllık geçmişine göz atmanın oldukça önemli olduğu kanaatindeyiz. İzmir’in ilk kadın belediye başkanı 1963 yılında Adalet Partisi’nden seçilen SeniheTinay Hanım’dır. SeniheTinay 1973 yılında ikinci kez belediye başkanı seçilmiştir. İzmir’in ikinci kadın belediye başkanı olan Işılay Saygın da Adalet Partilidir. İzmir’in ilk sosyal demokrat kadın belediye başkanı ise 1992 yılında seçilen Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar’dır. 83 yılda İzmir’de 2DSP’li bir de ANAP’lı olmak üzere 7 kadın belediye başkanı görev yapmıştır. Nüfusunun yarısından fazlası kadınlardan oluşan İzmir’de,2009 yılından bu yana ne yazık ki kadın belediye başkanı bulunmamaktadır. 2014 yerel seçimleri öncesinde ise Partimiz CHP’ye 17 ilçeden 35 kadın,belediye başkan adaylığı başvurusunda bulunmuştur. Geçtiğimiz hafta partimizin Kadın Kolları tarafından Kadın Kolları Genel Başkanımız öncülüğünde kentimizde, kadın aday adaylarımızı birbiriyle ve İzmirlilerle tanıştırmak amacıyla bir toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantıda bir araya gelen kadın aday adaylarımız partimizin gücünü güçlerine katarak büyük bir enerji yaratmıştır. 83 yıllık bir ihmalin giderilmesi için önemli bir fırsat olan cinsiyet kotasının teoride kalmayıp pratikte de uygulanacağına yürekten inanan kadınlarımız partimizin bu konudaki samimiyetinin İzmir aracılığıyla tüm ülkeye gösterilmesine de öncülük edecektir. 35 kadın belediye başkan aday adayı İzmir dışında başka bir kentte bulunmamaktadır. Bu yürekli ve kararlı kadınların Türkiye’de ilklere imza atmasına olanak sağlanmasını istiyoruz”

Kimler katılıyor
Canan Arıtman – İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı
Özgün Utku – Konak Belediye Başkan aday adayı
Nurgül Uçar – Menemen Belediye Başkan aday adayı
Günsel Sağlam – Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı
Serpis Eslek - Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı
Sibel Uyar – Urla Belediye Başkan aday adayı
Selma Nalbantoğlu - Bornova Belediye Başkan aday adayı
Semra Aksakal - Balçova Belediye Başkan aday adayı
Zekiye Seda Sönmez - Buca Belediye Başkan aday adayı
Filiz Yaşar - Buca Belediye Başkan aday adayı
Feraye Çokgürses – Buca Belediye Başkan aday adayı
Kadriye Gezer – Urla Belediye Başkan aday adayı
Hayal Han- Aliağa Belediye Başkan aday adayı
Naime Hoş – Çeşme Belediye Başkan aday adayı
Nuriye Çiğdem-Selçuk Belediye Başkan aday adayı
Süheyla Akıncı – Menderes Belediye Başkan aday adayı
Ulkiye İnal-Menderes Belediye Başkan aday adayı
Emel Denizaslanı – Tire Belediye Başkan aday adayı
Semra Aksu- Çiğli Belediye Başkan adaya dayı
Pınar Susmuş - Bayraklı belediye Başkan adaya dayı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası